
Orzul este un aliment hranitor si versatil pentru copii. El poate fi servit amestecat cu cerealele, fiert, inclus in supe sau tocanite dar si in pilaf.
Dimensiunile si forma orzului il recomanda pentru o gustare grozava. Orzul este o sursa buna de vitamina A, acid folic si chiar de proteine.
Valoarea Nutritionala orz: (o cana, gatit)
Proteine 3.55 g
VITAMINE:
Vitamina A - 11 UI
Vitamina C - 0 mg
Vitamina B1 (tiamina) - 0.13 mg
Vitamina B2 (riboflavina) - 0.09 mg
Niacina - 3.23 mg
Acid folic - 25 mcg
Contine si alte vitamine in cantitati mici.
MINERALE:
Potasiu - 146 mg
Fosfor - 85 mg
Magneziu - 35 mg
Calciu - 17 mg
Sodiu - 5 mg
Fier - 2.09 mg
De asemenea, contine cantitati mici de mangan, cupru si zinc.
![]() |
Cand se poate introduce in alimentatia copiilor?
Orzul poate fi introdus in alimentatia bebelusului incepand cu 4-6 luni. Nu este un aliment alergen si este relativ usor de digerat. Va rugam sa retineti, ca recomandare generala, ca alimentele solide trebuie introduse de la varsta de 6 luni.
Cand gatititi orzul sub forma de praf (faina) se utilizeaza ¼ de ceasca la 1-2 cani de apa, mai mult sau mai putin in functie de consistenta pe care o doriti. Secretul este sa amestecati continuu, pentru a evita formarea de “gogoloase”. Pentru un gust mai bun se poate adauga un pic de suc de mere sau de piersici.
Articole recomandate:

Copilul savureaza salatele de fructe din sezonul cald, insa doresti sa-i pregatesti un desert delici ...

Crema din cereale pentru copii este o mancare delicioasa si care aduce un aport de carbohidrati in ...

Introducerea cerealelor reprezinta un pas important in diversificarea alimentatiei bebelusului. Desc ...