No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Igiena orala a bebelusului poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Igiena orala a bebelusului

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Multi parinti nu realizeaza acest lucru, dar sanatatea orala a unui copil incepe inca de la nastere.

Pentru copii, sansa de a avea dinti cariati sau un zambet sanatos este data de parintii lor.

Pentru copiii foarte mici, exista trei metode de baza prin care se poate depasi riscul de cariere a dintilor si de aparitie a gingivitei (sangerarea gingiilor).

Igiena orala a gurii.

Incepe chiar de la nastere. Utilizeaza pur si simplu o panza umezita cu apa pentru a sterge gingia moale a nou nascutului tau, limba si alte tesuturi moi. Fa acest lucru de cateva ori in fiecare zi.

Odata ce apar dintii, continua curatarea gurii cu o perie sau cu panza, un obicei care este foarte important inainte de culcare. Supravegheaza igiena orala in fiecare zi, dar evita pastele de dinti cu fluoride pana in momentul in care apar molarii bebelusului.

Cunoaste diferenta dintre folosirea biberon pentru hranire si pentru mentinerea bebelusului tau “fericit”. Biberoanele nu ar trebui asezate in patutul copilului sau in pat.

Carierea dintilor survine din cauza laptelui, sucului, suplimentelor nutritionale sau din cauza oricarui lichid care contine zahar (citeste etichetele pentru a verifica continutul de fructoza, glucoza, lactoza, etc). Sucurile de fructe (chiar naturale) au zahar care poate distruge dintii.

Unii parinti folosesc biberonul pe post de impaciuitor pentru a-si ajuta copiii sa doarma, chiar daca ei sunt avertizati de pericolul pe care il poate cauza dintilor.

Pentru a evita carierea dintilor, este cel mai bine daca copiii sunt dezobisnuiti de sticla la varsta de 12 luni, in afara de cazul in care exista un motiv medical.

Daca de obicei hranesti copilul la san si in mod special daca bebelusul tau doarme cu tine in timpul noptii, carierea dintilor se poate intampla.

Poti lua in considerare trecerea bebelusului tau de la hranirea cu biberonul la cea din ceasca incepand cu varsta de 6 luni. Daca simti nevoia sa folosesti biberonul in patutul copilului sau daca doresti sa-l dezveti de sticla, iata trei optiuni:

· Indeparteaza biberonul (daca sugarul tau este in stare sa bea dintr-o ceasca).

· Foloseste numai apa pentru sticla din patutul copilului sau sticla “din afara casei”.

· Astazi inlocuieste 28 de grame de lichid din biberon cu apa, maine foloseste 56 grame de apa, iar in ziua a treia foloseste 84 de grame. Pentru ziua a patra, o sticla de 200 de grame va avea jumatate apa si jumatate lapte (sau suc, sau orice alt lichid diluat). Continua cu inlocuirea a 14 grame de apa in fiecare zi. Aceasta iti poate lua de la doua la trei saptamani.

Monitorizeaza propria sanatate dentala

Parintii trebuie sa stie ca daca ei insisi au carii si sangerari gingivale, microbii care cauzeaza aceste probleme ale gurii vor trece prin intermediul salivei la copiii lor.

Aceasta se intampla in timpul activitatii normale de ingrijire a copilului (cum ar fi folosirea in comun a lingurilor, avand un copil care isi pune mainile in gura ta, sarutand mainile unui copil, etc.).

Astfel, lipsa de ingrijire zilnica a igienei orale a copilul tau, intrebuintarea indelungata a biberoanelor in patutul copilului sau alaptarea in timpul noptii fara a igieniza gura dupa aceea si prezenta problemelor gurii parintilor sunt cauzele principale ale problemelor orale la copiii tineri.

O buna igiena orala este o investitie in sanatatea si viitorul bebelusului tau.







Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?