No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Tort Diplomat poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Tort Diplomat

In Retete pentru copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Tortul Diplomat se pregateste foarte usor, fiind o reteta de tort cu fructe usor adaptabila la fructele de sezon. Alege pentru pregatirea tortului fructe proaspete atunci cand le gasesti si compoturi in perioada rece. 

Ingrediente pentru tortul Diplomat

6 oua

200g zahar

20g gelatina

fructe dupa preferinta fiecaruia (visine, ananas, capsuni, fructe de padure, caise, piersici) sau fructe din compot daca il pregatiti in perioada rece

500ml frisca lichida

1 pachet de piscoturi

suc de fructe (pentru piscoturi) sau sirop de zahar

Cantitatile ajung pentru un tort inalt, cu diametrul de 24cm.

tort-diplomat-cu-fructe

 


Mod de preparare tort Diplomat


Incepem cu pregatirea fructelor care se spala si se taie cubulete pentru crema, lasandu-se la scurs pana in momentul folosirii. Pastrati cateva fructe mai aratoase pentru decor. Pe acestea din urma va sugerez sa le taiati felii subtiri si sa le stropiti cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze si sa-si pastreze culoarea.

Galbenusurile se separa si se mixeaza pe foc, la baie de aburi, impreuna cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Dupa ce zaharul s-a dizolvat, galbenusurile se iau de pe baia de aburi dar se mixeaza in continuare pana cand ajung la temperatura camerei.

Frisca se mixeaza intr-un alt bol, pana cand este ferma si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.

Gelatina se hidrateaza in cantitatea de apa mentionata pe plic, dupa care se dizolva in putin suc de la fructe (cam 40ml) sau in sirop de zahar.

Pregatiti o tava cu pereti detasabili (sau nu, dar va este mai usor asa) cu foile alimentara. Daca folositi o oala sau un bol, incepeti sa asezati in vas fructele decorative - pentru ca in momentul servirii veti rasturna recipientul.

In crema de oua adaugati frisca, omogenizand bine, apoi gelatina calduta inca, iar abia apoi fructele taiate. Omogenizati bine toata compozitia.

Daca folositi o tava cu pereti detasabili, "captusiti" peretii si fundul acesteia cu piscoturi pe care le inmuiati inainte in siropul fructelor - la fel ca la tiramisu. Piscoturile de pe lateral le puteti lasa intregi, asezate pe inaltime. Mai puteti folosi la inmuierea lor si un ceai de fructe aromat pe care il pregatiti mai concentrat ca de obicei.

tort-diplomat-cu-fructe-pentru-copii

 

Asezati deasupra primului strat de piscoturi un strat de crema. Apoi mai adaugati un strat de piscoturi, terminati cu jumatatea de crema ramasa. Daca aveti mai multe fructe, inainte de al doilea strat de piscoturi puteti adauga inca un strat de fructe proaspete.

Aranjati deasupra fructele dupa cum doriti, dupa pricepere si inspiratie :).

Dati tortul la frigider pentru cel putin 2 ore. Daca il lasati peste noapte piscoturile se inmoaie foarte bine.

Pofta buna!





Cuvinte cheie: Desert pentru copii , Retete cu fructe , Retete pentru copii , Torturi pentru copii


Articole recomandate:

Chec zebra simplu si pufos

Checul zebra este pufos si aspectuos, dar usor de pregatit. ...

Tort in forma de floare

Invata sa prepari un tort in forma de floare, deosebit de aspectuos si delicios. Va face cu sigurant ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?