No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca 10 lucruri despre celulele stem pe care orice parinte trebuie sa le cunoasca poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

10 lucruri despre celulele stem pe care orice parinte trebuie sa le cunoasca

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Peste 40 000 de transplanturi de celule stem Hematopoietice au fost inregistrate in Europa in 2014, conform ultimului studiu distribuit in iunie 2016. In ultimii ani, studiile clince si educatia la nivelul maselor, determina din ce in ce mai multi parinti sa apeleze la o banca de celule stem in momentul nasterii copiilor.

Transplantul cu celule stem este o procedura utilizata in mod curent de 25 de ani, in intreaga lume. Nu mai este de mult o procedura experimentala, astazi medicii stiu exact care sunt indicatiile de transplant, fiind standardizate reusite in boli precum leucemie, thalasemie, siclemie pana la afectiuni ale maduvei osoase pana la boli metabolice ereditare.

Iata cateva informatii pe care viitorii parinti trebuie neaparat sa le cunoasca inainte de a decide partenerul alaturi de care vor recolta si care sunt intrebarile cheie la care ar trebui sa primeasca un raspuns.

1. Recoltarea celulelor stem

Procesul de recoltare al celulelor stem este unul simplu si consta in extragerea unei cantitati de sange din cordonul ombilical al noului nascut, imediat dupa ce cordonul a fost taiat. Celulele stem din sangele cordonul ombilical reprezinta celule tinere, fara memorie si care se pot diferentia in diferite tipuri de celule specializate ale corpului uman, avand un potential ridicat de inmultire.

2. De ce trebuie recoltate imediat dupa nastere celulele stem?

Raspunsul este unul foarte simplu: deoarece numarul de celule stem tinere aflate in cordonul ombilical este unul remarcabil. In plus, celulele au avantajul de a nu fi fost expuse la mediul inconjurator, fiind astfel necontaminate.

3. Stocarea materialului biologic in conditii optime

Baby Stem dispune de un sistem complex de stocare dispus in 6 esantioane, bineinteles, daca si volumul de sange permite: 3 esantioane principale independente si alte 3 mini esantioane destinaste testelor de compatibilitate, testelor ADN sau pentru identificarea malformatiilor genetice ale celulelor stem. Este bine sa nu ne lasam influentati de numarul mare de esantione stocate, pentru ca acest sange are o cantitate limitata.

Stocarea sangelui din cordonul ombilical se face dupa investigatii medicale pentru a fi siguri ca standardele de calitate impuse au fost respectate. Parintii care aleg ca partener Baby Stem primesc acasa certificatul personalizat de confirmare ca stocarea a fost realizata cu success, plata urmand a se face dupa acest moment.

4. 85 de boli standardizate tratabile cu ajutorul celulelor stem

Viitorii parinti ar trebui sa stie ca pana in prezent sunt aproximativ 85 de boli care pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem. Printre ascestea se numara diverse tipuri de leucemii, anomaliile mostenite ale globulelor rosii, diverse tipuri de cancer ale maduvei osoase dar si alte tipuri de cancer.

5. Celulele stem pot fi utilizate si in cazul in care o ruda bolnava este compatibila

Statisticile arata ca sansele ca membrii familiei sa fie compatibili sunt aproximatov de 25%, acest lucru insemnand ca au 1 sansa din 4, daca facem o comparatie cu probabilitatea de a gasi o alta persoana compatibila in populatia generala, adica 1 sansa din 200.000.

6. Ce fel de certificari are banca de celule stem

Certificarea este extrem de importanta atunci cand vorbim despre recoltarea de celule stem. Baby Stem este partener exclusiv al Seracell in Romania, banca de celule stem numarul 1 in Germania, din punct de vedere al recoltarilor lunare si al eliberarilor totale.

Facilitatile extraordinare dar si tehnologia avansata pe care o folosesc, au facut ca Seracell sa obtina acreditarea europeana GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importanta certificare din domeniul prelucrarii si stocarii probelor biologice, dar si acreditarea JACIE.

