No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Riscurile unei sarcini la femeia de 40 de ani poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Riscurile unei sarcini la femeia de 40 de ani

In Sarcina , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Tot mai multe femei aleg sa ramana insarcinate dupa 30 de ani sau in jurul acestei varste. Problema se complica in cazul in care o sarcina apare la o femeie de 40 ani. Daca in 1980, 8600 de femei de peste 40 de ani din intreaga lume au adus pe lume un copil, in 2004 numarul lor a crescut considerabil (28600). Riscurile unei sarcini obtinute dupa 40 de ani sunt mai mici decat sansele de a avea un copil la aceasta varsta.

Ce riscuri sunt pentru viitoarea mamica?


Sarcina presupune un organism sanatos. Daca viitoarea mamica are probleme de sanatate (hipertensiune, diabet, obezitate, coloana vertebrala vulnerabila, artroza, insuficienta renala etc.), sarcina poate duce la accentuarea problemelor. Prin urmare, medicii recomanda ca femeile sa ramana insarcinate inainte de a implini 40 de ani si sa faca un control imediat ce iau aceasta decizie.


Intre 20 si 30 de ani, corpul este rareori vulnerabil, iar femeile se bucura de sanatate.


Ce riscuri sunt pentru viitorul bebelus?

 

sarcina_dupa_40_ani

Statistic, la aceasta varsta, riscul de a exista complicatii este putin mai mare decat in cazul in care femeia ramane insarcinata mai devreme: placenta praevia, hipertensiune, complicatii renale etc. Cu toate acestea, ginecologii nu te sfatuiesc sa nu ramai insarcinata daca ai implinit 40 de ani.


Prima intrebare a femeilor care au trecut de 40 de ani si care vor un bebelus este daca acesta va fi normal, daca nu va avea probleme grave de timpul malformatiilor. Riscul ca bebelusul sa sufere de anomalii exista indiferent de varsta mamei, dar dupa ce aceasta a implinit 40 de ani, riscul anomaliilor cromozomiale se dubleaza. Astfel, exista riscuri ca bebelusul sa aiba sindromul Down (trisomia 21). Ecografiile care se recomanda in sarcina il vor ajuta pe medic sa stabileasca starea de sanatate a fatului.


Fertilitatea la o femeie de 40 de ani


Medicii le sfatuiesc pe femeile care doresc sa aiba un copil sa incerce timp de 6-8 luni si, in cazul in care nu raman, sa revina, pentru analize amanuntite. Acest lucru este insa valabil la femeile cu varsta cuprinsa intre 20 si 35 de ani. Daca femeia care isi doreste un bebelus are 42 de ani si 3-4 luni de incercari, este nevoie sa se prezinte la medic, pentru ca, in cazul ei, timpul este si mai pretios.


Un risc pe care-l intampina femeia gravida care a trecut de 40 de ani este avortul spontan. Acesta este mult mai intalnit odata cu inaintarea in varsta decat la tinerele de 20 de ani, de exemplu.


In concluzie, poti avea bebelus si la 40 de ani sau chiar la 50, insa ideal este sa-l ai mai devreme, pentru a reduce riscurile si pentru a preintampina problemele de infertilitate.

 

by Andrea Lukacs





Cuvinte cheie: Avort spontan


Articole recomandate:

Malformatiile cromozomiale.Sindromul Patau. Trisomia 13

Sindromul Patau, numit si trisomia 13, este o afectiune congenitala ce e caracterizata de prezenta i ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
HaviHavier
HaviHavier

you're already closet design madison wi

2021-03-25 la 04:02

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?