No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Momente in dezvoltarea copilului: Rostogolirea poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Momente in dezvoltarea copilului: Rostogolirea

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Copii isi insusesc anumite miscari in mod treptat. Iata cum prin rostogolire copilul tau va ajunge sa face primii pasi.

Dupa ce bebelusul a dobandit controlul capului si chiar inainte de a putea sta in sezut fara sprijin (sau chiar in aceeasi perioada), majoritatea bebelusilor invata sa se intoarce de pe-o parte pe alta.

E destul de simplu, bebelusii care s-au deprins cu acest lucru se pot intoarce de pe spate pe burta si viceversa.

Acesta este primul pas spre a se putea misca singur dintr-un loc in altul si este adesea motivat de dorinta de a apuca o jucarie sau de a se apropia de tine.

Unii bebelusi se pot intoarce de pe burta pe spate chiar de la 3 luni, dar majoritatea au nevoie de muschi ai gatului si mainilor puternici si de-abia pe la 5-6 luni se vor putea intoarce invers, de pe spate pe burta.


Rostogolirea. Miscarea de rostogolire la bebelusi


In jurul varstei de 3 luni, atunci cand este asezat pe burta, bebelusul isi va ridica umerii si capul sprijinindu-se in maini. Aceste mini-flotari il ajuta sa-si dezvolte muschii de care se va folosi pentru a se intoarce.

In aceasta perioada te va uimi pe tine si chiar pe el insusi intorcandu-se de pe spate pe burta sau viceversa. Desi majoritatea bebelusilor se intorc intai de pe burta pe spate si invers este perfect normal.

La 5 luni bebelusul tau poate sa-si ridice capul, sa se sprijine in maini, sa-si arcuiasca spatele pentru a-si ridica pieptul si chiar sa se balanseze pe burta, sa loveasca din picioare si sa inoate cu mainile.

Toate aceste miscari il vor ajuta sa-si dezvolte in continuare muschii, astfel incat pana la varsta de 6 luni copilul  va invata sa se intoarce pe ambele parti.

Unii bebelusi nu se intorc niciodata, sar peste aceasta etapa direct la statul in sezut sau la mersul de-a busilea, iar altii pot adopta aceasta miscare ca principala metoda de deplasare.

 

Atat timp cat copilul continua sa-si dezvolte noi abilitati si pare interesat sa se miste si sa exploreze lumea inconjuratoare nu trebuie sa-ti faci griji.

Majoritatea muschilor folositi de bebelusi pentru a se intoarce de pe-o parte pe alta sunt folositi si pentru a sta in sezut fara sprijin si pentru a merge de-a busilea.

Pe masura ce muschii gatului, spatelui, mainilor si picioarele continua sa se intareasca in urmatoare luni, curand bebelusul va putea sta in sezut fara ajutor si sa se tarasca prin casa. Majoritatea bebelusilor pot sta in sezut in jurul varstei de 6-7 luni; mersul de-a busilea apare ceva mai tarziu.


Miscarea de rostogolire la bebelusi. Rolul parintilor


Poti incuraja noua deprindere a bebelusului prin joc. Daca il surprinzi intorcandu-se in mod spontan, arata-i o jucarie in partea pe care se intoarce de obicei sa vezi daca mai incearca.

Aplauda-i efortul si zambeste-i, va avea nevoie de incurajari pentru ca aceasta noua deprindere il alarmeaza.

Intorsul de pe-o parte pe alta te va amuza si te vei minuna de modul in care bebelusul creste si invata lucruri noi. Desi pentru el intorsul este distractiv, pentru tine ar putea fi stresant.

Dupa varsta de 3 luni, trebuie sa fii cu mana pe el cand ii schimb scutecele si sa nu-l lasi niciodata nesupravegheata pe pat sau pe alte suprafete ridicate.

Informeaza medicul pediatru daca observi simptomele de mai jos:

Daca pana la varsta de 6 luni bebelusul inca n-a descoperit cum sa se intoarca de pe-o parte pe alta si nu pare interesat sa se deplaseze altfel, informeaza medicul.

Bebelusi isi dezvolta abilitatile in ritmuri diferite, unii mai repede decat altii, iar unii bebelusi nu se intorc niciodata, dar daca bebelusul tau n-a trecut la statul in sezut sau la mersul de-a busilea, consulta medicul.

Retine ca bebelusi prematuri pot ajunge la aceasta etapa de dezvoltare si la alte etape importante mai tarziu decat ceilalti copii.






Articole recomandate:

Momente in dezvoltarea copilului: Vederea

Vederea bebelusului tau se dezvolta treptat in primele lui luni de viata. Urmareste cu atentie acest ...

Momente in dezvoltarea copilului: Controlarea capului

Modul in care trebuie tinuti in brate nou nascutii are o explicatie. Pentru ca muschii gatului nu su ...

Momente in dezvoltarea copilului: Apucarea

Observa cum isi dezvolta copilul abilitatea de a apuca obiectele. Invatand cum sa tina obiectele in ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?