No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Animalul de casa poate influenta sanatatea familiei tale poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Animalul de casa poate influenta sanatatea familiei tale

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Animalele de casa sunt recomandate copiilor deoarece ii ajuta sa fie responsabili. Insa inainte de a achiziona un animalut asigura-te ca copiii nu sunt alergici.

Studiile au aratat ca numarul copiilor care sufera de astm ar scadea simtitor daca familiile lor ar renunta sa mai tina in casa un animal sau daca in casa lor nu ar exista alte substante alergene.

copilasAceleasi studii arata ca micutii care au alergie la animalele de casa sunt de 24 de ori mai predispusi sa faca astm decat cei care nu au astfel de alergii.

Totusi, asta nu inseamna ca iubitul animal al familiei ar trebui sa dispara din casa.

Specialistii fac urmatoarele sugestii pentru a reduce nivelul alergenilor:

- Copilul nu trebuie sa doarma cu pisicuta sau catelul. Chiar mai bine, tine animalul de casa tot timpul in afara dormitorului micutului. Pentru ca el petrece atat de multe ore dormind, timpul expunerii sale la alergeni este mult mai redus.

- Imbaiaza catelul sau pisica saptamanal pentru a reduce cantitatea de matreata care se acumuleaza in blana animalului.

- Acopera canapeaua. Daca nu poti tine animalul departe de canapea, atunci acopera canapeaua cu o cuvertura usor de indepartat si usor de spalat.

- Un membru non-alergic al familiei ar trebui sa perieze in afara casei animalul de casa, in mod regulat, pentru a reduce cantitatea de alergeni care sunt adusi in casa.

- Filtreaza alergenii. Foloseste un filtru furnal antialergic cu eficienta foarte marita si schimba filtrul la fiecare doua sau trei luni. Aceste filtre pot captura de 30 de ori mai multa matreata animala si alti alergeni decat filtrele din fibra de sticla standard.

- Aspira frecvent. Pentru a indeparta mult mai eficient matreata animalului de casa, incearca un aspirator cu un sistem de filtrare cu eficienta ridicata.

- Invata copilul sa se spele pe maini dupa ce s-a jucat cu animalul de companie si sa poarte o masca de fata atunci cand curata cutia pisicii.

Desigur, daca toate aceste masuri nu vor aduce nici o usurare in simptomele alergice ale copilului tau, va trebui sa vorbesti cu medicul alergolog.

Reptilele si copiii mici


Daca micutul tau are o varsta mai mica de cinci ani, ar trebui sa mai astepti cativa ani pentru a aduce in casa, pe post de animal de companie, soparla pentru care el te roaga atat de frumos.

Reptilele, adica toate tipurile de soparle, serpi si testoase, pot fi o puternica sursa de infectie cu salmonella pentru copii iar aceasta infectie le poate ameninta chiar viata. Deci, nu ar trebui sa existe reptile intr-o casa in care se afla un copil sub cinci ani.

Desigur, ele nu ar trebui sa existe ca si animale de companie nici in gradinite sau crese. Copiii atat de mici nu au un sistem imunitar suficient de puternic incat sa poata lupta cu aceste de infectii.

Infectiile cu salmonella provenita de la reptile sunt in crestere si de aceea exista o atentie speciala fata de aceste animale de casa.

Desi majoritatea cazurilor de infectie cu salmonella se datoreaza alimentelor, procentul infectiilor datorate reptilelor este totusi semnificativ, aproximativ 7% din totalul lor.

Reptilele cara salmonella in tractul lor digestiv si elimina adesea bacteria prin fecale, fara ca ele sa fie neaparat bolnave.

Pentru a contracta infectia nu este neaparat necesar ca micutul tau sa atinga reptila. Doar simpla atingere a unor obiecte care au fost contaminate de fecalele reptilei poate transmite salmonella.

Au fost cazuri in care copilul s-a infectat doar in urma atingerii lui de catre un membru al familiei care a atins reptila inainte.




Cuvinte cheie: Animal de companie pentru copii



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?