No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Sughitul la bebelusi poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Sughitul la bebelusi

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Pana si tie ti se intampla si stii ca nu este un lucru foarte placut. Ei bine, bebelusii sughita mai des si mai mult decat adultii.

 

Cu totii am avut de-a lungul vietii probleme cu sughitul, acesta aparand si disparand brusc, uneori in momente deloc potrivite. Sughiturile se manifesta inca din copilarie si apar din ce in ce mai rar odata cu inaintarea in varsta. Copiii sunt cei mai predispusi la acest fenomen, fiind afectati chiar de cand sunt in burta mamei – exista bebelusi ce se confrunta cu sughituri chiar de cand sarcina este in sase saptamani.

Sughitul este de obicei inofensiv, iar unii bebelusi se amuza de ceea ce li se intampla. Problema poate dura de la un minut pana la o ora intreaga. Nu trebuie sa te ingrijorezi atunci cand micutul tau sughita – este vorba de un proces natural.

 

Cand se manifesta sughitul si de ce apare

 

In general, bebelusul incepe sa sughite fie dupa ce mananca, fie atunci cand este foarte agitat. Pe masura ce organele celui mic se dezvolta, sughitul are tendinta sa se rareasca atat ca intensitate, cat si ca frecventa.

Sughiturile nu au nicio legatura cu respiratia, ci sunt declansate de contractiile bruste ale diafragmei. Unii specialisti sunt de parere ca bebelusii sughita din cauza hranei (lapte sau mancare solida) sau a unei scaderi bruste de temperatura. Atat timp cat aceasta mica problema nu devine prea persistenta, influentand somnul si hrana copilului tau, nu ai motive sa iti faci griji.  Bebelusii care sufera de reflux gastroesofagian pot sughita mai frecvent, manifestand si tuse, iritabilitate si tendinta de a scuipa. Daca micutul tau prezinta aceste simptome sau are crize frecvente si incontrolabile de sughit dupa varsta de 1 an, consulta un medic. Desi in majoritatea cazurilor nu este vorba de o afectiune serioasa, cel mai bine este sa fii precauta.

 

Cum opresti sughitul bebelusului?

 

Metodele babesti, care s-au transmis de-a lungul anilor din generatie in generatie, sunt variate si de multe ori destul de neconventionale: se spune ca il poti speria pe cel ce sughita spargand o punga de hartie sau trecandu-i brusc un obiect rece de metal peste sira spinarii. Nu iti recomandam sa ii faci asta copilului tau si te sfatuim sa nu aplici nici tactica folosita de unii parinti, care isi lovesc copilul peste spate sau il agita, sperand ca astfel se va opri. Maseaza-i usor spatele, da-i sa bea putina apa sau ofera-i o suzeta. Schimba-i pozitia si incearca sa il faci sa ragaie si sa il relaxezi. E posibil ca sughiturile sa te deranjeze mai mult pe tine decat pe bebelus, acesta fiind in general iritat doar daca problema apare atunci cand este ora de masa.

Daca micutul tau sughita destul de des, avem un sfat pentru tine: ar fi bine sa incerci sa-l hranesti inainte sa fie infometat, cat inca este calm. Nu lasa nimic sa il distraga pe bebe in timpul mesei si asigura-te ca atmosfera e calma si relaxanta. In cazul in care totusi sughiturile incep in timp ce bebelusul mananca, ia o mica pauza de la masa si asteapta ca problema sa treaca – nu chinui copilul, fortandu-l sa manance printre sughituri. La sfarsitul mesei, ajuta-l pe cel mic sa ragaie.

Metoda principala de a trece peste sughit? Trecerea timpului si dezvoltarea organismului celui mic – totul este sa ai rabdare.






Articole recomandate:

De ce sughita bebelusii

Adesea bebelusii sughita, iar acest lucru poate fi la fel de normal precum miscarile copilului in pe ...

Intelegerea sughiturilor bebelusului

Sughitul regulat este cu siguranta normal si nu reprezinta o cauza de ingrijorare. Inca din faza int ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?