No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Ajută un copil cu autism să meargă la școală! poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Ajută un copil cu autism să meargă la școală!

In Stiri si noutati , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Sâmbătă, 22 Septembrie, de la ora 15:00, în Vitantis Shopping Center, se dă startul campaniei ˝Ajută un copil cu autism să meargă la școală!˝. Alături de vedetele Kanal D, Christian Sabbagh, Simona Pătruleasa, Silvia Ioniță, Raluca Lăzăruț și Bianca Ioniță, Asociația Învingem Autismul și programul Jucăriada, cu sprijinul Butterfly Media Group, copiii cu autism și cei cu dezvoltare tipică vor participa împreună la ateliere de pictură și lucru manual, realizate în locul de joacă Yellow Place, din Centrul Comercial Vitantis.

Copiii de la centrul Învingem Autismul, sprijiniți de terapeuții lor, vor prezenta pentru prima dată în public un dans pe care l-au pregătit aproape zinic și care va fi o surpriză inclusiv pentru părinții lor. La eveniment va participa și grupul ContraPunct, care vine să susțină această cauză cu dansuri și cântece. Toți copiii vor fi întâmpinați cu premii speciale din partea Vitantis Shopping Center și a partenerilor: Domo și Carrefour.

În plus, sâmbătă va avea loc şi lansarea, în parteneriat cu Editura Frontiera și Librăriile Cărturești, a cărții În zbor barba nu crește. Cartea este un jurnal emoţionant, care povestește cu umor și optimism întâmplări adevărate trăite de Horia Rizea, un băiat de 13 ani, alături de Kiti, sora sa cu autism. Lansarea va fi însoțită de o expoziție de fotografie-eseu despre Horia Rizea și familia sa, realizată de fotograful Andrei Pungovschi. Din Vitantis Shopping Center, Caravana va pleca în Cluj şi Iaşi. În aceste orașe și în capitală vor fi organizate și sesiuni de lectură a cărţii scrise de Horia Rizea.

Integrarea în şcoală este necesară și posibilă, dar acest lucru presupune activităţi suplimentare de pregătire, cu personal specializat în intervenţii specifice pentru copiii cu autism, care pot costa și peste 1000 Euro pe lună. Totodată, este absolut necesară informarea şi formarea cadrelor didactice, care sunt încă nepregătite să primească elevi cu autism în clasele lor, dar și schimbarea mentalității părinților celorlalți copii.” a declarat Andreea Sorescu, directorul executiv al Asociației Învingem Autismul.

 

Autism

Ne-am implicat pentru că, dacă ești indiferent, nu poți schimba nimic în jurul tău și în comunitatea în care locuiești. Este nevoie de mai mult efort pe care să îl depunem împreună pentru a face posibilă dezvoltarea corectă a unui copil cu probleme de sănătate. Într-o societate normală, fiecare copil, cu sau fără autism, trebuie să poată merge la școală.” a declarat Vlad Dragoescu, directorul general al Vitantis Shopping Center.

Organizatorii vor să sensibilizeze publicul larg prin campania ˝Ajută un copil cu autism să meargă la școală!˝ și să contribuie decisiv la depășirea prejudecăților, bariere reale în integrarea școlară și socială a persoanelor cu autism. Vedetele Știrilor Kanal D, se vor implica personal în această campanie și ne vor ține la curent permanent cu materiale emoționante despre provocările zilnice prin care trec familiile care au copii cu autism și organizațiile neguvernamentale care sunt nevoite să se autosusțină ca să ofere servicii pentru persoanele afectate de această tulburare.

Fondurile strânse în urma campaniei vor ajuta la pregătirea specializată pentru școală a copiilor care beneficiază de serviciile Centrului Învingem Autismul și la formarea a 100 de cadre didactice din țară, din grădinițe și școli de masă, în metode de predare pentru copiii cu autism.

Împreună vom implica și autoritățile în susținerea serviciilor dedicate copiilor cu autism printr-o petiție online de strângere de semnături susținute de FEDRA - Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist, din care Asociaţia Învingem Autismul face parte. FEDRA este prima federaţie de acest tip din România, care are ca membri în principal organizaţii de părinţi şi se doreşte a fi o voce puternică şi unitară a organizaţiilor de profil din România, având ca scop crearea şi păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea şi sprijinirea persoanelor. Petiția online va avea ca scop sensibilizarea autorităților statului de a sprijini inclusiv financiar terapiile pentru persoanele cu autism.

Incidenţa copiilor cu autism este din ce în ce mai alarmantă. Conform statisticilor internaţionale, 1 din 100 de copii este afectat. Autismul este o tulburare neurobiologică severă, care afectează comunicarea, relaţionarea şi integrarea senzorială a individului. Fără intervenţie, riscul este ca acea persoană să rămână izolată toată viaţa şi dependentă de sprijinul altei persoane.

Campania ˝Ajută un copil cu autism să meargă la școală!˝ continuă în fiecare sâmbătă, în Vitantis Shopping Center, între 22 septembrie și 13 octombrie. Vă așteptăm cu drag!

 

Donează 2 Euro la sms 8842 și ajută un copil cu autism să meargă la școală!


Andra Suciu - Online PR Manager
Butterfly Media Group

Cuvinte cheie: Copii cu autism


Articole recomandate:

Motivarea copiilor cu autism

Copii cu autism au anumite nevoi speciale. Pentru ei, procesul de invatare ar putea fi mai dificil d ...

Autismul

Autismul este o afectiune destul de frecventa, care poate fi destul de greu diagnosticata. Deseosi a ...

Copiii cu autism

Afla care sunt masuri luate impotriva autismului la copii. Simptomele autismului si cum se manifesta ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?