Bine ati venit Vizitator ( Logare | Inregistrare )

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Campanie De Vaccinare In Scoli, ANTIRUBEOLICA - fete si DIFTERO-TETANICA - fete si baieti
puka
postare Mar 4 2009, 03:40 PM
Postare #1


Puka
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,949
Inscris la: 26-September 08
Din: Bucuresti, Dr. Taberei
Membru nr.: 39,207Am primit de la cabinetul medical al scolii unde alex este clasa a 8-a, o fisa in atentia parintiilor pentru campania de vaccinare
- Antirubeolica - fete ;
- Diftero-tetanica - fete si baieti.
Fisa in care trebuie sa semnam ca suntem de acord ca elevul sa fie vaccinat.

CE PARERE AVETI? Un vaccin stiu ca se administreaza numai daca copilul este sanatos clinic.
Semnez fisa si ? voua vi se pare normal sa se faca in scoli aceste vaccinuri?

Ce am gasit depre aceste vaccinuri cititi si voiERVEVAX, VACCIN RUBEOLIC (VIU ATENUAT) TULPINA RA 27/3
Eu nu am cautat prea mult ANTIRUBEOLIC, nu stiu sigur daca acesta este administrat in scoli.

Compozitie
O doza de 0,5 ml vaccin reconstituit contine minimum 1000 DICT50 virus rubeolic si maximum 25 mg sulfat de neomicina B. Din cauza variatiilor minore ale pH-ului sau, culoarea vaccinului reconstituit poate varia de la portocaliu-deschis la rosu-deschis, fara a fi afectata calitatea vaccinului.

Actiune terapeutica
Ervevax contine ca principiu activ o tulpina atenuata de virus rubeolic (tulpina RA 27/3), obtinuta prin cultivarea virusului pe celule dipoide umane MRC5.

Indicatii
Ervevax este indicat pentru imunizarea activa a copiilor si adultilor fata de rubeola, incepand cu varsta de 12 luni. Daca scopul vaccinarii il constituie protectia individuala, Ervevax ar trebui, in mod ideal, sa fie administrat fetelor prepubere. Femeile aflate la varsta procreerii nu vor fi vaccinate decat daca nu sunt gravide si daca evita sarcina in urmatoarele 3 luni. Perioada post-partum este, de asemenea, propice vaccinarii femeilor seronegative. Vaccinarea antirubeolica nu este contraindicata in perioada de lactatie. Vaccinarea nu este contraindicata nici in urma administrarii de imunoglobuline umane anti-Rh (D) sau de alte derivate sanguine, dar in astfel de situatii se recomanda verificarea seroconversiei la 3 luni dupa vaccinare. Desi ar fi util un test serologic pentru a determina receptivitatea la virusul rubeolic, absenta acestuia nu ar trebui sa excluda vaccinarea. Daca vaccinarea are ca scop intreruperea circulatiei virusului salbatic, se recomanda vaccinarea copiilor incepand cu varsta de 12 luni, deoarece vaccinarea sub aceasta varsta poate fi ineficace din cauza anticorpilor materni reziduali. Antecedente de infectie rubeolica la un individ nu constituie un argument suficient pentru a exclude vaccinarea. Ervevax poate fi eficace si daca se administreaza in primele 24 de ore de la contactul cu virusul salbatic.

Mod de administrare
Reconstituirea vaccinului liofilizat se face transferand diluentul steril in flaconul cu vaccin. Amestecul se agita pana la dizolvarea completa a vaccinului. Continutul flaconului monodoza sau 0,5 ml dintr-un flacon multidoza se administreaza pe cale subcutanata cu o seringa si un ac sterile sau cu un dispozitiv jet injector adecvat. Nu se injecteaza pe cale intravenoasa. Revaccinarea nu este necesara.

Contraindicatii
Nu se administreaza vaccin rubeolic femeilor gravide. Desi administrarea vaccinului nu a fost niciodata asociata cu malformatii congenitale, posibilitatea efectelor teratogene in cazul administrarii accidentale la femeile gravide nu poate fi exclusa. Experienta acumulata cu Ervevax arata ca, la femeile vaccinate accidental in timpul sarcinii, riscul malformatiilor nu este superior celui din sarcina normala. Administrarea accidentala de Ervevax la femeile gravide nu ar trebui, deci, sa conduca in mod automat la recomandarea intreruperii sarcinii. Ervevax nu se administreaza subiectilor ce sufera de afectiuni febrile sau respiratorii acute sau in perioada de incubatie a unei alte boli decat rubeola. Totusi, o infectie benigna nu constituie o contraindicatie pentru utilizarea de Ervevax. Ervevax este contraindicat persoanelor care prezinta hipersensibilitate la neomicina, in schimb antecedente de dermatita de contact nu constituie o contraindicatie pentru vaccinare. Ervevax este contraindicat pacientilor imunodepresati (cu imunodeficiente primare si secundare).

