No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Cauzele febrei la bebelusi poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Cauzele febrei la bebelusi

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Orice proaspat parinte se ingrijoreaza cand micutul lui se trezeste in mijlocul noptii si are febra. Evident ca pe langa dorinta de a trata problema si a-l face pe micut sa se simta bine cat mai repede posibil, mamica si taticul se intreaba de ce face bebelusul lor febra, care sunt cauzele acesteia?

Totul incepe astfel: Observi ca puiul tau asuda abundent in timpul noptii, are fruntea fierbinte si se zvarcoleste in patut. Daca febra nu este foarte mare, nu trebuie sa te framanti peste masura, este chiar bine ca cel mic are temperatura, asta inseamna ca al sau corp lupta cu boala.

Febra apare atunci cand termostatul natural al corpului ridica temperatura peste nivelul normal avut cand persoana este sanatoasa, adica 36 – 37 de grade Celsius. Acest termostat se afla localizat in creier, mai exact in partea numita hipotalamus. Acesta stie care este temperatura normala a corpului uman (nu mai mult de 37 de grade), si e programat sa-i trimita corpului mesaje sa pastreze lucurile sub control, sub limita normala. O data cu atingerea pragului de 37 grade apare starea febrila, si parintele trebuie sa vada ce anume a declansat aceasta stare.

Astfel, febra apare la bebelusul tau ca si mecanism de combatere a infectiei, si nu trebuie sa te ingrijorezi daca cel mic nu are febra foarte mare. Expertii in domeniul medicinei sunt de parere ca a creste temperatura corpului este modul natural al corpului de a lupta cu germenii si infectiile. Cand bebelusul tau are febra, corpul sau nu mai este atat de primitor pentru germenii daunatori si astfel acestia sunt eliminati mai usor, cel mic redevenind sanatos.

 

febra la bebelus

 

Un alt fapt de luat in calcul despre temperatura la copii este ca temperatura normala acestuia fluctueaza pe parcursul unei zilei – mai mica dimineata, si mai ridicata dupa-amiaza si seara. In plus, si activitatea fizica poate aduce mici modificari asupra temperaturii acestuia.

Totusi, in cazul in care ii pui termometrul si observi ca are temperatura ridicata – peste 39 de grade, este indicat sa apelezi la pediatrul sau. Fie zi sau noapte, suna-l pentru a te consulta cu acesta despre ce este de facut! In functie de simptomele pe care cel mic le are, doctorul sau va veni imediat sa efectueze un consult la domiciliu sau iti va recomanda tratamentul necesar insantosirii puiutului tau. Se stie ca multi parinti se tem de febra si se impacienteaza repede cand cel mic are temperatura ridicata, dar orice ar fi, nu il trata pe cel mic dupa capul tau. Se prea poate ca doctorul tau sa iti recomande sa nu apelezi la medicina traditionala, ci la cea homeopata, sau la ceaiuri si alte remedii din camara bunicii. Chiar si Revista de Pediatrie a tras recent un semnal de alarma asupra necesitatii ca medicii sa ii educe pe pacienti cu privire la riscurile administratii medicamentelor puternice in caz de febra la copii.

 


Marga Rotaru





Cuvinte cheie: Febra la bebelusi


Articole recomandate:

Remedii naturale pentru febra bebelusului

Este o idee minunata sa treci pe la un specialist naturist, homeopat sau un alt ingrijitor de sanat ...

Febra la bebelusi

Febra la bebelusi este alarmanta pentru parinti. Ea este o reactie a organismului la contactul acest ...

Ghidul pentru febra

In cazul copiilor, febra poate aparea din multiple cauze. Daca temperatura copilului e ridicata, cel ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?