No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Terapie asistată de animale pentru copii poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Terapie asistată de animale pentru copii

In Evenimente , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Asociația Minte Forte din Cluj-Napoca anunță lansarea celei de-a doua ediții a proiectului ”Terapie asistată de animale pentru copii”.

Cu o primă ediție de succes încheiată în 2012, proiectul oferă câte 10 ședințe de terapie asistată de câine unui număr de 10 copii cu probleme de sănătate mintală provenind din medii dezavantajate socio-economic. Terapeuta Lavinia Chereji și labradorul Astor sunt colaboratorii mai vechi ai Minte Forte în acest proiect, ei ajutându-i pe copii să își îmbunătățească aptitudinile sociale, starea emoțională și stima de sine.

Selecția copiilor a fost realizată cu sprijinul Clinicii de Psihiatrie Infantilă Cluj-Napoca și al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj. Proiectul se va desfășura în perioada 1 martie – 30 septembrie 2013.

Asociația Minte Forte, fondată in 2010, este o organizație non-profit dedicată promovării sănătății mintale pozitive prin inițiative educative adresate publicului larg, suport asigurat persoanelor cu probleme de sănătate mintală și prin proiecte de dezvoltare personală.

 

portret_astor

 

Între acțiunile sale se numără anuala Săptămână a Sănătății Mintale, Centrul Minții – proiect oferind servicii de consiliere psihologică la prețuri reduse urmând a fi lansat pe 11 martie 2013, activități recreaționale pentru copiii de la Clinica de Psihiatrie Infantilă și ateliere de dezvoltare psihologică individuală. Mai multe informaţii despre organizație se pot găsi pe site-ul nostru la adresa http://minteforte.ro/.

În 2013, proiectul este finanțat de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor. Programul urmăreşte finanţarea unor proiecte de terapie emoţională şi prin artă, având ca scop reabilitarea psiho-socială a copiilor cu deficiențe, afecţiuni cronice sau în curs de recuperare după afecţiuni grave.

Mai multe informaţii despre program se pot găsi la http://pentrucomunitate.ro/.

Cuvinte cheie: Caini pentru copii


Articole recomandate:

Malformatiile cromozomiale.Sindromul Patau. Trisomia 13

Sindromul Patau, numit si trisomia 13, este o afectiune congenitala ce e caracterizata de prezenta i ...

Sindromul Edwards sau Trisomia 18

Sindromul Edwards sau Trisomia 18 este o boala cromozomiala foarte grava caracterizata printr-un si ...

Sindromul Down

Sindromul Down este problema prezenta in corpul bebelusului tau inca din timpul conceptiei si este ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?