No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Sfaturi pentru siguranta copilului pe perioada verii poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Sfaturi pentru siguranta copilului pe perioada verii

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Inceputul verii este o perioada grozava pentru copii: terenul de joaca se muta afara si incepe distractia! Prichindeii trebuie supraveghetati in orice moment, asa ca iata cateva sfaturi privind siguranta copilului la iarba verde, pe terenul de joaca si chiar la piscina.

Dar, in timp ce vara poate fi o perioada minunata pentru copii, faptul ca stau mai mult pe afara poate fi si periculos.De aceea este necesar sa ai grija de ei, sa stii ce fac pe afara

Cati dintre parinti stiu cate ceva despre asigurarea sigurantei copilului pe durata verii? Nu multi.  Copii pot sa faca ceva ce ii poate pune in pericol. Pentru a preveni intamplarile periculoase, este bine sa fii informat despre ce poti face pentru siguranta copilului pe durata verii. Regulile de siguranta pentru vara te vor ajuta sa fii pregatit pentru orice situatie si poti rasufla usurat stiind ca copilul tau este in siguranta. Asadar, iata pentru tine cateva sfaturi pentru siguranta copilului tau!

 

Sfaturi pentru siguranta pe terenul de joaca

Cand copilul tau iese afara sa se joace, tine cont de urmatoarele sfaturi pentru siguranta lui.

Sa fie supravegheat de un adult!

Sa fie supravegheat de catre un adult este cea mai sigura metoda de prevenirea unui accident. Daca este prezent un adult, acesta nu numai ca tine copilul sub observatie, ci este prezent atunci cand copilul are nevoie de ajutor si il cheama. Copilul stie si el ca este cineva acolo si va evita sa faca ceea ce este considerat incorect de adulti, ce „nu-i voie”, lucru pe care poate l-ar fi facut daca era singur.

Verificarea echipamentului

Daca este un anume teren de joaca unde copilul merge des, sau are un loc anume unde se joaca, atunci asigura-te ca zona este sigura, la fel si tot ce e acolo. Verifica, daca copii se joaca cu ceva ascutit, cu muchii taioase, este ceva ruginit acolo, sau cu zimturi, crestaturi? Toate acestea il pot pune in pericol. Daca copilul tau face parte din grupa mica de varsta, este echipamentul potrivit pentru el? Poate sa le manipuleze corect? Toate aceste asigurari sunt chiar necesare, mai ales pentru copii mici si toate trebuie luate in considerare.

Leagane si topogane

Asigura-te ca ii transmiti copilului cunostinte corecte despre ceea ce este bine sau nu sa faca, atunci cand se da in leagan sau topogan. De exemplu, trebuie sa-i spui, ca nu are voie sa stea in fata leaganului cand se dau alti copii pe el, pentru ca il poate lovi si rani. Sau ca nu are voie sa-si infasoare pe picioare sfoara de la leagane, pentru ca se poate bloca in ele, nu-si pate elibera piciorul si se poate rani. Sa nu se inghesuie pe echipamente, sa se dea unul cate unul, sa nu sara de la inaltime etc.

Imbracaminte adecvata pentru copii

Asigura-te ca copilul tau poarta haine adecvate, care nu se vor agata sau incolaci in. Copilul sa nu aibe sal, esarfa, haine largi, bretele largi, cordon, gluga. Parul de asemenea trebuie legat, in loc sa fie lasat pe spate. Picioarele trebuie sa fie acoperite bine (cu pantaloni de exemplu) pentru ca pe terenul de joaca pot sa fie si obiecte ascutite, aruncate de altii.

Intretinerea terenului de joaca

Asigura-te ca terenul de joaca este intretinut si verificat periodic. Acest lucru este foarte important, pentru ca tot ce se strica sau se rupe de aici trebuie reparat. Sau trebuie aduse echipamente noi, potrivite.

Astfel se va asigura siguranta copiilor pe terenul de joaca.

 

Siguranta copiilor in apa

Un alt domeniu de care trebuie sa se tina cont atunci cand e vorba se sfaturile pentru siguranta copiilor pe perioada de vara este apa. Foarte multi parinti nu-si dau seama de asta, dar accidentele se pot intampla intr-o clipa, daca nu asiguri siguranta copiilor in apa.

Pregateste-te si invata despre aceste sfaturi de siguranta cat mai bine posibil.

- Este important sa inveti copilul sa inoate. Stiind sa inoate il va ajuta si in viitor.

- Daca copilul este mai mic, trebuie sa fie intotdeauna un adult care sa-l supravegheze.

- Copilul trebuie sa poarte o vesta de salvare, daca nu stie sa inoate sau nu stie bine.

- Spune-i ca nu are voie sa sara pe alti copii sau sa-i impinga in apa, doar ca sa se distreze.

- Niciodata sa nu ii permiti copilului sa faca scufundari sau sa se arunce in rau ori in lac, inainte de a verifica daca nu sunt cumva pietre, stanci, busteni, orice il poate rani.

- Asigura-te ca exista si bazin pentru copii si ca doar copii merg acolo. Totusi trebuie supraveghere asigurata de catre un adult.

- Asigura-te ca copii sunt precauti cand merg la strand, parcuri de distractie cu bazine sau alte centre de recreatie. Asta inseamna si ca nu are voie sa alerge, sa se impinga sau sa se maimutareasca.

- Cand sunteti la mare, sa nu inoate unde valul e prea mare sau prea mic. Poate fi foarte periculos.

- Nu are voie sa inoate pe langa docuri sau pontoane, curentii de aici sunt puternici si de neprevazut.

- Niciodata sa nu te prefaci ca te ineci. Pentru ca daca intr-adevar ai necazuri, nimeni nu te va crede.

- Este de ajutor sa-ti inveti copilul sa acorde primul ajutor. Niciodata nu stii cand ii poate folosi pentru a salva viata cuiva.





Cuvinte cheie: Cursuri pentru copii , Siguranta copilului



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?