No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Alegerea optiunilor de reducere a durerilor nasterii poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Alegerea optiunilor de reducere a durerilor nasterii

In Nastere , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

In asteptarea momentului nasterii este bine sa stabilesti impreuna cu medicul metoda prin care vei naste si planul de nastere in cazul unor complicatii.

Prin intermediul planului nasterii, explorarea optiunilor pe care le ai pentru reducerea durerii te va ajuta sa te asiguri ca nu ai omis nicio optiune dintre cele posibile pentru tine. De exemplu, poti alege daca vrei o anestezie epidurala, dar nu inainte de a te dilata cu cinci centimetri.

femeie insarcinata
O alta chestiune de importanta majora e mobilitatea.

Daca doresti sa poti merge in timpul travaliului, poti cere sa ti se faca o anestezie epidurala care sa permita mersul.

Exista si alte optiuni pentru reducerea durerii, despre care poti discuta cu medicul sau moasa.

Daca nu doresti sa folosesti medicamente la nasterea bebelusului, este crucial sa ai in jurul tau oameni care sa te ajute sa suporti durerea in mod natural. Trebuie sa intelegi ca nu poti sti la ce sa te astepti.


Chiar daca esti convinsa ca vrei o nastere naturala, ar fi o idee buna sa ai un „plan al durerii” de rezerva, in cazul in care vei avea nevoie de el.

Decizia privind monitorizarea fetala


Monitorizarea fetala continua nu este posibila in cazul unor nasteri cum ar fi nasterea acasa sau nasterea in apa.

Chiar daca decizi sa renunti la monitorizare, tine cont de faptul ca siguranta copilului tau trebuie sa aiba prioritate si ca s-ar putea sa trebuiasca sa-ti schimbi planurile in ultima clipa.


Evitarea unei episiotomii


E usor sa spui „Nu vreau sa fiu taiata acolo jos” cand ai in fata un document referitor la optiunea de episiotomie. Planul nasterii incurajeaza de asemenea conversatia despre cum sa micsorezi sansele unei epiziotomii.

De exemplu, poate fi de ajutor orice incalzeste muschii si ii pregateste sa se intinda. Poate fi vorba de ulei mineral, dispozitive de incalzire, impingeri lente sau masaj perineal. Poti tine cont si de pozitie. Pozitia laterala la nastere are mai putine sanse sa provoace lacrimi.

Pregateste-te pentru o posibila cezariana


Niciun plan al nasterii nu e complet fara un plan de rezerva. Circa o treime din nasteri au loc prin cezariana, deci chiar daca planul tau e pentru o nastere naturala, aceasta procedura trebuie luata in considerare.

Decide daca vrei ca medicul tau obstetrician sa fie de fata in cursul operatiei de cezariana. Vrei sa vezi nasterea in oglinda? Vrei sa alaptezi cat mai curand posibil?

Analizeaza fiecare scenariu impreuna cu medicul tau obstetrician. Daca acesta nu e de acord cu ideea de plan al nasterii, explica-i cat de important este pentru tine sa discuti aceste detalii cu el. Daca tot nu e de acord, ar fi bine sa schimbi medicul.


Momentul nasterii


Cel mai important lucru pe care trebuie sa ti-l amintesti este ca, indiferent cat de detaliat e planul tau de nastere, nici o nastere nu poate fi planificata pana la ultimul detaliu.

Trebuie sa fii cat mai flexibila si sa fii deschisa pentru diverse lucruri. Utilizeaza planul pentru a deschide discutii, dar incearca sa nu ramai fixata pe desfasurarea exacta din el, ca sa poti face fata usor unei schimbari.




Cuvinte cheie: Anestezie epidurala



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
user_1
user_1

nasterea normala cu anestezie epidurala am considerat o cea mai buna alegere; am avut o nastere normala fara durere sau vreun alt disconfort; de ce sa nu te bucuri de cateva ore de relaxare si sa astepti momentul fericit al nasterii copilului linistita si fara dureri? Pentru mine cele cateva ore de asteptare, pana la momentul venirii pe lume a micutului au fost cele mai placute, au fost clipe de liniste, calm, relaxare si imi voi aduce aminte cu multa bucurie de toate sentimentele frumoase traite la acel moment…si, cu siguranta, aceeasi optiune o voi avea si in cazul unei a doua nasteri...

2011-06-03 la 11:52

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?