Cu o experientade 12 ani in domeniu, Seracell dispune de un potofoliu impresionant, avand la activ peste 1000 de tratamente cu celule stem procesate si eliberate din maduva osoasa si sange periferic si peste 100 de pacienti care apeleaza la serviciile bancii pentru terapii clinice cu celule stem prelucrate in laboratoare proprii.

7. Transportul probelor catre banca

Parintii ar trebui sa se asigure de modalitatea in care probele ajung la banca de celule stem si cum sunt mentinute pe toata durata transportului, deoarece temperatura nu trebuie sa iasa din intervalul 2°C - 26°C, optimul fiind de 16°C - 18°C. De aceea, cutiile de transport sunt special create pentru a asigura si a putea fi monitorizata aceasta temperatura pe toata perioada transportului. Baby Stem colaboreazanumai cu agentii de curierat autorizati de catre Agentia Nationala de Transplant. Firma de curierat va fi anuntata si va veni sa ridice kit-ul cu probele biologice recoltate la nastere si le va duce la avion ajungand astfel intr-un interval de maxim 24 de ore la laboratoarele Seracell.

8. Cum sunt procesate probele biologice

Procesarea si prepararea celulelor stem trebuie sa se faca in camere sterile care sa dispuna de aparate de aer conditionat de inalta performanta, care sunt separate prin incuietori speciale. De asemenea, cel mai util este ca stocarea probelor sa se faca in vapori de azot (nitrogen) pentru a elimina posibilitatea infestarii probelor cu nitrogen lichid. Laboratoarele bancii numarul 1 din Germania sunt prevazute cu rezervoare special create pentru criogenizare si criostocare a probelor in vapori de azot lichid.

9. Taxe suplimentare ascunse

Parintii ar trebui sa citeasca de fiecare data contractele cu bancile de celule stem si sa se asigure ca existe asigurari impotriva falimentului, transparenta totala atunci cand ne referim echipa medicala, la banca de celule si la procedurile de prelevare.

10. Cat timp sunt viabile celulele stem?

Celulele stem pot fi pastrare zeci de ani daca sunt conservate in conditii bune. Acestea se pastreaza sub forma criogenata la 196 de grade Celsius si pot fi depozitate pana la 25 de ani. Pana in prezent, in conditiile criogenizarii si depozitarii probelor, la parametrii termici si presionali constanti, se presupune ca au speranta de viata aunui om obisnuit.

Baby Stem este partenerul exclusiv al Seracell in Romania, banca de celule stem numarul 1 in Germania (in ceea ce priveste recoltarile lunare si eliberarile totale). Avand sediul central in Berlin, Seracell este prezenta in Spania, Italia, Serbia si Egipt. Datorita facilitatilor si tehnologiei avansate, precum si a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre putinele banci de celule stem ce au obtinut acreditarea europeana GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importanta certificare in domeniul prelucrarii si stocarii probelor biologice. Baby Stem aduce in Romania experienta si calitatea germana a serviciilor de stocare si mai ales de prelucrare a probelor biologice in vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitati babystem.ro

Cuvinte cheie: Celule stem , Ingrijirea bebelusului , Pregatire pentru nastere


Articole recomandate:

Cum sa intaresti sistemul imunitar al bebelusului

Stim ca pe pentru orice mamica cel mai important lucru este sa ii ofere copilasului toata atentia, a ...

Boli tratabile prin terapia cu celule stem

Datorita capacitatii de a se transforma in orice tip de celula din organism, celule stem sunt foarte ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
qwaszx
qwaszx

If you are going for most excellent contents like myself, just go to see this website every day because it offers quality contents, thanks.totoghost

2023-11-28 la 05:52
qwaszx
qwaszx

Coincidentally, my blog also has many interesting articles. If you are interested, let's take a look.totovera

2023-10-31 la 23:56
qwaszx
qwaszx

When I studied on your blog, although it was just out of curiosity, there was still a little bit of submission.totowho

2023-09-05 la 04:51
toto4hao
toto4hao

Your blog is amazing. I easily found what I was looking for. In addition, the content quality is excellent. Thank you for your gentle push! totovera

2023-08-18 la 05:04
toto4hao
toto4hao

Your blog is amazing. I easily found what I was looking for. In addition, the content quality is excellent. Thank you for your gentle push! ??????

