No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Niciun copil nu merita o nuia de la Mos Nicolae! poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Niciun copil nu merita o nuia de la Mos Nicolae!

In Stiri si noutati , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Salvaţi Copiii România a sărbătorit, astăzi, ziua de Moş Nicolaie printr-un eveniment amical în cadrul căruia copii, părinţi, educatori, prieteni ai Salvaţi Copiii au rupt în mod simbolic nuiaua lui Moş Nicolae.

Evenimentul din 6 decembrie 2011 a avut scopul de a transmite public, prin intermediul lui Moş Nicolae, mesajul că un copil nu are nevoie de o nuieluşă pentru a fi cuminte, dar şi de a atrage atenţia asupra „Manifestului împotriva violenţei la adresa copiilor”, lansat de Salvaţi Copiii la sfârşitul lunii noiembrie.

img_0152

La evenimentul de Moş Nicolae au fost invitaţi şi trataţi cu lapte şi turtă dulce copii, părinţi, specialişti care interacţionează cu copii (psihologi, educatori, profesori), doctorul Cristian Andrei, Dalma, Nadine, Olivia Steer, Amalia Năstase şi alţi prieteni ai organizaţiei Salvaţi Copiii.

„Din generație în generație auzim spunându-se că Moș Nicolae le aduce copiilor cuminți cadouri și celor răi o nuielușă. Secretul pe care vrem să-l împărtășim cu Moșul este că toți copiii sunt buni şi cuminți. Nu este nevoie de nuielușă sau de amenințarea nuielușei pentru a cuminți copiii. Vorba bună, empatia, autocontrolul, mici jocuri, magia și creativitatea pot să ajute un părinte sau un educator să crească și să formeze un copil pornind de la premisa ca toți copiii sunt cuminți,” a spus Gabriela Alexandrescu, Preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

Doctorul Cristian Andrei le-a povestit copiilor că „uneori părinţii folosesc băţul sau nuiaua pentru că există o distanţă mare între părinţi şi copil. Părinţii au nevoie de o prelungire a braţului. Dacă şi-ar ţine copiii în braţe, părinţii nu ar mai simţi nevoia să folosească nuiaua.”

Doctorul carismatic i-a provocat apoi pe copii să povestească ce comportamente îi enervează pe părinţii lor. Unii copii au mărturisit că au mai luat note mici, că au făcut năzdrăvănii, că au vorbit prea tare sau că şi-au contrazis părinţii.  Alţii au povestit cum „uneori se strică unele lucruri şi se întâmplă să fiu şi eu pe acolo”, sau că „eu uneori pun întrebări total pe lângă”.

Nadine a vorbit despre propria experienţă de copil abuzat: “Nu am uitat prin ce am trecut, dar mi-am iertat părinţii, pentru că ştiu că pe vremea lor nu exista o şcoală a părinţilor, nu era la modă să citeşti cărţi despre felul cum trebuie să îţi educi copilul.”

„Chiar dacă lucrurile s-au schimbat”, a adăugat doamna Gabriela Alexandrescu „părinţii încă au o reţinere să vină la terapie, încă se ruşinează, fără motiv, că au nevoie de consiliere.”

Dalma a vorbit despre o altfel de experienţă, tot personală, în care violenţa a venit asupra copiilor nu din partea părinţilor, ci din partea bunicilor. „Sunt supărată pe bunicii şi pe părinţii care fac rău copiilor,” a spus cântăreaţa.

„Manifestul impotriva violentei la adresa copiilor” a fost semnat atât de persoanele prezente la eveniment, cât şi de personalități publice precum: Camelia Şucu, Oana Pellea, Andreea Marin, Andi Moisescu, Cristina Bâtlan (Musette), Amalia Năstase, Venera Arapu, Wilhelmina Arz, Kristina Dragomir, Corina Bârlădeanu, Roxana Iliescu (B1 TV).

oana_pellea_semneaza_manifestul_impotriva_violentei_asupra_copiilor

1401 persoane au semnat deja manifestul în variantă online, disponibil pe siteul Salvaţi Copiii www.salvaticopiii.ro si pe www.petitieonline.com/manifest_impotriva_violentei_la_adresa_copiilor

Evenimentul de Moş Nicolae şi  „Manifestul împotriva violenţei la adresa copiilor” sunt acţiuni ce fac parte din campania „Ascultă-i sufletul”, lansată de Salvați Copiii în luna septembrie, pentru a conștientiza și pentru a educa adulții – autorități, părinți, educatori – în legătură cu folosirea unor metode pozitive de educare a copiilor. Sloganul campaniei este ”Trupul se vindecă. Sufletul nu!”, tocmai pentru a atrage atenția asupra efectelor pe care le are violența asupra echilibrului emoțional al copilului.










Cuvinte cheie: Violenta in familie , Salvati Copiii Romania



btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?