No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Semne ale sarcinii poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Semne ale sarcinii

In Sarcina , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

De obicei corpul te anunta ca esti insarcinata cu ceva timp inainte sa o afli din gura doctorului. Care sunt cele mai comune simptome ale sarcinii? Afla din articolul urmator.

Te intrebi daca esti insarcinata, dar ai inca dubii? Cel mai bine este sa fii atenta la semnalele emise de corpul tau, pentru ca modificarile hormonale incep sa isi puna amprenta la scurt timp dupa conceperea copilului. De multe ori simptomele ciclului menstrual se pot confunda cu simptomele sarcinii. Totusi, daca aceste simptome sunt asociate cu lipsa menstruatiei, este cazul sa mergi rapid la un ginecolog sau sa faci un test de sarcina. Iata principalele semnale de care ar trebui sa tii cont in astfel de situatii:

 

  1. Sani durerosi: Tesutul sanilor este foarte sensibil, iar prezenta hormonilor ii va determina sa se umfle si sa para mai grei decat de obicei.

 

  1. Crampe: Este posibil sa experimentezi dureri similare celor menstruale, dar acestea vor inceta dupa o perioada. Cauza lor este faptul ca ovulul se prinde de peretele uterin, iar uterul incepe sa se largeasca.

 

  1. Sangerari: Multe femei confunda sangerarile scurte, care pot avea loc in prima faza a sarcinii, cu menstruatia. Daca sangerarea este usoara si foarte scurta, ar fi cazul sa consulti un doctor sau sa iti cumperi un test de sarcina.

 

  1. Oboseala: Nu este vorba de o simpla stare cauzata de factori externi, ci de o somnolenta persistenta, o oboseala care pare sa intervina chiar daca nu ai facut nimic in plus fata de ce faceai de obicei. Inca de la debutul sarcinii, copilul incepe sa iti consume energia, ceea ce te face sa te simti istovita toata ziua.

 

  1. Pigmentarea sfarcurilor: Hormonii vor influenta sfarcurile, acestea devenind mai inchise la culoare. Daca ai oricum pielea destul de inchisa, aceasta modificare poate surveni destul de tarziu.

 

  1. Greata: In afara de greturile matinale, este foarte posibil sa ai senzatii usoare de voma si atunci cand calatoresti cu masina sau cu avionul.

 

  1. Balonare: Blugii nu se mai incheie asa cum obisnuiau pana de curand? Hormonii pot incetini procesul digestiv, ceea ce determina abdomenul sa se baloneze. Acest fenomen are loc si atunci cand ai de-a face cu menstruatia lunara, dar in cazul sarcinii, balonarea nu mai dispare. Daca vezi ca burta este usor umflata, iar ciclul intarzie, ar fi momentul sa faci un test de sarcina.

 

  1. Urinari frecvente: Rinichii incep sa lucreze mai repede, ceea ce se va observa in frecventa vizitelor tale la baie. Acelasi lucru se va intampla si la sfarsitul sarcinii, motivul fiind umflarea uterului si presiunea sa asupra vezicii.

 

  1. Pofte: Simti nevoia sa mananci mai mult si mai des, pentru ca organismul tau isi modifica metabolismul si iti cere sa suplimentezi numarul de carbohidrati.

 

  1. Dureri de cap: Cresterea fluxului de sange iti poate cauza migrene usoare in primele saptamani de sarcina. Pe masura ce corpul tau se va adapta transformarilor hormonale, durerea va disparea.

 

  1. Constipatie: Aceiasi hormoni care cauzeaza balonarea iti vor provoca si constipatie. Din pacate, constipatia nu va trece atat de repede, ci se va manifesta din ce in ce mai puternic pe parcursul sarcinii.

 

  1. Schimbari bruste de dispozitie: Ai ghicit, in acest caz responsabili sunt tot hormonii. Acestia te determina sa treci foarte usor de la o stare la alta.

 

  1. Cresterea temperaturii: Sarcina cauzeaza o usoara crestere in temperatura corpului. Daca vrei sa fii sigura de aceasta variatie, este indicat sa folosesti un termometru digital, care sa aiba o precizie cat mai buna.

 

In cazul in care prezinti cel putin o parte din aceste simptome, iti recomandam sa consulti cat mai repede un medic: este posibil ca in burtica ta sa se dezvolte bebelusul pe care il asteptai de atata timp!






Articole recomandate:

Saptamanile de sarcina: dezvoltarea fatului

Perioada de sarcina este caracterizata de o serie de schimbari. In cursul vietii intrauterine se pro ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
Digiital_Zone
Digiital_Zone

Thank you so much as you have been willing to share information with us. We will forever admire all you have done here because you have made my work as easy as ABC. how to sell payment processing services

2023-06-02 la 01:18
Digiital_Zone
Digiital_Zone

Pretty good post. I have just stumbled upon your blog and enjoyed reading your blog posts very much. I am looking for new posts to get more precious info. Big thanks for the useful info. how to sell payment processing services

2023-05-31 la 22:26

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?