2023-08-18 la 05:04
dacag
dacag

Its a great pleasure reading your post.Its full of information I am looking for and I love to post a comment that "The content of your post is awesome" Great work. interneta veikali

2023-07-25 la 14:19
ampva300
ampva300

Very informative. www.drywallmarietta.com were glad that we don't have to go though this tough procedure.

2023-04-15 la 03:54
Brittany
Brittany

I have to search sites with relevant information on given topic and provide them to teacher our opinion and the article. parging

2023-02-12 la 20:56
qhrehf1
qhrehf1

I am a college student. I stumbled upon this blog by accident for a school assignment. There are so many articles related to https://totosoda.com that are not in other blogs. Your blog provided informative information on the assignment.

2023-01-27 la 02:41
ahmedsayeed1982
ahmedsayeed1982

It was my pleasure to attend your blog post today. I had never imagined that you can have such a great sense of humor logodesignbaltimore stem cell transplants can be life-saving treatments for those with certain types of cancers, such as leukemia and lymphoma. In the procedure, healthy stem cells lifecareprimarymedical stem cell transplants can be life-saving treatments for those with certain types of cancers, such as leukemia and lymphoma. In the procedure, healthy stem cells PrimeAssignmentHelp stem cell transplants can be life-saving treatments for those with certain types of cancers, such as leukemia and lymphoma. In the procedure, healthy stem cells ResidentInteractive stem cell transplants can be life-saving treatments for those with certain types of cancers, such as leukemia and lymphoma. In the procedure, healthy stem cells ClimateJourney stem cell transplants can be life-saving treatments for those with certain types of cancers, such as leukemia and lymphoma. In the procedure, healthy stem cells Thumzap stem cell transplants can be life-saving treatments for those with certain types of cancers, such as leukemia and lymphoma. In the procedure, healthy stem cells FixingData stem cell transplants can be life-saving treatments for those with certain types of cancers, such as leukemia and lymphoma. In the procedure, healthy stem cells StopCreditFraud stem cell transplants can be life-saving treatments for those with certain types of cancers, such as leukemia and lymphoma. In the procedure, healthy stem cells beautyation fashionterest stem cell transplants can be life-saving treatments for those with certain types of cancers, such as leukemia and lymphoma. In the procedure, healthy stem cells creatorsempire stem cell transplants can be life-saving treatments for those with certain types of cancers, such as leukemia and lymphoma. In the procedure, healthy stem cells staffordprimarycaretx stem cell transplants can be life-saving treatments for those with certain types of cancers, such as leukemia and lymphoma. In the procedure, healthy stem cells

2023-01-23 la 17:55
normanveltri4756
normanveltri4756

Hematopoietic stem cell transplants can be life-saving treatments for those with certain types of cancers, such as leukemia and lymphoma. In the procedure, healthy stem cells are transplanted into the patient’s body, replacing their damaged or otherwise unhealthy stem cells. This can help the patient’s body to create healthy new blood cells, which can improve their overall health and quality of life. Although these transplants can be risky, they often provide the best chance of recovery for those with certain types of cancers. couples therapy new york city

2022-12-15 la 08:43
Jervis
Jervis

This website is remarkable information and facts it's really excellent. Residential Roofing Red Deer

2022-12-09 la 19:57
ampva300
ampva300

Is it a safe process to undergo if you have hypertension? https://www.charlottedrywallpros is interesting to try this new technology.

