No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Cauzele cearcanelor sau cercurilor negre de sub ochii bebelusilor poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Cauzele cearcanelor sau cercurilor negre de sub ochii bebelusilor

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Cearcanele si cercurile negre de sub ochii copiilor si bebelusilor pot fi cauzate de multi factori. Alergiile si polipii nazali sunt doar cateva variante.

Exista multe motive pentru care un bebelus ar putea avea cearcane. Cauzele pot fi genetice sau pot aparea in urma unor accidente, in urma congestiilor nazale sau in urma problemelor cu pielea.

cearcane bebelus
Cearcanele pot fi un lucru alarmant pentru bebelusi insa nu este nimic de temut.

Multe lucruri pot cauza aparitia acestor cearcane sau cerculete negre, iar in majoritatea cazurilor pot fi tratate foarte usor, printr-o vizita la medic sau prin administrarea unor medicamente.









Cauze ce pot duce la aparitia cearcanelor la copii


Daca mama sau tatal au astfel de cerculete negre, exista sanse ca si copilul sa aiba. De asemenea, oamenii cu o piele mai deschisa la culoare pot prezenta mai repede aceste cerculete negre, decat persoanele cu o piele mai inchisa la culoare.

In aceste cazuri, din nefericire, nu este nimic de facut.

De multe ori aceste cerculete negre de sub ochi pot sa apara in urma unor accidente.

Bebelusii nu sunt cei mai coordonati oameni de pe planeta si adesea se lovesc accidental.

De asemenea, copiii care invata cum sa mearga de-a busilea sau pornesc pentru prima oara pe picioare se lovesc datorita faptului ca nu sunt intotdeauna atenti incotro se indreapta si se izbesc de obiectele din calea lor.

Daca doar unul din ochi prezinta cercuri negre, cel mai probabil e sa se datoreze unui accident. Pune-l sub observatie timp de cateva zile pentru a vedea daca dispare.


Cearcanele sau cercurile negre de sub ochi cauzate de congestiile nazale


Congestiile nazale reprezinta  cauza principala a cearcanelor la bebelusi. De multe ori aceasta congestie este cauzata de o raceala sau de scurgeri nazale.

Din moment ce nu exista anumite medicamente recomandate pentru copiii sub sase ani in cazul acestor raceli, cel mai bine e ca parintii sa foloseasca un aspirator nazal, solutii saline si un umidificator pana cand trece raceala.

Alergiile
sunt un alt motiv pentru aparitia congestiilor nazale, iar alergiile duc si la aparitia unor parti negre sub ochi numite "alergii stralucitoare".

Acestea sunt cauzate de venele dilatate de sub ochi. Daca un parinte crede ca bebelusul sufera de vreo alergie, acesta ar trebui dus imediat la medic pentru un diagnostic adecvat.

Pe langa cercurile negre mai exista si alte simptome precum ochi umezi, stranuturi, eruptii cutanate, nas infundat si respiratie grea.

In acest caz exista o serie de medicamente si tratamente care pot fi recomandate de medic, pentru a ajuta la gestionarea simptomelor si vor duce la disparitia cercurilor negre, de sub ochii bebelusului.

Polipii nazali pot fi o alta cauza a congestiei nazale. Alte simptome ale polipilor nazali mariti pentru bebelusi: respiratie pe gura, sforait, curgerea nasului si somn agitat.

Daca un parinte considera ca bebelusul are polipii mariti, ar trebui sa discute cu pediatrul copilului. In anumite cazuri ar putea fi un semn de apnee de somn.

Problemele pielii cauzeaza cearcanele


Un alt vinovat al cearcanelor este eczema. De obicei oamenii se gandesc ca eczema afecteaza doar pielea din spatele genunchilor si din spatele coatelor dar poate afecta pielea din orice parte a corpului, incluzand pielea din jurul ochilor.

Mancarimile pielii cauzate de eczema duc la frecarea zonei negre din jurul ochilor. Daca exista o eczema, cere doctorului un remediu sigur sau roaga-l sa iti recomande un dermatolog care are experienta in lucrul cu cei mici.

Cercurile negre de sub ochii unui copil pot fi cauzate de gene, accidente, congestii nazale, sau de probleme ale pielii. In cazuri extrem de rare aceste cercuri ar putea fi cauzate de ceva mai serios.

Ca de obicei, vorbeste cu doctorul daca ai anumite nelamuriri sau suspiciuni si nu-ti fie frica sa mai ceri si alte opinii.




Cuvinte cheie: Alergii la copii



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?