Precautii
Ervevax se administreaza pe cale subcutanata, nu se injecteaza i.v. Ervevax se administreaza cu prudenta subiectilor cu antecedente personale sau familiale de boli alergice. Ca si in cazul administrarii altor produse biologice, o solutie de adrenalina 1/1000 trebuie sa fie imediat disponibila pentru a contracara o eventuala reactie anafilactica. De aceea, persoana vaccinata trebuie sa fie supravegheata timp de 30 de minute din momentul vaccinarii. Este preferabil ca vaccinarea copiilor cu convulsii in antecedente sa nu fie facuta inaintea varstei de 24 de luni. Ervevax poate fi administrat simultan cu vaccinul trivalent diftero-tetano-pertussis, cu vaccinul polio oral, precum si cu vaccinurile rujeolic si urlian. Daca doua vaccinuri virale vii nu se administreaza in acelasi timp, atunci se respecta un interval de cel putin 1 luna intre acestea. Subiectii carora li s-au administrat gammaglobuline umane sau o transfuzie de sange nu trebuie vaccinati in urmatoarele 3 luni, deoarece anticorpii antirubeolici dobanditi pasiv pot anihila efectul vaccinului. Totusi, vaccinul poate fi administrat in cazul in care seroconversia poate fi usor controlata, cum este, de exemplu, in perioada post-partum. Vaccinul viu fiind rapid inactivat de alcool, dezinfectante si antiseptice, se recomanda evitarea contactului cu acestea in cursul reconstituirii si administrarii.

Eficacitate
Experienta acumulata in cursul studiilor clinice a demonstrat toleranta si eficacitatea vaccinului Ervevax. Rata seroconversiei obtinute a fost de aproape 100%. Un aspect important al vaccinarii antirubeolice este persistenta anticorpilor. Subiectii vaccinati cu tulpina RA 27/3 au fost monitorizati serologic timp de 16 ani si au demonstrat mentinerea unor titruri satisfacatoare de anticorpi in toata aceasta perioada.

Reactii adverse
Ervevax induce o infectie subclinica necontagioasa, insotita de rare reactii secundare. Vaccinul poate provoca ocazional simptome asemanatoare celor din rubeola: limfadenopatie, eruptie cutanata, febra, artralgie si artrita pasagere, cu sau fara efuziune articulara sau, in extrem de rare cazuri, o polineuropatie tranzitorie. La copii, aceste reactii articulare sunt benigne si de scurta durata, neafectand activitatea fizica normala decat in cel mult 1% dintre cazuri. La femei, reactiile articulare tind sa fie mai severe si de durata mai lunga.

Stabilitate
Ervevax poate fi pastrat la frigider, la temperaturi cuprinse intre +2 grade Celsius si +8 grade Celsius timp de 2 ani, fara o diminuare semnificativa a eficacitatii. Ervevax isi mentine titrul de minimum 1000 DICT50 timp de cel putin 10 saptamani la temperatura ambianta (+20 grade Celsius /+25 grade Celsius), timp de 4 saptamani la +37 grade Celsius si 7 zile la +45 grade Celsius. Dupa reconstituire, vaccinul isi mentine eficacitatea cel putin 24 de ore la +2 grade Celsius /+8 grade Celsius. Aceste date constituie informatii privind stabilitatea vaccinului, neputand fi considerate in nici un caz recomandari de conservare (vezi recomandari de conservare).

Recomandari de conservare si transport
Vaccinul liofilizat trebuie mentinut la frig, intre +2 grade Celsius si +8 grade Celsius. Diluentul poate fi pastrat la temperatura ambianta, deoarece congelarea poate deteriora seringa preumpluta cu diluent. Dupa reconstituire, vaccinul se administreaza imediat sau se pastreaza la frigider. Daca Ervevax nu a fost administrat in primele 8 ore de la reconstituire, se recomanda debarasarea de vaccin pentru a evita orice risc de contaminare exogena. Vaccinul reconstituit trebuie pastrat la adapost de lumina solara directa. Se recomanda conservarea si transportarea vaccinului in conteinere reci, mai ales in cazul zonelor cu clima calda.


