No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Crezi ca e posibil asa ceva intr-o scoala din Romania? poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Crezi ca e posibil asa ceva intr-o scoala din Romania?

In Stiri si noutati , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Pe măsură ce societatea și tehnologia au evoluat, s-au schimbat o serie de procese pe care le folosim. Tehnologia a avut un rol esențial în modul în care comunicăm, în rutina zilnică ori în ceea ce privește aparatele pe care le folosim. Piața muncii s-a schimbat, au apărut noi tipuri de activități, ce țin pasul cu evoluția pieței IT, însă procesul de educare a rămas același.

Guvernele, instituțiile de învățământ și companiile private trebuie să răspundă unor provocări și să profite de oportunitățile pe care le oferă tehnologia.

Simplul fapt că tehnologia ne însoțește peste tot, e un motiv suficient de bun pentru a încerca să schimbăm modul în care tinerii asimilează informațiile oferite în timpul cursurilor. În multe state europene și americane, companiile de IT, împreună cu guvernele, au implementat cu succes mii de proiecte în instituții de învățământ. Având ca scop facilitarea accesului la informație și la cursuri, clasele interactive, bazate pe programe software create pentru învățământ, au îmbunătățit considerabil nu doar relația dintre elevi și profesori, dar și relațiile dintre părinți și elevi, precum și modul în care studentul asimilează materia de curs.

Copiii reprezintă viitorul unei societăți, motiv pentru care e important ca aceștia să deprindă abilitățile necesare într-o societate bazată pe consum. Întrucât tehnologia poate fi o sursă de distragere a atenției, programele implementate în școli au scopul de a-i oferi elevului o experiență didactică interactivă, bogată și variată, devenind în același timp mai disciplinat și mai informat.

 

la_scoala_cu_laptop

 

Pentru a sublinia importanța îmbunătățirii procesului de educare, compania Intel a implementat programul Intel Classmate în școli din Macedonia, sub sloganul „Transforming Education through Technology”. Sălile de curs au fost dotate cu calculatoare noi pe care copiii învăță materia de curs prin intermediul programelor software interactive. Tehnologia nu reprezintă un înlocuitor al metodei tradiționale de predat, însă poate îmbunătăți considerabil atât materialul de curs, cât și relația dintre cadrele didactice și elevi. Programul Intel Classmate a fost implementat în peste 2000 de școli din 36 de țări de-a lungul anilor, cu rezultate pozitive în ceea ce privește asimilarea informațiilor și rezultatele obținute de către elevi.

Primul program Intel Classmate din România va fi implementat în cadrul Colegiului Național „Avram Iancu” din Ștei, în urma unui proiect desfășurat de companiile Intel, Lenovo și Microsoft, și susținut de Consiliul Județean Bihor și compania orădeană CG&GC HiTech Solutions.





Cuvinte cheie: Educatia copilului , Copilul la scoala , Softuri educationale pentru copii



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?