No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Muscaturile de caini la copii poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Muscaturile de caini la copii

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Copii iubesc animalele. De multe ori micutii isi doresc ca animal de companie un catel. Invata ce trebuie sa stii pentru a preveni muscaturile de caine.

In fiecare an, aproximativ cinci milioane de oameni sunt muscati de caini, dintre acestia copiii sunt victimele cele mai comune. Aceasta este o problema majora, nu este de mirare ca muscaturile de caine la copii dezvolta rapid situatii juridice.

Cuvintele " muscatura de caine" au devenit un fenomen global, bazat pe trei aspecte principale: lipsa de dresaj a cainelui, lipsa de pregatire a copiilor in jurul animalelor, precum si lipsa de pregatire a parintilor sau a celor ce ingrijesc copii in monitorizarea copilul atunci cand acesta se afla in jurul unui animal de companie sau orice alt animal.

Eu si cainele meu de haita!

Copiii musca din frustrare, auto-aparare, stres sau cauza si efect. Cainii musca tot din aceleasi motive, insa acestia pot provoca rani mai mari.

Pentru a-ti impiedica copilul sa fie muscat de un caine, trebuie sa fii atenta la semnele de crestere a frustarii cainelui atunci cand este in preajma copilului.

Distragerea atentiei si redirectionarea imediata a cainelui sunt doua metode preventive principale pentru a opri un incident de acest fel.

O alta metoda este monitorizarea oricarui copil mic atunci cand se afla in preajma unui caine sau animal, indiferent cat de dragut este animalul de companie.

Totusi este inca un animal cu un instinct natural de a se proteja si poate deveni cu usurinta agitat.


De ce cainii musca copii


Din pacate, cainele a fost acuzat pentru majoritatea muscaturilor.

Multi dintre acesti caini sunt etichetati in mod gresit ca fiind "agresivi" sau "muscatori compulsivi" si ajung sa fie dusi la adapost de animale si/sau eutanasiati.

Acesta este motivul pentru care muscaturile de caine sunt asociate cu notorietate cu  "rase vicioase" si "cresterea neglijenta si abuziva de catre proprietari".

Statisticile arata altfel, majoritatea muscaturilor sunt provenite de la caini care nu muscasera niciodata inainte. Daca un caine agresiv fuge si ucide alte animale sau sar la copii mici, este de obicei vina proprietarului, dar cainele sufera consecintele.

Suntem de acord ca exista multi caini care musca pur si simplu din agresiune. Toti cainii agresivi ar trebui sa fie puternic dresati inca de mici si monitorizati cu atentie in jurul copiilor sau a animalor de companie mici.

In caz contrar, nu pastra unul in casa. Multe probleme medicale variaza de la oase rupte, amputare, infectii, herpesul rabiei si facturi medicale neasteptat de mari.

Prevenirea muscaturilor de caine prin controlarea animalului


Foarte putini parinti nu au adus in casa un catelus sau un caine "pentru copilul lor". Insa copiii sub sase ani sunt practic mici si imprevizibili in comportamentul lor.

Combina acest lucru cu faptul ca nu orice caine este unul potrivit pentru un copil, indiferent cat de dragut arata.

Majoritatea expertilor te vor sfatui in legatura cu cainii mari, plini de energie, care latra mult sau caini care in trecut erau folositi ca si caini de paza, care nu isi au locul in cadrul familiilor cu copii mici.

Problema cu multi parinti care au copii mici este lipsa de timp pentru a avea grija de catelus sau de caine sau monitorizarea permanenta a activitatii cu copilul lor.

Daca nici unul dintre parinti nu poate sa aiba grija in totalitate de catelus, mai bine nu il cumparati. Copilul nu va putea incepe sa ajute la ingrijirea acestuia inainte de varsta de sapte ani.

Copii de o varsta corespunzatoare pot invata multe lucruri de la un caine. Cainele il învata ce este  compasiunea si empatia fata de o alta persoana, responsabilitatea ajutand la ingrijirea sa, dragostea si rabdarea.

Este nevoie de un timp de adaptare pentru ca atat cainele cat si copilul sa se obisnuiasca unul cu celelalt si cainele sa simta ca noua familie este parte a “haitei” sale.

Mentalitatea de haita a cainelui


Cei mai multi caini de companie musca de teama sau frustrare,  prima muscatura fiind in zona fetei sau mainii copilului, considerate semne de avertizare, fara a necesita interventie medicala.

Odata ce un caine aduce un prejudiciu si dezvolta un limbaj al corpului ce manifesta o pozitie de atac (pe care un copil nu o intelege), se dezvolta o situatie care trebuie imediat corectata.

Mai intai de toate, incearca sa intelegi de ce cainele a atacat. A fost din aparare, ii este frica, sau pentru nici un motiv evident?

Intelegerea modului in care gandeste un caine va preveni multe muscaturi. Cu cat cainele este mai vechi in familie, cu atat mai mult va vedea familia ca si parte a haitei sale.

Orice incercare de a modifica acest comportament va necesita mai intai o intelegere a modului in care gandesc acestia.

Pentru toti cainii de haita, fiecare persoana din familie are o pozitie specifica. Parintii sunt de obicei priviti de catre caine ca lideri, fie ca sunt intr-o haita sau intr-o familie.

Cainii sau puii sunt subordonati lor deoarece ei sunt "seful" si in controlul haitei. In cele mai multe haite, puii sunt considerati egali sau putin mai inferiori unul in corelatie cu celelalt.

Acesta este acelasi punct de vedere pe care il are un caine de companie pentru copii dintr-o casa - aproape ca un frate cu care se joaca.

Acest lucru implica maraitul atunci cand copilul se apropie de bolul de mancare sau vasul de apa al cainelui, jucariile lui, "liderul" sau, o relatie ierarhica pe care majoritatea parintilor sau proprietarilor de caini nu o inteleg.

Acesta trebuie prevenit inainte de a ajunge la punctul de a musca serios cu dintii, lucru care poate rani copilul. Aceste muscaturi de caine pot fi evitate, impreuna cu aranjamentele scumpe pentru evitarea unui proces.




Cuvinte cheie: Animal de companie pentru copii , Caini pentru copii



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?