No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Copilul meu are foarte multa energie. De ce? poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Copilul meu are foarte multa energie. De ce?

In Copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Micutul tau nu e genul care sa stea cuminte intr-un colt si sa se concentreze la desen / colorat sau alte activitati care presupun statul pe scaun? Prea multa energie sau simptom al unei probleme pe care nu trebuie s-o neglijezi?

Cum se comporta micutul?

  • Plange cand nu iesiti daca el isi doreste acest lucru?
  • Ai constatat ca nu este niciodata invitat la ziua de nastere a prietenilor lui, cu toate ca si-ar dori sa mearga?
  • Are atat de multa energie, incat lucrurile degenereaza aproape intotdeauna, iar prietenii lui tind sa se indeparteze de el?
  • Iar esti chemata la scoala? (Stii deja ce te asteapta: rezultatele la invatatura sunt slabe in ciuda energiei sale debordante.)

 

De unde atata energie?

Nu te grabi sa-ti consideri copilul ca fiind hiperactiv! Acest calificativ, invocat adesea cu prea multa usurinta, face referire la o patologie complexa si mai putin intalnita decat este mentionata. Observa-l cu atentie, astfel incat sa-i poti da pediatrului toate detaliile de care are nevoie pentru stabilirea diagnosticului.

Este impulsiv. Ii este greu sa-si astepte randul atunci cand joaca un joc, isi imbranceste adesea colegii in recreatie, are miscari bruste...

Nu poate ramane mai mult timp pe scaun. Daca nimic nu ii potoleste setea de miscare, ar putea fi vorba de hiperactivitate motrica.

Se simte deprimat. Deranjat de o situatie pe care o gaseste dificila, copilul tau poate suferi de depresie, tradusa printr-o permanenta agitatie. Anxietatea sau angoasa pot genera aceleasi manifestari.

● Este un copil precoce sau supradotat. Acesti copii inteleg repede, se plictesc inainte ca soneria sa anunte terminarea orei si pot fi agitati in lipsa de alta ocupatie care sa-i mentina interesati.

Este hiperactiv. Copilul tau este incapabil sa se concentreze. Cititul unei povesti mai mult de 5 minute este un miracol? Acest comportament, care atesta un deficit de atentie, permite diagnosticarea hiperactivitatii, la care se adauga (la baieti in special) impulsivitatea si hiperactivitatea motrica.

 

copil energic

 

Acesta problema este depistata adesea in jurul varstei de 6-7 ani, atunci cand copilul incepe sa mearga la scoala si cand intampina dificultati de adaptare la cerintele de acolo.






Articole recomandate:

Hiperactivitatea si deficitul de atentie

Auzim vorbindu-se adesea despre o afectiune numita sindromul deficitului de atentie si hiperactivi ...

Comportamentul dificil al copiilor

Fiecare copil are cateodata probleme de comportament, ceea ce poate fi destul de frustrant pentru no ...

Invata-ti copilul sa aiba rabdare!

Rabdarea este o virtute, sau asa se spune. Dar a fi rabdator este un concept care nu este cunoscut s ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?