VACCIN DIFTERO-TETANIC PENTRU ADULTI (DT), FIOLE

Compozitie
O doza vaccinala este de 0,5 ml si contine 2,5 Lf anatoxina difterica, 5 U.B. anatoxina tetanica, 2,5 mg fosfat de aluminiu.

Actiune teraputica
Vaccinul combinat diftero-tetanic adsorbit (V.C.D.T.) este un vaccin asociat care contine anatoxinele difterica si tetanica purificate si adsorbite pe fosfat de aluminiu

Indicatii
Vaccinul diftero-tetanic pentru adulti (dT) este destinat rapelurilor diftero-tetanice la adulti si eventual la adolescenti, conform dispozitiilor M.S. Poate fi utilizat si in tratamentul profilactic al plagilor tetanigene.

Doze si mod de administrare
Rapelurile cu vaccinul diftero-tetanic pentru adulti (dT) se efectueaza printr-o singura inoculare la adulti si eventual la adolescenti, inclusiv in plagi tetanigene. Se inoculeaza 0,5 ml, pe cale strict intramusculara, in portiunea latero-externa a coapsei (la intalnirea treimii superioare cu treimea mijlocie). Pentru a evita formarea de noduli sau alte reactii nedorite, se utilizeaza ace de 5-7 cm. Produsul se inoculeaza cu alt ac decat cel utilizat pentru extragerea vaccinului, dupa agitarea prealabila a fiolei. Nu se utilizeaza fiolele care nu se omogenizeaza.

Contraindicatii
Antecedente importante de anafilaxie sau reactii anafilactoide la constituentele vaccinului; antecedente neurologice (encefalita sau afectiuni convulsive); boli acute cu evolutie moderata sau severa, cu sau fara febra; boli cronice evolutive.

Masuri de precautie
Piodermite, eczeme; convalescenta bolilor; alte antecedente anafilactice. Medicul curant stabileste contraindicatiile, precautiile si perioada de vaccinare.

Reactii adverse
Rare reactii dureroase locale; stari febrile moderate la 24-48 ore dupa injectie. Aceste fenomene secundare pot aparea in cazul nerespectarii stricte a modului de administrare.

Aceasta postare a fost editata de puka: Mar 4 2009, 03:42 PM


--------------------


  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
puka
postare Mar 4 2009, 03:45 PM
Postare #2


Puka
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,949
Inscris la: 26-September 08
Din: Bucuresti, Dr. Taberei
Membru nr.: 39,207Incepe campania de vaccinare in scoli
23.09.2008 01:24:17 (Arhiva)

Publicitate
• Imunizarile vor fi facute de medicii din scoli si de specialistii de la Autoritatea de Sanatate Publica

La sfirsitul acestei luni, incepe vaccinarea elevilor din scoli. Campania va dura pina in martie anul viitor, iar medicii ii indeamna pe parinti sa nu refuze vaccinarea. Aceasta nu este periculoasa si poate prevenii boli grave. In Romania sunt sapte vaccinuri obligatorii care se fac de la nastere si pana in clasa a VIII a.

Elevii vor face vaccinul la scoala

Vaccinarea obligatorie incepe mai intai cu imunizarea difterotetanica (DT) a elevilor care nu au primit injectia anul trecut. In perioada 29 septembrie - 10 octombrie elevii din clasele II-VII vor primi vaccinul restant. Conform calendarului in perioada 13-21 octombrie, se va efectua vaccinarea antirujeolica-antirubeolica-antiurliana (RRO). In perioada 17-25, elevii de clasa a III-a vor fi vaccinati antipoliomielitic (VPO). In perioada 16-24 martie 2009, la clasa a VIII-a se va face vaccinarea antidiftero-tetanica (DT) la fete si baieti, simultan cu vaccinarea antirubeolica la fete.Ministerul Sanatatii a anuntat ca, din octombrie, fetele din clasa a IV-a vor fi vaccinate gratuit impotriva cancerului de col uterin. Deocamdata totul este in stadiul de proiect. In fiecare judet se formeaza in aceasta perioada comisii cu medicii care vor efectua vaccinarea si se fac statistici cu privire la numarul de eleve care pot fi imunizate impotriva cancerului de col uterin. Acest vaccin nu este obligatoriu, iar parintii pot decide daca il accepta sau nu pentru fiicele lor.

