No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Copiii si kilogramele in exces poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Copiii si kilogramele in exces

In Copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Cauze si factori de risc pentru obezitatea copiilor, care sunt factorii ce determina obezitatea si ce se poate face pentru o alimentatie sanatoasa pentru copil si familie

 
copil dulciuri



Obezitatea la copii poate duce la numeroase probleme de sanatate pentru copiii care sufera de aceasta. Iata cateva lucruri despre obezitatea la copii care te pot ajuta sa intelegi cauzele si prevenirea obezitatii la copii.

 

Obezitatea la copii
este o serioasa problema. Poate sa ridice o multime de probleme fizice sau probleme psihologice pentru copii. Desigur, cresterea in greutate este normala pe parcurs ce creste copilul. Dar daca are o greutate mai mare decat cea sanatoasa, atunci copilul poate fi considerat obez. Obezitatea la copii poate cauza diferite boli cum ar fi nivele foarte ridicate ale colesterolului, presiune ridicata a sangelui si diabet.


Cauzele obezitatii in copilarie



Conform cu date legate de obezitatea din copilarie, obezitatea la copii este datorata unor cauze multiple inclusiv lipsa de echilibru intre caloriile asimilate din mancare si cele consumate prin jocuri si efort fizic sau rata de baza a metabolismului. Obezitatea in copilarie este cel mai adesea intalnita din interactiunea cu factori psihologici, nutritionali, familiali si fiziologici. Unele cazuri cunoscute de obezitate la copii sunt urmatoarele:

   

      Familie
: S-a constatat ca tendinta de a lua in greutate este mult mai comuna pentru copiii care au ambii parinti obezi. Ar putea fi din cauza unor puternici factori genetici de comportament legat de sport si alimentatie.
   

      Consum scazut de energie: Problema obezitatii este frecvent intalnita la copii care se uita la televizor mai multe ore pe zi. Multi dintre acestia continua sa si manance gustari bogate in calorii in timp ce se uita la televizor sau in timp ce asi fac temele.
   

      Ereditatea: nu este absolut necesar ca un copil care serveste mancaruri bogate in calorii si au parte de putina activitate fizica sa tinda sa ia in greutate. Conform studiilor recente, ereditatea este semnificativa la obezitate. Copii cu mame supraponderale sunt mult mai inactivi si obezi la varsta de trei luni comparativ cu copii ce au mame cu o greutate normala.
   

      Anumite boli: Unele dereglari hormonale si boli genetice pot fi factori ce duc la obezitatea la copii. Sindromul Cushing si Prader-Willi ar putea contribui la obezitate in mici proportii.


ciocolata



Factori de risc in obezitatea la copii

 
Mai multi factori ar putea creste riscul de obezitate pentru copil. Consumul frecvent de mancaruri bogate in calorii cum ar fi mancarurile prajite, mancarea de tipul fast food sau gustarile de genul chipsurilor pot duce la obezitate; asemenea tipuri de mancare are un bogat continut de calorii.

Consumul de deserturi, bomboane sau bauturi carbogazoase duc la obezitate, din cauza faptului ca asemenea mancaruri sau bauturi sunt bogate in cantitatea de zahar si calorii. Daca un copil nu arde calorii prin activitati fizice acest lucru ar putea duce la luarea in greutate.


Multi copii tind sa petreaca mult timp din activitatile timpului liber jucand jocuri pe calculator sau uitandu-se la televizor. Un copil dintr-o familie de oameni supraponderali are tendinta de a lua foarte mult in greutate.

Unii factori psihologici de asemenea contribuie la obezitatea in copilarie. Unii copii nu sunt capabil sa rezolve problemele emotionale cum ar fi plictiseala sau stresul si de obicei tind sa manance mai mult decat este necesar. Parintii lor probabil au aceleasi inclinatii. Factorii socio-economici pot fi responsabili pentru obezitatea la copii. Se observa ca copii ce vin din familii sarace sunt in fata unui risc mai mare de a lua mai mult in greutate deoarece parintii saraci nu acorda atentie dietei si sportului necesar copiilor.


copil

 

Mentinerea unei greutati sanatoase a corpului



Cand observi ca copilul ia in greutate in mod excesiv, trebuie sa il ajuti sa piarda din caloriile in plus si sa mentina o greutate sanatoasa.
Poti incuraja copilul sa tina o dieta echilibrata, sanatoasa, sa faca schimbari in obiceiurile ce tin de alimentatie si sa creasca activitatile fizice.

   
 Dieta sanatoasa: Este recomandabil ca, copii sa nu fie supusi unor diete de pierdere in greutate deoarece ar putea sa le afecteze cresterea. Dieta copiilor ar trebuie sa fie proaspata si plina de nutrienti. Mancaruri cum ar fi painea, orezul, cartofii, pot da jumatate din energia necesara la o masa. incerca mancaruri mai sanatoase cum ar fi fructele proaspete in loc de mancarurile cu multe calorii ce includ prajituri sau ciocolata. Ai putea alege mancaruri fripte sau coapte in loc de cele prajite. Ar trebui sa preferi sucul din fructe proaspete diluat cu apa sau alte alternative fara zahar in loc de bauturile acidulate ce contin foarte mult zahar. Poti incepe ziua copilului cu un mic dejun sanatos ce include cereale, lapte si fructe proaspete.


      
Schimbari in obiceiurile de mancare: trebuie sa schimbi obiceiurile ce tin de alimentatie si atitudinea spre mancare si sport pentru a realiza efecte de durata.


Ar trebui sa incerci sa dai un bun exemplu prin propriile obiceiuri sanatoase. Ofera gustari si mese la intervale regulate pentru a preveni infometarea copilului. Nu-i permite copilului sa manance in timp ce studiaza sau se uita la televizor. Evitasa tii gustarile bogate in grasimi si continut de zahar la indemana copiilor. invata copilul sa mestece mancarea usor, astfel se va simti mai satul.

      
Activitate fizica. Ar trebui sa incurajezi copilul sa mearga pe jos de fiecare data cand este posibil in loc sa mearga cu masina sau cu autobuzul Sugereza-le copiilor sa se implice in activitati de echipa. Incuraja-i sa participe la jocuri in aer liber cum ar fi fotbalul sau tenisul.


Tine cont de aceste lucruri despre obezitate si vei putea sa previi aceasta problema intr-un mod mai confortabil. Astfel poti ajuta copilul sa mentina o greutate normala a corpului si sa ramana activi si sanatosi.

 






Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?