No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Cum alegi scaunul auto pentru copil poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Cum alegi scaunul auto pentru copil

In Sanatate , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Cel mai important lucru atunci când plecați în călătorii, dar și la drumuri scurte împreună cu cei mici, este siguranța acestora. Din acest punct de vedere, scaunul auto este obligatoriu. Află după ce criterii poți alege un scaun auto.

În materie de scaune auto, oferta prezentă astăzi pe piață este variată și uneori devine dificil să alegem modelul potrivit.

Totuși, atunci când ne-am decis să achiziționăm un scaun auto, trebuie să ținem cont de vârstă, greutate, sisteme de siguranță, material etc. Le vom detalia mai jos pe cele mai importante dintre acestea.

 

Vârsta, înălţimea şi greutatea copilului


Toate scaunele auto sunt clasificate pe grupe:

• Grupa 0 nou născut până la aproximativ 9 luni (0-10 kg);

Grupa 0+ nou născut până la aproximativ 12 luni (0-13 kg);

Grupa 1 de la 6 luni până la aproximativ 4 ani (9-18 kg);

Grupa 2 de la 3 ani până la aproximativ 8 ani (15-25 kg);

Grupa 3 de la 6 ani până la aproximativ 12 ani (22-36 kg).

Scaun grupa 123

 

 

Modele combinate de scaune auto sunt:


Grupa 0+/1 de la 0 luni până la aproximativ 4 ani (0-18 kg);


Grupa 1/2/3 de la 1 an până la aproximativ 12 ani (13-36 kg)


Grupa 2/3 de la 4 ani până la 12 ani (15-36 kg).

 

 

 

 

 

 

 

Trebuie să ştii că modelele combinate sunt cele mai căutate datorită faptului că sunt mai economice. Dar atenţie: un bebeluş de 0-4 luni trebuie să stea obligatoriu perfect la orizontală într-un coşulet auto grupa 0, dotat cu kit de prindere auto.

Atunci când poate sta singur un funduleţ, copilul poate trece la scaunul auto convertibil care să îi poată facilita o poziţie de somn sau poziţia de şezut (scaune din grupa 0+/1).

De la 4 ani sunt recomandate scaunele auto pentru copii, prevăzute cu centuri proprii şi tetiera reglabilă în înălţime, cu şezut şi spătar lat, care să le permita confortul necesar.

 

Sistemele de siguranţă. Tehnologia ISOFIX

 

Scaun cu ISOFIXMontarea unui scaun auto pentru copil poate să fie dificilă de la o maşină la alta, banchetele din spate fiind diferite. Potrivit reglementarilor europene, pentru ca cel mic să fie în siguranţă, scaunele auto trebuie să aibă sistem de prindere în 5 puncte.

Astfel, vor fi împiedicate alunecarea şi zguduirea copilui în cazul unor frâne bruşte sau al unui accident. Pentru a te asigura că beneficiezi de acest ham de prindere, caută pe eticheta produsului litera “Y”. In cazul nefericit al unui accident, forţele pot fi egale sau pot depăşi o tonă, de aceea este esenţial să te orientezi către un scaun auto al cărui producător propune soluţii pentru absorbţia acestor forte şi pentru protejarea copilului.

De cele mai multe ori montarea corectă a scaunului face diferenţa în cazul unui accident. Din păcate, doar o treime din acestea sunt montate aşa cum trebuie. Pentru a preveni astfel de situaţii, caută scaunele care beneficiază de tehnologia ISOFIX (sistem lansat în 1997 şi dezvoltat în colaborare cu Volkswagen).

 

Protecţia laterală

Este foarte important ca scaunul să aibă pereţi de protecţie rezistenţi, astfel încât, în caz de accident să fie protejate mai ales gâtul şi coloana copilului.

 

Material

Copii sunt foarte sensibili la mişcare, de aceea este foarte posibil să li se facă rău şi să vomite. Pentru “a scoate faţa” scaunului, asigura-te înainte că materialul este uşor de întreţinut şi de curăţat. Pentru un plus de siguranţă, optează pentru un scaun confecţionat dintr-un material textil anti-alunecare, ignifug şi rezistent la lumină (scaunul nu ia foc în cazul unui accident) şi fără compuşi toxici (coloranţi etc).

 

Păturica

Este foarte importantă în anotimpul rece. Îmbrăcămintea foarte groasă îl poate incomoda pe bebeluş, de aceea este preferabil să îl îmbraci confortabil şi să foloseşti o patură moale pentru a-l proteja de frig. În plus, siguranţa curelelor scade atunci când sunt fixate peste multe straturi de haine.

 

Poziţia

Copiii vor sta întotdeauna pe scaunele din spate, pe locul din mijloc, mai ales dacă maşina este dotată cu airbaguri laterale

 

www.3pitici.ro





Cuvinte cheie: Scaun auto pentru copii


Articole recomandate:

Siguranta copiilor in masina - tot ce trebuie sa stii

Constientizarea sigurantei in calatoriile cu masina este primordiala atata pentru sofer, cat si pen ...

Scaunul de masina

Scaunul de masina pentru copii ii asigura micutului siguranta in timpul mersului cu masina. Alege u ...

Greseli in pozitionarea copilului in scaunul de masina

Ai un scaun de masina pentru copil? Citeste despre cum sa montezi acest scaun in masina pentru sigur ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?