No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Cat de des intalnit e psoriazisul la bebelusi? poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Cat de des intalnit e psoriazisul la bebelusi?

In Boli si afectiuni , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Aproximativ 20% dintre adultii si bebelusii care sufera de psoriazis prezinta forme moderate sau severe. Psoriazisul atat la barbati, cat si la femei si mai des la cei cu pielea alba decat la cei cu pielea inchisa la culoare.

Poti sa te imbolnavesti de psoriazis la orice varsta, dar apare de cele mai multe ori intre 15 – 35 de ani. Unul din zece pacienti cu psoriazis sufera de aceasta afectiune inca din copilarie si 75 % din pacienti au avut simptome inainte de varsta de 40 de ani.

Cu cat apare mai de timpuriu, cu atat e mai probabil sa reapara si sa se raspandeasca pe suprafete mai mari ale corpului.

Psoriazisul doare?


E incomod si uneori chiar dureros. Poate provoca o senzatie de mancarime si daca e intr-o forma grava, pielea se poate crapa, provocand sangerari.


Cum fac diferenta intre psoriazis si eczema?


In general, psoriazisul are un aspect mai urat decat eczema, e mai rosu si mai solzos, in timp ce eczema e mai degraba roz si mai putin solzoasa, chiar daca e mai aspra ca textura.

Medicul te poate ajuta sa clarifici diagnosticul, examinand pielea bebelusului si luarea unei mici mostre de piele pentru examinarea ei la microscop.

psoriasis

E contagios?


Nu. Psoriazisul e o reactie a sistemului imunitar al organismului si nu e cauzat de virusuri sau bacterii, asadar, nu e contagios. Nu se intinde nici macar pe pielea bebelusului afectat.

Cum pot trata aceasta afectiune?


Incepe prin a merge cu bebelusul la consultatie la medic pentru a stabili cea mai buna varianta de tratament. Fiindca psoriazisul nu e o afectiune intalnita in mod obisnuit la bebelusi si poate fi confundat cu alte tipuri de iritatie, va trebui ca medicul sa verifice daca iritatia respectiva e intr-adevar psoriazis.

Daca e o forma grava si persistenta, medicul iti va recomanda sa mergi la dermatolog.

Exista multe tipuri de tratament pentru psoriazis, in functie de tipul lui, zona afectata si gravitate. Daca e o forma usoara, medicul iti poate prescrie un tratament local, sigur si eficient.

Remediile simple, ca adaugarea uleiului in apa de baie sau folosirea unei creme hidratante eficiente pot ajuta de asemenea.

Daca bebelusul sufera de o forma grava de psoriazis poate avea nevoie de terapie cu lumina sau tratament medicamentos. Daca apar mancarimi, medicul poate prescrie antihistaminice si daca pare a exista o infectie bacteriana (cauzata de scarpinat, de exemplu) va prescrie antibiotice.

Copilul meu va avea mereu psoriazis?


Psoriazisul tinde a fi o boala cronica si ciclica, agravandu-se si vindecandu-se si chiar disparand uneori ca apoi sa reapara. Cu alte cuvinte, aceasta afectiune e imprevizibila.

Nu se stie cand va aparea urmatoarea eruptie, cat va dura sau daca a trecut definitiv. Insa, cu ajutor din partea dermatologului, iti poti ajuta copilul sa treaca peste aceste momente cu bine.





Cuvinte cheie: Psoriazis


Articole recomandate:

Psoriazis

Psoriazisul este o afectiune cutanata inflamatorie care prezinta diferite aspecte. Cele mai comune ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?