Budinca de fidea cu branza de vaci. Reteta pentru copii de 10 luni
Budinca de fidea cu branza de vaci. O reteta bogata in calciu pentru copiii de 10 luni care ii va incanta cu siguranta.
Ingrediente:
100g branza de vaci
80g fidea
10g unt (o lingurita)
10g zahar
1 ou un varf de sare
Mod de preparare:
Fideaua se fierbe in apa clocotinda cu putina sare. Se lasa apoi o ora in apa rece, se strecoara, se scurge bine si se amesteca cu branza de vaci, cu 1/2 lingurita de unt frecat cu zahar, cu putina sare si cu albusul batut spuma.
Se tapeteaza o forma unsa, in care se rastoarna compozitia si se fierbe intr-un vas acoperit cu capac, asezat intr-o baie cu apa fierbinte.
Dupa fierbere, se lasa la racit pe masa, 10 minute, ca sa se poata rasturna intreaga compozitie pe farfurie.