No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Greturile matinale poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Greturile matinale

In Sarcina , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Greturile matinale sunt un simptome frecvent al sarcinii cu care se confrunta majoritatea gravidelor pe durata celor 9 luni.

Pana la 80% din femeile gravide sunt afectate de greturile matinale.

femeie insarcinata
 Greturile matinale incep de obicei in jurul celei de-a sasea saptamani de sarcina si se termina in jurul celei de-a 12-a sau a 16-a.Trateaza simptomele cat mai repede si vei avea mai multe sanse sa tii situatia sub control.

-  Se estimeaza ca circa 1% dintre femei sufera de o forma severa, numita hyperemesis gravidarum (HG), care poate necesita spitalizare.

- La fiecare doua ore sau din ora in ora, incearca sa mananci portii mici din orice aliment care te face sa te simti mai bine si bea neaparat doi litri de lichide pe zi.

 - Iata cateva dintre remediile uzuale pentru greturile matinale: consumul de mancare usoara (cum ar fi cerealele uscate), consumul de mancare rece (de exemplu inghetata pe bat), purtarea unei benzi de acupresiune, administrarea de vitamina B6, mirosirea unor citrice si clatirea gurii cu apa de gura.

Primele luni de sarcina pot fi foarte dificile, mai ales daca dintr-o data nu poti suporta sa vezi (sau sa simti mirosul de) mancare. Greturile matinale reprezinta cea mai frecventa afectiune a viitoarelor mame. Acestea afecteaza pana la 80% din femeile gravide.

Cand incep greturile matinale


Greturile matinale incep in jurul celei de-a sasea saptamani de sarcina si se termina in jurul celei de-a 12-a sau a 16-a, desi pot dura pana la nasterea copilului (20% dintre femei continua sa aiba simptome pe toata durata sarcinii).

Masuri preventive impotriva greturilor matinale


Femeile nu stiu ca trebuie sa trateze din timp greturile matinale pentru a le impiedica sa devina mai severe. Daca incepi devreme, ai o sansa mai mare sa tii boala sub control.

Lucrul cel mai important este sa mananci si sa bei multe lichide in perioada de sarcina, deoarece cu cat mai mult timp stomacul tau ramane gol, cu atat mai severe vor fi greturile.

La fiecare doua ore sau din ora in ora, incearca sa mananci portii mici din orice aliment care te face sa te simti mai bine si bea neaparat doi litri de lichide pe zi.

Deoarece amestecul de alimente solide si lichide poate agrava greturile prin faptul ca da o senzatie de stomac mai plin, mananca o portie mica de alimente, urmata de lichide dupa 20 de minute.

Cand esti insarcinata se recomanda sa ai la indemana mai multe gustari sanatoase, pentru ca iti va fi mai usor sa mananci un pumn de cereale cu fructe uscate decat sa iei o masa completa.

S-ar putea sa-ti fie mai greu sa mananci mancarea pe care ai gatit-o tu insati. Daca iti faci un sandvis, uneori simpla lui imagine iti taie pofta complet. E mai bine sa-ti cumperi un sandvici decat sa incerci sa mananci unul pe care l-ai facut tu.

Iar daca ti-e prea frica sa mananci, poti incerca un supliment alimentar lichid. Chiar daca bei un pahar mic de energizant nutritiv, vei reusi sa-ti refaci nivelul energetic si vei beneficia de un aport nutritiv.




Cuvinte cheie: Simptome de sarcina


Articole recomandate:

Metode de a combate greturile matinale

Greturile de dimineata sunt extrem de neplacute pentru toate viitoarele mamici. Invata cum le poti a ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?