No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Travaliul prematur poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Travaliul prematur

In Nastere , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

O teama des intalnite printre femeile gravide in cursul celui de al treilea trimestru de sarcina este riscul travaliul prematur. Afla ce presupune acesta;

Travaliul timpuriu este o teama pe care o simt multe femei insarcinate in perioada sarcinii, mai ales cele care au mai trecut prin aceasta o data.

femeie insarcinata
Travaliul prematur este definit ca untravaliu care incepe in jurul celei de-a 20-a saptamana de sarcina, cand colul uterin incepe sa se deschida mai devreme decat ar trebui.

Exista multe semne ale travaliului prematur.

Daca este prins suficient de devreme, de cele mai multe ori travaliile premature sunt nedureroase si pot fi oprite prin odihna la pat, fluide si medicamente care calmeaza si relaxeaza uterul.

Semnele travaliului prematur includ:


- Contractii sau strangerea uterului intr-un tipar remarcat;

- Crampe abdominale inferioare, care se pot simti ca crampele de ciclu;

- Presiune crescuta in pelvis sau vagin;

- Descarcare crescuta;

- Scurgeri;

- Sangerare vaginala;

- Scaderea miscarii fetale.

Daca ai mai mult de luna a saptea sau ai trecut de saptamana 30 de sarcina, copilul va supravietui mai mult decat probabil, dar va petrece putin timp la terapie intensiva.

Daca nasti inainte de a 30-a saptamana, bebelusul tau ar putea supravietui, dar va avea nevoie de mult timp la terapie intensiva.

Daca ai semne de travaliu prematur ar trebui sa iti suni medicul imediat pentru a-i descrie ceea ce ti se intampla. Ei te vor instrui, fie sa mergi la o consultatie, fie sa te intinzi sa vezi daca semnele se estompeaza.

Daca trebuie sa mergi la spital vei fi pregatita ca si cum ai fi in travaliu, vei primi haine de spital si ti se va pune un intravenos. Vei fi, de asemenea, conectata la monitoare si ti se va verifica cervixul pentru a vedea dilatarea.

Daca esti in travaliu si nu este prea tarziu pentru a-l opri, vei primi indicatii pentru a opri contractiile. In ocazii rare, vei fi spitalizata pentru restul perioadei de sarcina, care ar putea fi cateva zile, saptamani sau luni.

In cazul in care travaliul a progresat si nu poate fi oprit, vei primi steroizi pentru a ajuta dezvoltarea rapida a plamanilor copilului, dandu-i o sansa mai buna de supravietuire in exteriorul uterului.

Apoi va trebui sa nasti copilul si sa ai incredere in spital, doctor si terapia intensiva sa aiba grija de tine pana ce amandoi puteti merge acasa.





Articole recomandate:

Nasterea prematura - cauze si semne

Vorbim de nastere prematura in cazul in care bebelusul s-a nascut inainte de saptamana 37, sarcina f ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?