No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Studiu: Bebelusii care au murit din cauza sindromului mortii subite au niveluri scazute de serotonina poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Studiu: Bebelusii care au murit din cauza sindromului mortii subite au niveluri scazute de serotonina

In Stiri si noutati , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Un studiu publicat in Jurnalul Asociatiei Medicilor Americani arata ca bebelusii decedati din cauza sindromului mortii subite a sugarului (SMSS) au avut niveluri scazute de serotonina in creier.


Nivelurile acestei substante care regleaza somnul bebelusului, bataile inimii si respiratia acestuia erau cu 26% mai mici in trunchiurile cerebrale ale copiilor decedati din cauza SMSS decat in ai celor decedati din alte cauze.

Cercetatorii cred ca nivelul scazut al serotoninei poate fi “anomalia fundamentala” responsabila pentru moartea bebelusilor. In cadrul trunchiului cerebral, serotonina actioneaza ca un sistem de alarma, trezind copilul cand respiratia sa este intrerupta. Conform studiului, copiii cu niveluri scazute nu constientizeaza ca nu inspira indeajuns oxigen, iar acest lucru le provoaca moartea in somn.

Studiul a mai descoperit ca sugarii care nu aveau suficienta serotonina aveau si niveluri scazute ale unei enzime, numite triptofan hidroxilaza, care este implicata in sinteza serotoninei. Nivelurile acesteia erau cu 22% mai scazute la copiii decedati din cauza SMSS.

Nu exista niciun test pentru a determina care sugari sunt expusi acestui sindrom. Cercetatorii cred ca vor mai dura cateva decenii pana cand se va descoperi un indicator fizic al unei probleme a trunchiului cerebral care poate fi identificat in sange.

Pentru a evita riscul SMSS, medicii recomanda ca parintii sa se asigure ca bebelusii respira bine in timpul somnului.
Puneti copilul pe spate ca sa nu se rasuceasca, nu-l ghemuiti si nu lasati alte paturi sau jucarii de plus in patutul lui.






Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?