No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Bebelusi fericiti! Cum se dezvolta un zambet poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Bebelusi fericiti! Cum se dezvolta un zambet

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Acele prime grimase sunt de fapt niste reflexe, dar in decursul urmatoarelor 12 luni bebelusul tau va incepe sa zambeasca ca o cale pentru a-si exprima placerea, comunicarea cu tine si, in final, dezvoltarea unui simt al umorului. Te vom conduce prin diversele etape existente.

0-6 saptamani: zambet reflexiv

Ai observat prima grimasa a nou-nascutului tau pe cand dormea. Il vezi zvacnind, tresarind – este acesta un zambet? In timpul somnului REM corpul bebelusului tau trece prin schimbari psihologice care activeaza anumite reflexe si una din acestea este un zambet. In acest punct este probabil doar o reactie fizica, nu un semn emotional.

6-8 saptamani: zambet sensibil

In timp ce copilasul creste, va incepe sa zambeasca la anumite lucruri pe care le va considera placute – imbratisari, voci si fete. Dar nu te astepta la prea multe in aceasta etapa. Zambetul lui este o reactie la experientele senzoriale, nu un raspuns social. Poate ti-ar placea sa crezi ca acest zambet este un fel de constientizare ca tu esti cea mai buna mama din lume. Desigur ca esti! Dar aceste zambete nu sunt dovada acestui lucru, nu inca. “Bebelusul tau inca nu intelege exact cine esti.”

Totusi, il poti incuraja sa zambeasca. Vei invata ce zgomote si ce expresii il vor face sa raspunda. Ofera-i copilului o multime de oportunitati sa-ti studieze fata in timp ce-i vorbesti frumos. Imita-i expresiile si poate va incepe si el sa te imite.

2-3 luni: zambet social

Pana acum zambetele copilului erau reactii interne la lucrurile care ii atrageau atentia. Nu va fi asa de acum inainte. In aceasta faza el vrea sa se conecteze. Bebelusul va zambi cand te va vedea si va reactiona cand vei scoate sunete ciudate (incearca sa faci ca o vaca, oaie). De asemenea, el va invata ca va putea scoate o reactie de la tine prin faptul ca zambeste – nu doar prin plans.

Prin galgaire, grohait, zbarnait ciudat, toate aceste incercari ale copilul vor fi ca sa incerce sa se exprime. Acum nu mai exista nicio indoiala. Tu esti favorita lui. El va rade cand te vei juca cu el. De asemenea, el va raspunde miscandu-si intregul corp – mainile si picioarele, pentru empatie.

Retine: copilul nu va zambi de fiecare data cand vei dori tu si ca el va trebui sa-si exprime si alte emotii. Dar daca el inca nu a zambit deloc pana la 12 saptamani, spune-i pediatrului pentru a putea verifica intarzierea dezvoltarii.

Pe la 6 luni: zambet nediferentiat

In timp ce toti bebelusii se dezvolta in modul lor si unii bebelusi sunt mai zambitori decat altii, pe la jumatatea primului an el va fi un expert al zambetului. Bebelusii de sase luni zambesc la tine orice ai face.

Copilasul va incepe sa zambeasca la toata lumea din jur cand va observa ca va primi un raspuns. In acelasi timp, zambetele lui vor avea o insemnatate mai mare. poate va zambi pentru ca a invatat o noua abilitate sau pentru ca se bucura ca te vede. Copilului i se dezvolta memoria, asa ca placerea poate fi mai mare cand te vede deoarece va constientiza ca tu ai fost plecata.

Pe la 9 luni: zambet selectiv

Aceasta este varsta la care bebelusul va incepe sa te cunoasca si sa te distinga de alte persoane, dar exista si un dezavantaj. Poate sa apara anxietatea de straini. Bebelusul tau prietenos poate va inceta sa zambeasca la straini. In timp ce acest lucru poate fi dezamagitor, distingerea fetelor este de fapt un semn de dezvoltare sanatoasa.

De asemenea este bine de notat: Deoarece sentimentul copilului de permanenta este mai puternic, stie ca ceva exista chiar daca nu-l poate vedea, il poti incuraja jucandu-te cu el de-a v-ati ascunselea. “Acum ma vezi, acum nu” este ultima reproducere a zambetului la 9 luni.

La 12 luni: un simt al umorului

In timp ce copilasul incepe sa dezvolte abilitati de limba, simtul sau umoristic se poate dezvolta. Bebelusi de la aceasta varsta pot rade si rad daca scoti sunete ciudate. Cand bebelusul crede ca ceva este amuzant el va dori sa scoata o reactie de la tine asa ca razi impreuna cu el. Arunca ceva pe jos sau fa o fata ciudata, va fi interesant pentru el.

Surpriza este un element important in a face bebelusii de 12 luni sa rada. Pune-ti copilasul pe genunchi, canta-i un cantec si apoi incet lasa-l sa cada putin. Profita de aceasta etapa a vietii; nu in fiecare zi gasesti pe cineva care sa te cosidere ca fiind cea mai amuzanta persoana de pe pamant!
 







Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?