2022-10-04 la 06:09
danielstillwell2948
danielstillwell2948

More people who wants to go with this method should understand it fully. marriage counseling reno

2022-09-06 la 18:21
eliasgonzalez2534
eliasgonzalez2534

Does this method have a high successful rate on their operation? mobile mechanic san diego

2022-09-03 la 19:45
RealMe
RealMe

stump removal burbank The stem cell harvesting process is simple and consists in extracting a quantity of blood from the umbilical cord of the newborn, immediately after the cord has been cut.

2022-08-24 la 12:09
RobertJames
RobertJames

The stem cell harvesting process is simple and consists in extracting a quantity of blood from the umbilical cord of the newborn, immediately after the cord has been cut. - website

2022-08-19 la 13:43
SuzyMane
SuzyMane

Excellent article. interesting read. i luv the article. please drop more here https://lifecaremedstore.com/

2022-08-09 la 03:13
SuzyMane
SuzyMane

get your medical prescriptions here https://lifecaremedstore.com/

2022-08-09 la 03:04
dennishairston5017
dennishairston5017

You seems to know a lot of information on this topic, thank you for sharing it here. mobile mechanic San Antonio

2022-06-25 la 09:29
kermitbentz9887
kermitbentz9887

So this is the reason why more people are switching to this method? couples counseling dallas

2022-06-01 la 03:06
raulbarboza6543
raulbarboza6543

I learned a lot about this topic because of this article you shared with us. couples counseling orlando

2022-05-28 la 16:50
clarencerichardson6937
clarencerichardson6937

You have a vast knowledge about this topic. mobile mechanic

2022-05-06 la 16:10
takketakke
takketakke

only a few more seo cork

2022-02-14 la 15:01
takketakke
takketakke

there's a lot of people not using this site attic conversion Dublin

2022-02-14 la 15:01
Jadine08
Jadine08

I thank you for sharing this much useful information. Burlington Roofing Company

2021-08-06 la 11:59
Mandce
Mandce

Amazing! It was a great read and I’m sure this information will be very helpful to others. Gutter Installation in Greensboro NC

2021-08-02 la 11:05
juliarcohen23
juliarcohen23

credit repair north port please click here for more info

2021-06-25 la 16:42
Billyjoe
Billyjoe

Thanks for sharing these tips.

2021-06-14 la 17:43
casseverhart13
casseverhart13

An intriguing exchange is value remark. I feel that it is ideal to compose more on this matter, it may not be a no-no theme anyway normally people are adequately not to chat on such points. Pittsburgh Handyman

2021-06-02 la 05:33
heatherbergh
heatherbergh

Cercetarea celulelor stem a venit de-a lungul drum. Exist? atât de multe promisiuni în acest domeniu pentru a vindeca boli care sunt în prezent incurabile. Du-te la roof replacement anna maria ?i ve?i g?si informa?ii uimitoare.

2021-05-14 la 10:53
ampva300
ampva300

Studies show that the umbilical cord fluid is loaded with stem cells. They can treat cancer, blood diseases like anemia, and some immune system disorders, which disrupt your body's ability to defend itself. The fluid is easy to collect and has 10 times more stem cells than those collected from bone marrow. It's also nice if you can post a topic about popcorn removal cost

2021-05-05 la 04:16
casseverhart13
casseverhart13

That is good article to know by our parents and also they must know about pool cleaning services.

2021-03-08 la 13:03
breanawyatt01
breanawyatt01

We need more funding for this kind of research. It will surely help a lot of cancer patients. Take time to visit roof replacement strongsville

2021-02-23 la 09:33
fehibal251
fehibal251

An interesting dialogue is price comment. I feel that it is best to write more on this matter, it may not be a taboo topic however usually individuals are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers. find here

2020-08-10 la 14:13
fehibal251
fehibal251

Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. After all I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon! tarot card readings

2020-08-10 la 14:13
luciham20
luciham20

That might be this type of a terrific cleverness which will you will be featuring and you just make the application apart designed for complimentary. download mobile legend

2019-06-05 la 13:01

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?