Pui cu sos alb si orez. Reteta pentru copii de la 9 luni
O retete delicioasa pentru bebelusi de la 9 luni. Imbina pieptul fraged de pui cu sos alb si orez, iar cel mic va savura din plin aceasta mancare pentru copii.
Ingrediente:
400 g piept de pui
1/2 ceapa alba mica
1 morcov
3 linguri de unt (margarina)
1 lingurita de faina
100 g orez
1 lingurita zeama de lamaie
1 galbenus de ou
1 vf de sare
Mod de preparare:
Bucatile de carne spalate se pun la fiert in circa 2 litri de apa cu putina sare si cu zarzavaturile intregi. In timp ce carnea fierbe, se spumeaza, apoi se acopera vasul si se fierbe in continuare.
Cand este bine fiarta, se strecoara, carnea se pastreaza intr-un vas acoperit. Din unt, faina si zeama in care a fiert carnea se prepara un sos alb mai subtire, care se fierbe 25 min; apoi se amesteca cu galbenusul si cu putina sare, se acreste dupa gust si se toarna peste bucatile de carne fiarta.
Orezul se alege, se spala si se caleste usor in restul de unt, apoi se stinge cu doua cani de zeama in care a fiert carnea. Dupa ce a dat un clocot, se adauga sare si se pune intr-un cuptor incalzit, tinandu-se la foc mic timp de 25 min.
Bucatile de carne se servesc cu garnitura de orez.Se poate da copiilor de la varsta de 9 luni.