No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Migrena infantila poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Migrena infantila

In Boli si afectiuni , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

De multe ori, nici nu ne gandim la migrene atunci cand copilul se plange de dureri de cap, vomita, prezinta tulburari de vedere sau un comportament neobisnuit. La copii, migrena se caracterizeaza prin episoade dureroase mai scurte decat la adulti si prin caracterul ei bilateral. Ce facem cand copilul sufera din cauza migrenei?

Migrena trebuie tratata. Pe langa tratamentul imediat, este necesar sa te asiguri ca micutul tau are parte zilnic de activitati relaxante si ca traieste intr-un mediu fara stres.


8-10% dintre copii cunosc migrena. Patologia este intalnita mai des la fetite decat la baietei, mai ales cand ajung la varsta pubertatii.


Cum apare migrena?


In prezent, se stie ca la baza crizelor dureroase sta o cantitate prea mare de serotonina. Serotonina actioneaza asupra vaselor sanguine cerebrale, provocand contractarea lor, de unde si semnele premergatoare migrenei: greata, varsaturile si tulburarile de vedere. Ca reactie la aceasta stimulare excesiva, apare o dilatatie a vaselor responsabile de durerea propriu-zisa. Dilatatia dispare dupa cateva ore, marcand sfarsitul crizei.

 

dureri_de_cap_la_copii

Nu se cunoaste inca din ce cauza se elibereaza atat de multa serotonina intr-un timp atat de scurt. Mai mult, nu toti specialistii sunt de acord ca aceasta ar fi cauza migrenelor. Factorii ereditari joaca si ei un rol foarte important in 70% din cazuri. Stresul, activitatea fizica si hipoglicemia pot duce la aparitia migrenei infantile.


Lipsa somnului sau somnul in exces, postul, stresul si menstruatia sunt factorii declansatori ai migrenei la adolescenti.


Anumite alimente (ciocolata, inghetata, bananele) pot fi, la randul lor, raspunzatoare de aparitia migrenei.


Simpomele migrenei infantile, adesea inselatoare


Migrena infantila este sinonima cu cefaleea paroxistica si prezinta urmatoarele caracteristici: durere sub forma de pulsatie unilaterala, asociata cu tulburari de vedere si/sau digestive (greata, varsaturi, dureri abdominale) si care dispare complet dupa ce copilul adoarme.


Migrena infantila este polimorfa, iar simptomele ei se pot confunda cu cele ale unei crize de ficat, ale unei sinuzite, cu tulburarile de vedere si cu ameteala. Durerea unilaterala se intalneste rar la copiii care nu au implinit 10 ani. Copilul se plange de dureri care iau forma unor presiuni in zona craniului. Prefera izolarea si obscuritatea, apoi adoarme, iar cand se trezeste, durerea a diparut.


Pe langa acesta forma clasica, migrena infantila poate fi asociata cu simptome neurologice. Daca sufera de migrena oftalmica, micutul va vedea puncte luminoase si se va plange ca nu vede bine. Alte semne neurologice sunt amorteala resimtita in zona degetelor, a gurii si chiar probleme de vorbire.


De indata ce apar primele simptome, este bine sa consulti pediatrul, care va pune un diagnostic si va stabili tratamentul pe care trebuie sa-l urmeze copilul.





Cuvinte cheie: Dureri de cap la copii


Articole recomandate:

Ce sa faci cand copilul are o migrena

Durerea de cap este un simptom des intalnit atat la copii, cat si la adultii tineri si poate sa aiba ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?