Vaccinuri si pentru cei mici

Si prescolarii primesc vaccin gratuit. La nastere, se efectueaza vaccinarea antituberculoasa si anti-hepatita B. La doua luni de viata se face vaccinarea DT si antipoliomielitic, plus a doua doza de vaccin anti-hepatita B. La 4 luni urmeaza vaccinarea DT si antipoliomielitic, a doua doza. La 6 luni se face vaccinare DT si antipoliomielitic, plus anti-hepatita B, a treia doza. La 1 an, se face imunizarea anti-rujeoloasa si a patra doza de DT si vaccin anti-poliomielitic. La 3 ani se face vaccinare DT si antipoliomielitic, a cincea doza.

Vaccinuri la cerere

In afara vaccinurilor obligatorii se mai pot face, la cererea parintilor sau la indicatia speciala a pediatrului, si altele care pot ferii micutul de bolile copilariei: rubeola, varicela, oreionul, hepatita A (epidemica).
Exista si vaccinuri care protejeaza impotriva unor tipuri de meningita, dar trebuie stiut ca acestea nu inlatura complet riscul aparitiei bolii.


Aceasta postare a fost editata de puka: Mar 4 2009, 03:58 PM


--------------------


  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
puka
postare Mar 4 2009, 10:09 PM
Postare #3


Puka
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,949
Inscris la: 26-September 08
Din: Bucuresti, Dr. Taberei
Membru nr.: 39,207Fetelor voi ce parere aveti?
Maine trebuie sa duca alex la scoala fisa semnata si eu nici nu stiu ce sa fac ???? rolleyes.gif


--------------------


  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ams
postare Mar 4 2009, 10:41 PM
Postare #4


Golden Member
*********

Grup: Golden Members
Postari: 5,298
Inscris la: 23-January 08
Din: bucuresti
Membru nr.: 13,225
sunt de accord cu toate mai putin cu ROR; dar daca a facut ror-ul cand avea un an si ceva, acum face doar rapel.


--------------------

  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ruxy
postare Mar 4 2009, 10:43 PM
Postare #5


Top Golden Member
**********

Grup: Top Golden Members
Postari: 37,319
Inscris la: 28-November 07
Membru nr.: 10,411QUOTE(puka @ Mar 4 2009, 10:09 PM) *
Fetelor voi ce parere aveti?
Maine trebuie sa duca alex la scoala fisa semnata si eu nici nu stiu ce sa fac ???? rolleyes.gif

Daca nu vrei sa fie vaccinul administrat...semnezi...ca nu esti de acord......eu asa am facut cand a fost cazul....
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
puka
postare Mar 4 2009, 10:44 PM
Postare #6


Puka
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,949
Inscris la: 26-September 08
Din: Bucuresti, Dr. Taberei
Membru nr.: 39,207QUOTE(ams @ Mar 5 2009, 12:41 AM) *
sunt de accord cu toate mai putin cu ROR; dar daca a facut ror-ul cand avea un an si ceva, acum face doar rapel.

Pai cine mai stie daca i-am facut ROR oFloare1.gif


--------------------


  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
puka
postare Mar 4 2009, 10:45 PM
Postare #7


Puka
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,949
Inscris la: 26-September 08
Din: Bucuresti, Dr. Taberei
Membru nr.: 39,207QUOTE(rux25 @ Mar 5 2009, 12:43 AM) *
Daca nu vrei sa fie vaccinul administrat...semnezi...ca nu esti de acord......eu asa am facut cand a fost cazul....

Buna Rux oFloare1.gif si sa nu-i fac vaccinul?


--------------------


  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
puka
postare Mar 4 2009, 10:46 PM
Postare #8


Puka
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,949
Inscris la: 26-September 08
Din: Bucuresti, Dr. Taberei
Membru nr.: 39,207Adica as putea sa-l fac la medicul de familie ....


--------------------


  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
oktavia
postare Mar 4 2009, 10:50 PM
Postare #9


Top Golden Member
**********

Grup: Top Golden Members
Postari: 11,191
Inscris la: 18-February 08
Membru nr.: 15,262Daca baiatul meu ar avea 14 ani nu i-as face vaccinul. trandafir.gif


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
puka
postare Mar 4 2009, 10:55 PM
Postare #10


Puka
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,949
Inscris la: 26-September 08
Din: Bucuresti, Dr. Taberei
Membru nr.: 39,207Fetelor am semnat in fisa ca nu sunt de acord si la motiv am scris ca o sa-l facem la medicul de familie.


--------------------


  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
postare
Postare #


Reclama

Reclama
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 

RSS Versiune Lo-Fi Acum este ora: 29th July 2021 - 01:59 AM