Chiftelutele cu sos pentru copii sunt o reteta delicioasa atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.
Ingrediente:
piept de pui (o jumatate)
1 morcov (unul mic)
1 telina
pastarnac
cartof (jumatate)
miez de paine (inmuiat in apa)
un galbenus de ou
Mod de preparare:
Se da carnea prin masina de tocat, apoi se adauga zarzavatul maruntit bine (eu recomand mixerul), se adauga painea stoarsa bine si galbenusul de ou si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se modeleaza in palme (bilutze), apoi se dau prin gris, pesmet sau faina (ce aveti la indemana) si se pun la fiert intr-o oala cu apa clocotita.
Cand sunt gata, dupa 10-15 minute (trebuie sa se ridice la suprafata) se scot si se pun intr-un vas yena peste care se adauga sosul de rosii (2 rosii decojite si date prin storcatorul de fructe).
Se da la cuptor, sau se pot pune si pe flacara. Se mai poate pune si busuioc (f. putin) pentru un gust mai aromat. Nu se lasa sa scada foarte mult pentru a fi mai zemoase.
Timp de preparare:
20 min
Trimis de m0nica