No SSO cookie

Nastere

  • Top 4 lucruri de stiut despre ridicarea sanilor dupa nastere!

    Top 4 lucruri de stiut despre ridicarea sanilor dupa nastere!

    In Nastere

    Factorii genetici, oscilatia in greutate, modificarile hormonale, purtarea sutienelor nepotrivite, dar mai ales sarcina si alaptarea reprezinta cauzele principale in urma carora sanii se lasa si devin inestetici.

  • 3 semne care anunta travaliul

    3 semne care anunta travaliul

    In Nastere

    Pe masura ce sarcina avanseaza, orice viitoare mamica incepe sa se gandeasca din ce in ce mai mult la momentul nasterii. Pentru a fi sigura ca nu ajungi nici prea devreme, nici prea tarziu la spital, afla mai multe despre cele trei semne care iti anunta inceperea travaliului.

  • Ce trebuie sa contina bagajul gravidei?

    Ce trebuie sa contina bagajul gravidei?

    In Nastere

    Bagajul pe care il luam cu noi la internare, variaza in funcie de politica fiecarei unitati sanitare, de dotarile de acolo, de nevoile proprii sau de numarul zilelor de spitalizare. Totusi, ce nu ar trebui sa lipseasca din bagaj?

  • Cand trebuie sa mergi la maternitate?

    Cand trebuie sa mergi la maternitate?

    In Nastere

    Potrivit calculelor, mai sunt cateva zile pana la momentul nasterii. Dar, deodata, lucrurile urmeaza un alt curs decat cel la care te-ai gandit tu. Corpul te atentioneaza de schimbarea planurilor, iar tu, agitata, nu mai stii ce ai de facut.

  • Nasterea in apa: avantaje versus dezavantaje

    Nasterea in apa: avantaje versus dezavantaje

    In Nastere

    Nu te-ai decis inca asupra metodei prin care vei aduce pe lume copilul, iar nasterea in apa este una din optiuni? Iata factorii pe care trebuie sa-i iei in calcul atunci cand vine vorba de acest tip de nastere.

  • Lauzia – perioada imediat urmatoare nasterii

    Lauzia – perioada imediat urmatoare nasterii

    In Nastere

    Lauzia - cu o durata de aproximativ 6-8 saptamani - este perioada fiziologica prin care trece fiecare mamica care tocmai a dat nastere unui copil. In aceasta etapa postnatala are loc refacerea modificarilor fizice si emotionale ale organismului matern, precum si adaptarea acestuia la noile provocari.

  • Cum sa te recuperezi rapid dupa cezariana

    Cum sa te recuperezi rapid dupa cezariana

    In Nastere

    Daca de-abia ai nascut, ai nevoie de timp sa iti revii si sa te simti din nou ca inainte. Cu atat mai dificila este recuperarea dupa o cezariana. Iti oferim cateva sfaturi care te vor ajuta sa treci mai rapid si mai sigur peste aceasta perioada.

  • Prezentatia pelviana a copilului

    Prezentatia pelviana a copilului

    In Nastere

    De cele mai multe ori, in timpul sarcinii lucrurile isi urmeaza cursul normal si fatul se pozitioneaza cu capul in jos (pentru a trece prin pelvis), pentru a-si face intrarea in aceasta lume. Ocazional, se intampla ca fatul sa ramana in pozitia cu capul in sus, in apropierea coastelor tale si cu posteriorul in jos, la baza pelvisului. Aceasta se numeste prezentatia pelviana.

  • Cauze de inducere a travaliului

    Cauze de inducere a travaliului

    In Nastere

    In timpul sarcinii pot aparea anumite probleme (preeclampsie, hipotrofie, sangerari vaginale, depasirea termenului etc.) care pun in pericol viata mamei sau a fatului. Aceste afectiuni impun declansarea nasterii, prin inducerea fortata a travaliului cu ajutorul medicamentelor sau altor tehnici.

  • Nastere naturala fara dureri

    Nastere naturala fara dureri

    In Nastere

    Secretele unei nasteri cu dureri cat mai mici sunt relaxarea, optimismul si evitarea panicii. Cu ajutorul exercitiilor de respiratie, durerea poate fi controlata. Este posibil acest fenomen, judecand dupa faptul ca durerile nasterii sunt proverbiale si deja constituie expresii figurate care sugeraza cele mai puternice dureri fizice pe care o femeie le poate parcurge? Se pare ca da!

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?