No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Mancarea pentru pranzul de la scoala pentru copii poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Mancarea pentru pranzul de la scoala pentru copii

In Copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Mamele se gandesc ce anume sa le puna copiilor de mancare la scoala, pentru ca ei nu mananca tot timpul ce ar trebui.

Ele se intreaba tot timpul ce mancare ar fi cea mai potrivita.

Nu exista mancare rea sau buna, doar ca unele sunt mai nutritive decat altele. Cheia ar fi sa-i oferi copilului varietate si sa incluzi in meniu fructe si legume. Din pacate, statisticile arata ca 90% din romani nu mananca cele 5 portii de legume si fructe recomandate pe zi.

Copiii si mai putin de atat. Desi vitaminele pot garanta suficient aport de vitamina C si betacaroten, nu inlocuiesc sutele de substante nutritive gasite in fructe si legume. Toata lumea vrea ca fiicele si fii lor sa creasca sanatos. Ai mai jos o lista cu ce ai putea sa-I pui la scoala.

Broccoli.
Este plin de vitamine, fibre si minerale. Si are si gust bun. Are valori ridicate de vitamina C si carotenoide. Acestia sunt antioxidanti care ajuta la cresterea imunitatii si protejeaza corpul de poluare sau fum de tigara, etc.

Cele doua tipuri de fibre din broccoli, solubile si insolubile, ajuta la scaderea colesterolului. Lupta impotriva cancerului si pastreaza sistemul digestive in conditie buna.

Este deasemenea, o sursa excelenta de acid folic de tip B, care se pare, ca este critic pentru sanatatea cardiovasculara. Copiii, ori iubesc, ori urasc, broccoli-ul.

Iata cateva idei despre cum ai putea sa-ti convingi copilul sa manance mai mult broccoli. Broccoli are gust mai bun daca il fierbi in apa sau pe aburi 3-4 minute. Opreste fierberea cu jet de apa rece ca gheata, daca vrei sa-l mananci rece.

Marineaza-l in sosul preferat si apoi pune-l intr-o punga pentru un plus de savoare. Foloseste broccoli pentru a inlocui o jumatate de varza, in ciorba sau salata, sau pune-l pe un sandwich in loc de salata verde si rosii. Nu arunca tulpinile.

Morcovi. Contin peste 200 de carotenoide, din care una este betacaroten-ul. Oamenii de stiinta, inca nu stiu care dintre ele ne protejeaza de cancer.

Mai contin, de asemenea, acid fenolic, fitochimice care poate reduce riscul de cancer. O metoda buna de aplicat in cazul copilului tau este sa razui morcov pe sandwich-ul lui preferat.

Fasole. Multi copiii nu mananca fasole din cauza ca li se pare ca are un gust scarbos. Sunt copii carora le place fasolea neagra, boabele de soia si nautul. Exista multe tipuri diferite de boabe, cu textura si aroma diferita.

Fasolea este un mod bun de a adauga o nutritie puternica la orice masa. Cea mai mare parte a populatiei lumii se bazeaza pe nutritia formata din fasole.

Orientalii folosesc boabe de soia, americanii folosesc mazare, tarile mediteraneene si din Orientul Mijlociu depind de naut si linte iar africanii folosesc o combinatie de fasole. Fasolea are cea mai mare sursa de fibre.

Soia are cea mai impresionanta lista de chimicale din plante care ajuta impotriva cancerului, hipertensiune arteriala, simptomele menopauzei si reduce nivelul de colesterol din sange.

Daca esti pe fuga, foloseste conserva de fasole. Deschide o cutie de naut, taie o ceapa mare, pune piper, daca copilului tau nu-I place nautul, poti pune alte boabe, adauga sosul tau preferat si lasa la marinat peste noapte.

Cand esti acasa poti adauga branza sau coriandru, incalzeste amestecul la cuptorul cu microunde si mananca cu bastonase de morcovi.

Caise, pepene galben si papaya.
Toate aceste trei fructe sunt pline cu substante nutritive. Contin vitamina C, carotenoide mixte, potasiu si o multime de fibre.

Papaya contine enzime care ajuta digestia si descompun proteinele. Unele dintre aceste enzime au calitati anti-inflamatorii. Toate aceste fructe sunt bune ca si gustare de pranz.

Proaspete sau confiate au gust bun si daca le mananci simplu si daca le mai combini cu ceva pe langa. Combina caise confiate cu migdale prajite si ai obtinut o gustare delicioasa.

Spanacul. Acesta abunda de betacaroten si potasiu. Majoritate copiilor spun ca nu le place spanacul, probabil din cauza ca nu este gatit corect. Spanacul are cel mai bun gust cand este gatit pana este tanar si fraged. Spanacul mai vechi tinde sa fie atos si lemnos.

Nu folosi vase se aluminiu, pentru ca va prinde un gust acidic si-si va pierde din culoare. Nu il fierbe prea tare, fiindca se imbiba de apa si devine tare, acesta fiind motivul pentru care multi copii refuza spanacul. Poti sa-l folosesti si pe sandwich-uri, langa salata verde si rosii.

Ierburi, condimente si ceai. Condimenteaza viata copilului tau cu usturoi, curcuma, rozmarin si ceai verde sau negru. Multi parinti au impresia gresita ca fiilor si fiicelor lor nu le plac condimentele. Este adevarat ca sunt mai sensibili la mancaruri picante si fierbinti.

Dar, daca nu introduci aceste condimente de la o varsta frageda, acestia nu vor putea invata sa le placa. Aceste adaugiri la dieta copilului tau vor oferi copilului tau antioxidanti, cum ar fi curcumin, licopen sau flavonoide.

Au gust bun si ofera protectie in fata cancerului, bolilor de inima sau hipertensiunii arterial. Ceaiul verde amesteca-l cu putin zahar si suc natural, pentru un gust mai savuros.





Articole recomandate:

Invata cum sa-ti hranesti sanatos copilul

Ti-ar placea sa ii pui pe masa copilului tau tot ce este mai bun si sa ii asiguri o alimentatie sana ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?