No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Angorjarea poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Angorjarea

In Sanatate , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Hranirea la san este foarte importanta pentru un nou nascut. Din cauza acumularii de lapte in exces dupa nastere, poate aparea angorjarea clinica.

Angorjarea e posibil sa se produca daca nasterea a fost dificila.

sugari
Complicatiile aparute, incluzand administrarea de calmante in timpul nasterii, sau interventii chirurugicale de la nastere, cum sunt nasterea cu forcepsul sau aspirarea nou nascutului pot face bebelusul somnoros si mai putin receptiv la hranirea frecventa.

Si, din mai multe motive, s-ar putea ca hranirea la san sa iti lipseasca.

Cateodata, desi mama face totul “ca la carte” pentru nou nascut, angorjarea tot se intampla. Important este sa iti dai seama de asta cat mai repede si sa stii cum sa o tratezi in caz de nevoie.


Cheia vindecarii e sa scapi de laptele in exces. Insa nu e chiar atata de simplu, deoarece cand sanul este supraumplut cu lapte si alte secretii, tinde sa puna presiune pe canalele prin care laptele iese si sa le blocheze.

E exact ca si cum ai sta pe un furtun de gradina. Compresele pot ajuta laptele sa iasa. Ca regula, trebuie spus ca cele reci ajuta la reducerea umflaturilor, iar cele calde ajuta la curgerea laptelui.  Totodata chiar si scutecele de unica folosinta pot juca rol de comprese.

In unele situatii, nici folosirea compresei nu te ajuta foarte tare.

Daca se intampla asa ceva, incearca sa  folosesti o compresa rece pentru 10 minute, astepta 20 de minute, dupa care repeta aplicarea compresei, insa una calda de aceasta data. Si dusurile caldute pot constitui un remediu.

Daca mamelonul este atat de tare incat copilul tau nu il poate strange, incerca sa scoti putin lapte folosindu-ti mana atat cat este necesar pentru a inmuia mamelonul.

Poti folosi si o pompa de san, insa utilizeaza una de la maternitatea unde ai nascut, cu absorbtie intermitenta, setata pe volumul cel mai mic, deoarece o presiune prea mare pusa pe san ar putea dauna tesuturilor.




Cuvinte cheie: Nou nascut , Maternitate , Lapte matern



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?