Bine ati venit Vizitator ( Logare | Inregistrare )

> Tratament Cu Ciocolata Pentru Inima Si Creier
toia
postare Feb 28 2009, 07:43 AM
Postare #1


Top Member
****

Grup: Top Members
Postari: 889
Inscris la: 31-August 06
Membru nr.: 74




Doua bucati de ciocolata pe zi ajuta sistemul cardiovascular sa functioneze mai bine si cresc buna dispozitie.

Ciocolata amaruie, un produs cunoscut pentru beneficiile pe care le poate aduce sistemului cardiovascular, a inceput sa fie tot mai pe gustul romanilor. Nu intrece vanzarile pe care le inregistreaza ciocolata cu alune, cea cu stafide ori cea cu lapte, dar este pe un trend ascendent, spun reprezentantii Cadbury Romania.

Nutritionistii incurajeaza consumul de ciocolata, indiferent daca este amaruie sau cu lapte, insa, ca si in cazul celorlalte produse cu cacao, indeamna la moderatie. 'Doua patratele de ciocolata pe zi nu va pun sanatatea in pericol', spune medicul nutritionist Luana Sahian. Daca aveti un metabolism mai lent, este indicat sa consumati ciocolata ocazional.

Ciocolata de calitate se topeste usor pe limba

Exita totusi o conditie pentru ca efectul ciocolatei asupra sanatatii sa fie cel dorit: ea trebuie sa contina unt de cacao pur, si nu grasimi vegetale sau inlocuitori.

Pentru a alege o ciocolata de calitate, care contine unt de cacao pur, este bine sa invatati cum se degusta acest produs. Cu o ora inainte de a gusta ciocolata, este bine sa nu fumati, sa nu consumati produse condimentate, bauturi alcoolice ori sucuri prea dulci. 'O alta recomandare ar fi sa mirositi ciocolata inainte sa o puneti in gura, sa o tineti pe limba pana se topeste usor si sa o gustati doar daca a fost tinuta la temperatura camerei. Cand sta la frigider, ciocolata isi pierde gustul', sugereaza Ionela Ghigheci, manager de calitate la Cadbury Romania.

Daca urmati aceste sfaturi, aveti toate sansele sa deventi degustatori priceputi si sa puteti diferentia produsele de calitate de cele mai slabe.

Desi contine multe calorii, ciocolata consumata cu moderatie poate aduce beneficii sanatatii, datorita prafului de cacao pe care il contine. Acesta e bogat in flavonoli, compusi sanatosi, care se gasesc in numar mare si in fructe, legume, ceai verde, in grapefruit sau in vinul rosu.

'Theobromina, de exemplu, un compus din ciocolata, este un cunoscut vasodilatator. Cofeina, un alt compus, stimuleaza sistemul nervos, iar salsolinolul creste concentratia de serotonina din creier si produce placere', explica medicul nutritionist Luana Sahian.

Cea mai importanta componenta a ciocolatei este untul de cacao. El desavarseste gustul tuturor ingredientelor si confera textura fina produselor. Specialistii bucatari il folosesc deseori pentru prepararea deserturilor. Daca ciocolata nu contine unt de cacao, ci grasimi vegetale ori alti echivalenti de unt de cacao, beneficiile asupra sanatatii vor fi inexistente.

Creste speranta de viata

Ciocolata neagra si putin amaruie este mult mai buna pentru sanatate decat cea alba, cu lapte, deoarece contine polifenoli. Acesti compusi protejeaza inima si lupta impotriva radicalilor liberi, care pot produce modificari ale ADN-ului.

Un studiu realizat de cercetatorii scolii de Sanatate Publica de la Harvard, facut pe 8.000 de persoane trecute de 60 de ani, a aratat ca aceia care mancau ciocolata de trei ori pe luna traiau mai mult cu un an, in comparatie cu cei care nu consumau deloc ori mancau prea multa.

Evenimentul Zilei, 27 Februarie 2009
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Postari in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 

RSS Versiune Lo-Fi Acum este ora: 29th July 2021 - 12:29 AM