No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Introducerea alimentelor solide la sugari in varsta de 4-6 luni poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Introducerea alimentelor solide la sugari in varsta de 4-6 luni

In Alimentatie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Trecerea la hrana solida este o etapa care poate fi infricosatoare pentru multi parinti. Unul dintre aspectele pe care trebuie sa le iei in considerare este faptul ca nu exista niciun standard, un mod corect de a incepe consumarea alimentelor solide.

In continuare iti vom prezenta o lista cu alimentele sigure, sanatoase si nutritive pentru copilul tau, astfel incat sa puteti incepe impreuna calatoria in lumea hranei solide. Poti tine cont de faptul ca, desi majoritatea celor mici isi diversifica regimul alimentar incepand cu  varsta de 4 luni, multi pediatri recomanda ca bebelusii sa inceapa sa consume alimente solide de la 6 luni.

 

Ce poate consuma sugarul la varsta de 4-6 luni?

Parerile sunt impartite: unii pediatri recomanda consumul alimentelor solide in jurul varstei de 4 luni, altii considera contraindicat ca un copil sa inceapa consumul lor inainte de varsta de 6 luni. Pentru a-i asigura micutului tau un stil de viata sanatos, iata ce ii poti pregati cu incredere.

CEREALE

Orezul si fulgii de ovaz nu provoaca in general alergii, asa ca multi copii au inceput cu aceste cereale. Insa copilul tau nu trebuie neaparat sa inceapa cu cereale: incerca sa-i dai avocado sau banana pentru inceput.

FRUCTE

Pot fi consumate crude numai dupa 8 luni sau mai devreme in cazul in care fructele sunt moi si copilul nu are probleme de digestie. Insa bananele si fructul de avocado nu trebuie sa fie vreodata gatite.

LEGUME

Intotdeauna se vor servi fierte pana dupa 12 luni sau pana cand bebelusul poate mesteca suficient de bine, astfel incat sa nu existe nici un pericol de sufocare.

PROTEINE

Alege preparate in care nu exista zone roz – niciodata nu da unui copil mic carne sau peste crud.

LACTATE

Nu inlocui laptele matern sau formula de lapte praf pana dupa varsta de 12 luni: sunt posibile riscuri mari de sanatate.  Nu hrani un copil mai mic de doi ani cu lapte cu continut scazut de grasime sau produse din lapte degresat. Nu uita ca indicat este sa tii cont de bebelus, nu de calendar, atat pentru copiii alaptati, cat si pentru sugarii hraniti cu lapte praf. Doar pentru ca bebelusul a implinit 4 luni nu inseamna ca in alimentatia lui trebuie sa fie introduse alimente solide.

 

Cat de mult trebuie sa manance un bebelus la varsta de 4- 6 luni?

Bebelusii care incep sa consume un nou tip de hrana vor manca in general doar o portie cat 1 / 2 de lingura de alimente solide. Nu te astepta sa ai o farfurie curata dupa prima portie de hrana solida, retine ca aceasta este o noua experienta pentru bebelus. Pe masura ce copilul tau creste si mananca mai multa hrana solida, va creste treptat si marimea portiilor. De asemenea, tine cont de faptul ca laptele matern sau formula de lapte praf pentru sugari nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copilului nici in aceasta perioada.

Multi parinti constata faptul ca bebelusii lor scuipa alimentele la primele cateva incercari de a-i hrani. Acest lucru este normal, insa poate indica, de asemenea, faptul ca bebelusul nu este inca gata pentru alimente solide. Numai tu iti cunosti copilul si esti in masura sa decizi daca este intr-adevar pregatit pentru consumul alimentelor solide.

Retine ca burtica bebelusului este de marimea propriului sau pumn. Aminteste-ti acest lucru cand il hranesti: el nu va consuma multa mancare la o masa.

Aminteste-ti sa consulti si medicul pediatru in legatura cu introducerea alimentelor solide in hrana copilului. Discuta in mod specific despre orice alimente care pot prezenta riscuri de alergie pentru bebelusul tau.





Cuvinte cheie: Alimentatia bebelusului , Diversificarea alimentatiei la bebelusi


Articole recomandate:

Diversificarea alimentatiei bebelusului de la 4-6 luni

Alimentatia diversificata este cea care sustine dezvoltarea echilibrata si armonioasa a bebelusului ...

Diversificarea. Prima masa solida a bebelusului

Stiai ca prima masa solida a bebelusului tau nu trebuie sa fie cereale de orez? Multe mamici incep d ...

Piure de pere in infuzie de ceai de tei. Retete pentru copii peste 5 luni

Piureurile de fructe sunt preferatele copiilor, iar pentru un plus de savoare para scufundata in cea ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
Havi
Havi

Best time of the day bestmoldremediationhouston.com

2021-04-03 la 16:05

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?