Supa de rosii (cu dragoste bineinteles)
Ai pofta de ceva bun si cald? Timpul nu e aliatul tau? Pregateste supa de rosii adauga de asemenea multa dragoste.
30.11.2005">Timp preparare: Destul de repede daca va ajuta sotul
Ingrediente:
- Carne de pui cu mult os, aproximativ 300-350 g, (sau de vitel)
- morcov, patrunjel, ceapa,
- telina (nu-i spuneti sotului de telina. E mandru si va spune ca nu e nevoie)
- jumatate de litru de suc de rosii - 40 g orez, sare
Mod de preparare:
Taiati carnea bucati si puneti-o intr-o oala de 2 litri cu apa rece si o lingurita de sare. O lasati la fiert la foc mic, aproximativ o ora. Adaugati apoi zarzavatul mentionat la ingrediente si ceapa. daca folositi carne de pui, adaugati zarzavatul imediat dupa ce a dat apa in clocot.
Apoi scoateti zarzavatul, puneti orezul si sucul de rosii si amestecati bine. Daca s-a lipit de cratita e clar. Nu ati amestecat bine. Acum mai lasati la fiert inca vreo 30 de minute pana se moaie orezul.
Mai adaugati apa sau suc de rosii intre timp, altfel iese supa crema. Adaugati telina de care am discutat mai devreme si patrunjel. Tocate.
Puteti adauga unt daca nu a fost carnea destul de grasa, dupa ce ati luat supa de pe foc.
Se serveste cu pofta. Daca partenerul nu va da un pupic inainte, il taiati de la portie.