No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Festivalului Internaţional al Teatrului de Animație „Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie” poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Festivalului Internaţional al Teatrului de Animație „Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie”

In Evenimente , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Teatrul de Animatie ŢĂNDĂRICĂ împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, ASSITEJ România şi UNIMA România vă așteaptă în perioada 22 noiembrie – 1 decembrie 2012 la cea de-a 8-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animație „BUCURII PENTRU COPII. SPECTACOLE DE COLECȚIE”.

Această ediție a festivalului are ca motto ”Construim poduri. Trecem granițe” și are scopul de a aduce în atenția publicului român diferite stiluri ale teatrului de animație și ale teatrului vizual din lume. Timp de 10 zile vor avea loc la Teatrul Țăndărică, Teatrul Bulandra-Sala Toma Caragiu, Teatrul Nottara, Școala nr.3 și Spitalul Fundeni spectacole de teatru pentru copii și adulți jucate de trupe de profil din România dar și din străinătate ( China, Austria, Bulgaria, Danemarca, Italia, Germania, Olanda, Spania), numeroase workshop-uri, lansări de carte, expoziții și conferințe susținute de personalități remarcabile din lumea teatrului mondial.


Primul eveniment
din cardul celor 50 îl constituie vernisajul unei expoziţii inedite care prezintă o serie de schiţe scenografice pentru teatrul de păpuşi şi pentru teatrul dramatic, semnate de baronul George Löwendal, un nume care a făcut istorie în arta plastică românească. Prezentate de Fundatia Löwendal expoziţia va începe la orele 17.00 şi reprezintă un "arc peste timp" reuşind să facă conexiuni între diversele modalităţi de expresie artistică.

 

afis_festival_2012_final

 

Reprezentaţia “Călătoriile lui Nils”, producție a Teatrului Beilei din Guangzhou, China pe scena căruia s-a jucat, cu succes, în luna septembrie 2012, spectacolul Teatrului de Animație Țăndărică,”Alice în țara minunilor”, în cadrul programului cultural “Anul dialogului intercultural: Uniunea Europeană-China”, va deschide seria de spectacole a acestei a 8-a ediții. Reprezentația în limba română a spectacolului va avea loc la orele 18.00, la sala Lahovari din strada Eremia Grigorescu, nr. 24.Scenariul și regia sunt semnate de Yu Mo Lin, scenografia de  Wang Honggang, compozitor Zou Kaiyan. Traducerea piesei în limba română a fost asigurată de Simona Micloș, iar dublarea vocilor personajelor a fost realizată de către actori ai Teatrului Țăndărică.

La evenimentul inaugural vor lua parte o serie de oficialități diplomatice în misiune la București dintre acestea confirmând participarea, doamna Huo Yuzhen, ambasador al Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Ambasadorul Statului Israel, Ambasadorul Regatului Hasemit al Iordaniei și reprezentanți ai Ambasadei Elveției, Anglie, Germaniei si Poloniei.  De asemenea, va fi prezent juriul festivalului format din critici teatrali și manageri din domeniului cultural din România și din străinătate.

Pe parcursul celor 10 zile vor avea loc spectacole, workshop-uri, conferințe, lansări de carte, expoziţie de desen şi schiţe scenografice şi numeroase alte surprize.

Vă aşteptăm joi 22 noiembrie, de la orele 17:00 la deschiderea oficială a acestui eveniment unic în peisajul cultural al Capitalei noastre, menit să contribuie la dezvoltarea și întărirea relațiilor dintre România și alte state. 

Acestui eveniment i s-au asociat: Ministerul Culturii și Patrimoniului Cultural (partener), Assitej Romania, Unima Romania, Teatrul Nottara, Teatrul Bulandra, cu sprijinul Institutului Cultural Italian, RATB iar ca parteneri media: Digi 24 HD, Itsy Bitsy, Radio Romania Cultural, Radio Romania București Fm, Radio France Internationale Romania, Spectacular Tv, Sapteseri, Cocor Media Channel, BeWhere, Romania Libera, Yorik, Zile și nopți, Revista 22, Utilecopii.ro, Ziarul Ring, Onlinegallery.ro, Port.ro, Pipo, Doxi, Clopotel.ro, Hotnews, Observatorul Cultural, Gradinite.com, Prokid.ro, ListaGradinite.ro, GradiniteBucuresti.com, Clopotel.ro, Copilul.ro, Inzonata.ro, Calendar evenimente, Liternet, Programul Aici-Acolo si A.C.T.O.R, Programul Tineret in actiune, Centrul Cultural European pentru Educatie prin Arta si Cultura „Educ-Art”.

Vă aşteptăm cu drag!


Programul festivalului il găsiţi aici: http://teatrultandarica.ro/festival.html

Fotografii din spectacole, aici:
http://dl.transfer.ro/FOTO_Festivalul_International_al_Teatrului_de_Animatie_2012-transfer_ro-19nov-2bba2c.rar

Informaţii pe
www.teatrultandarica.ro sau www.facebook.com/teatrultandarica.


Cuvinte cheie: Activitati de timp liberPosteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?