No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Intr-o poiana (Micul logician) poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Intr-o poiana (Micul logician)

In Educatie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Intr-o poiana Intr-o poiana se aflau, la un moment dat, o multime de veverite si de pasarele. Daca le numarai capetele, erau in total 100. Daca le numarai piciorusele, erau…

Intr-o poiana Intr-o poiana se aflau, la un moment dat, o multime de veverite si de pasarele. Daca le numarai capetele, erau in total 100. Daca le numarai piciorusele, erau 120 de perechi. Cate veverite si cate pasarele se aflau in acea poiana?




Cuvinte cheie: Micul logician



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
Logicus
Logicus

Raspunsul corect: (veverite=20 iar pasarele=80). Apreciem insa numai obtinerea logica a acestui raspuns. O nota in plus pentru rezolvarea lui Rody; pacat insa ca nu si-a comunicat numele, prenumele, localitatea!

2009-04-05 la 10:14
ALEXANDRA
ALEXANDRA

eu cred ca sunt 20 veverite si 80 de pasari.20x4picioare=80 picioare.80pasarix2picioare=160 picioare 160+80=240 240/2=120 perechi picioare deci 80+20=100 capete popa Alexandra com calarasi jud dolj sc. nr.3 dabuleni cls a 2

2009-03-20 la 14:54
Logicus
Logicus

Incheiati-va rezolvarile cu nume, prenume, localitate...

2009-03-19 la 14:20
Rody
Rody

120x2 = 240 (picioare total) Presupunem ca ar fi numai pasari. Atunci ar fi: 100x2 = 200 (picioare) diferenta de: 240-200=40 (picioare) provine din la faptul ca sunt si veverite , care au cu 2 picioare mai mult. Aceasta inseamna ca avem: 40:2=20 (veverite) si 100-20=80 (pasari) Proba: 20x4+80x2=80+160=240(picioare total)

2009-03-18 la 19:28
diana
diana

sunt 80 pasari si 20 veverite

2009-03-14 la 18:28
Logicus
Logicus

Completati nume, prenume dar si localitatea...

2009-03-05 la 13:39
CRISTINA VILCU
CRISTINA VILCU

x=nr veverite y= nr pasarele x+y=100 2x+y=120 2x si nu 4x pt ca probleme spune ca sunt 120 de perechi de picioruse! (2x+y)-(x+y)=120-100 , deci x=20 deci sunt 20 de veverite si 80 de pasarele!

2009-02-14 la 14:24
Ionut, pui de balonas
Ionut, pui de balonas

Notam nr de veverite cu v si nr. de pasarele cu p. Inseamna ca sunt v+p=100 capete si 4v+2p=120 picioruse. => 2(v+p) = 200 => 2v+2p=200 => 4v+2p-(2v+2p)=120-200 => 2v = -80 => nr. de veverite este negativ => nu sunt veverite. Daca ar fi doar "pasarele", ar fi 100 capete si 200 picioruse, gresit, deci problema nu are solutie.

2009-02-11 la 13:55
vlad
vlad

e bun?

2009-02-10 la 11:19
vlad
vlad

Din cate stim veveritele au 4 picioare iar pasarile 2: a+b=100(capetele) 4a+2b=120 perechi care inseamna 120*3=360 deoarece nu ne-a dat picioarele si doar perechile: Si scriem:80+20=100 de capete :4*80+2*20=360

2009-02-10 la 11:15
Logicus
Logicus

Alina, citeste comentariul 2....!

2009-02-10 la 01:00
alina
alina

30 de veverite si 70 de pasari

2009-02-09 la 17:39
Stoica Cristina, IF,40
Stoica Cristina, IF,40

Cele 20 de perechi de picioruse, care sunt in plus fata de numarul capetelor, vor apartine veveritelor (sunt doua perechi de picioruse pentru un cap de veverita).

2009-02-06 la 05:29
Diana
Diana

70:2=35(picioare de pasarele) manolescu diana a 5-a c ploiesti/ph g.e. palade

2009-02-02 la 13:09
Diana
Diana

presupunem ca erau doar veverite o veverita are 4 labute(picioare)=>30 de veverite 100-30=70(pasarele) 70:2=35(pasarele) pentru ca o pasare are 2 picioruse(dak nu se pun aripile)

2009-02-02 la 13:07
Logicus
Logicus

Pentru Ionut: nu ne intereseaza rezultate seci, ci prezentarea completa a rezolvarilor; apoi insotiti aceste rezolvari cu pecizarile necesare: nume, prenume, localitate

2009-02-01 la 19:04
ionut
ionut

20 de veverite si 80 de pasari

2009-01-31 la 21:07

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?