No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca GRATIEREA (micul logician) poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

GRATIEREA (micul logician)

In Educatie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

GRATIEREA Intr-o anumita tara exista o lege pe baza careia orice condamnat la moarte?‚ putea fi gratiat. Inainte de executie, i se prezenta o urna in care se gaseau doua biletele,…

GRATIEREA Intr-o anumita tara exista o lege pe baza careia orice condamnat la moarte?‚ putea fi gratiat. Inainte de executie, i se prezenta o urna in care se gaseau doua biletele, pe unul scria "viata", iar pe celalalt "moarte". Condamnatul trebuia sa bage mana in urna, sa scoata un bilet si i se aplica hotararea mentionata pe biletul scos. In tara respectiva traia un intelept, care avea o minte deosebit de ascutita. Aceasta a facut ca, pe de o parte, sa aiba multi admiratori si prieteni, dar pe de alta parte si-a atras si invidia multora, care il urau de moarte. La un moment dat, cativa dintre dusmani au uneltit impotriva lui si i-au inscenat un proces oribil. Inteleptul, neputand aduce suficiente dovezi de nevinovatie, a fost condamnat la moarte. Dusmanii nu s-au multumit insa, cu aceasta, ci, pentru a elimina orice posibilitate de scapare, in ajunul zilei hotarate pentru executie, au schimbat biletele din urna. Biletul pe care scria "viata" a fost inlocuit cu altul pe care scria "moarte". In aceasta situatie, orice bilet ar fi scos inteleptul, tot moarte insemna. Prietenii inteleptului au aflat de aceasta fapta si l-au pus in garda, sfatuindu-l sa dezvaluie judecatorului marsavia. El insa nu a facut-o. In ziua stabilita pentru executie, s-a apropiat linistit de urna, a scos un bilet si spre stupefactia dusmanilor a fost gratiat. Se cere sa aflati cum a reusit condamnatul sa obtina gratierea. Logicus asteapta raspunsurile voastre :)
Cuvinte cheie: Micul logicianPosteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
Logicus
Logicus

Raspunsul corect si complet se afla la conentariul din pozitia 10 de mai sus.

2008-05-01 la 10:05
Logicus
Logicus

Draga Cojocaru Laura, Ma incanta prezenta ta la rubrica "Micul Logician". Astept in continuare rezolvarile tale la cat mai multe exercitii si probleme de logica. Pentru afirmatia ta: "sunt si scriitoare", te asteptam la Micul Poet, aici: http://www.tvcopii.ro/?cat=49 sau aici, la Micul Scriitor: http://www.tvcopii.ro/?page_id=55 pentru a ne dovedi talentul tau!

2008-03-08 la 14:15
laura
laura

d-nule logicus, numele meu complet este cojocaru laura, locuiesc in orasul galati, localitatea galati, si invat la scoala nr 10 petre tutea, clasa a4-a C. m-ar bucura sa stiti ca ma aflu la panoul de onoare al scolii unde studiez, si pe langa ocupatia de a fi eleva sunt si scriitoare.

2008-03-08 la 13:01
Logicus
Logicus

Draga Laura, pentru a te putea individualiza corect, ar trebui sa-ti precizezi cel putin numele, prenumele si localitatea, iar daca esti eleva, m-ar bucura sa precizezi si clasa, scoala... Atunci, stiu si eu cu cine stau de vorba...

2008-03-06 la 20:34
laura
laura

d-nule logician, eu am raspuns corect??? - laura

2008-02-29 la 23:48
Diana
Diana

ar fi putut citi si sa spuna ca scrie pe el viata deci cel ramas era moarte nu?

2008-02-29 la 15:00
laura
laura

eu cred ca dupa ce atras biletul, omul ori l-a inghitit, ori l-a rupt in bucati mici si a scos un chiot de fericire, aratand ca pe celalalt biet scria moarte, deci nu putea fi executat.

2008-02-28 la 21:56
andreea
andreea

Nume si prenume:Ilie Andreea Scoala si clasa: Scoala nr.103 , Clasa a 4-a Daca pe amandoua bilete scria "moarte" atunci condamnatul a extras un bilet , dar nu l-a citit.Atunci judecatorul a extras celalt bilet si a vazut ca scria "moarte".Judecatorul a priceput ca pe biletul extras de condamnat scria "viata". Astfel a scapat omul.

2008-02-17 la 15:03
MaDaLiNa
MaDaLiNa

eu zic ca parare ruxandrei e cea buna la asta ma gandeam si eu dar nu eram sigura cand am vazut varianta ruxandrei am fost sigura ca e bine problema e destul de grea

2008-01-31 la 20:12
Logicus
Logicus

Da! Raspunsul tau Ruxandra este CORECT! Esti intrata in Clubul Logicienilor!!! Te mai asteptam!

2008-01-10 la 20:51
ruxandra
ruxandra

condamnatul scoate un bilet din urna dar nu spune ce scrie pe el,atunci judecatorul scoate biletul ce ramasese in urna il citeste si pe el scria"moarte".Gandind logic pe biletul scos de condamnat ar fi trebuit sa scrie "viata",astfel judecatorul il gratiaza.

2008-01-10 la 17:21
ruxandra
ruxandra

condamnatul scoate din urna un bilet si nu il citeste,atunci judecatorul se uita in urna sa vada ce bilet a ramas si gaseste biletul pe care scria "moarte".Logic pe celalalt bilet pe care il scosese condamnatul trebuia sa scrie "viata" si astfel a fost gratiat.

2008-01-10 la 17:06
ruxandra
ruxandra

condamnatul scoate din urna un bilet si nu il citeste,atunci judecatorul se uita in urna sa vada ce bilet a ramas si gaseste biletul pe care scria "moarte".Logic pe celalala bilet pe care il scosese condamnatul trebuia sa scrie "viata" si astfel a fost gratiat.

2008-01-10 la 17:04
Alex
Alex

Eu cred ca ia spus judecatorului ca va scoate din urna bila care va sa contin biletul cu "moarte", astfel lasind in urna bila cu biletul "viata"

2008-01-10 la 15:17
Daian
Daian

Oricum, povestea spune ca pe ambele bilete era scris "moarte" si inteleptul nu avea cum sa le inlocuiasca deci solutia ta - Cucuian - nu cred ca e cea buna.

2008-01-05 la 12:43
Cucuian
Cucuian

eu cred ca chiar acel om intelept si ascutit la minte a pus in loc de cele doua bilete de moarte doua bilete de viata.asa a scapat omul. aceasta e parerea mea

2008-01-05 la 11:53

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?