No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Supe-creme calde pentru nasucuri reci poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Supe-creme calde pentru nasucuri reci

In Retete pentru copii , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Iarna se apropie cu pasi repezi, iar soarele nu mai face parca fata acestor zile racoroase de toamna. Asa ca am venit cu cateva propuneri de supe-creme numai bune de incalzit dupa plimbarile prin parc sau alergatul dupa castane si frunze. Sunt perfecte pentru copii si, mai presus de toate, sunt sanatoase.

Supele au un rol foarte important nu doar in alimentatia bebelusului, dar si in cea a copiilor. Daca ai ramas in pana de idei si nu mai stii ce sa-i gatesti celui mic, inspira-te din retetele pentru copii propuse de noi:

Supa crema de rosii

(peste 8 luni)

supa-crema-de-rosii

Ingrediente: o ceapa, un morcov, 150 g telina, rosii decojite, frunze de busuioc, condimente dupa gust.

Tocam ceapa, morcovul si telina si le punem la fiert.

 

Dupa 20 de minute, ar trebui sa fie toate patrunse bine, turnam peste fiertura din oala rosiile decojite si pasate, lasam sa clocoteasca o data, luam oala de pe foc si punem blenderul la lucru.

 

Zdrobim bine tot ce e in oala, inclusiv frunzele de busuioc. Se poate servi cu crutoane, dar e indicat sa fie servita cu cine ti-e drag sa stai la masa!

Supa crema de conopida

(3-4 ani)

supa-crema-de-conopida

Ingrediente: 450 g conopida, 2 cartofi mici, o ceapa mica, 10 g unt, 2 linguri de smantana, 250 ml lapte, 400 ml supa de legume, 2 linguri ulei de masline

Punem apa la fiert, in momentul in care incepe sa fiarba adaugam cubuletul cu gust de legume, dupa care mai lasam pe foc 5-10 minute. Spalam bine conopida si o rupem buchetele, la fel cartofii - ii taiem cubulete, sa se patrunda mai usor.

Ceapa taiata felii o calim in cele doua linguri de ulei, adaugam conopida, laptele si supa. Se fierbe totul, la foc mare pana da in clocot, apoi la foc mic aproximativ 20 de minute. Pasam totul cu mixerul, punem din nou oala pe foc si adaugam smantana.

Supa crema de dovleac cu piept de pui

(2-3 ani)

supa-crema-de-dovleac-cu-piept-de-pui

Ingrediente: 600 g dovleac, o bucata piept de pui, 1,5 l apa, frunze de patrunjel, 2-3 morcovi, coriandru, sare si piper, smantana dulce

Dintre toate roadele toamnei, dovleacul este preferatul nostru, pentru ca poate fi folosit in multe feluri si la multe lucruri, de la aperitive la deserturi. Sunt multe retete pentru copii din care nu lipseste dovleacul.

In prima faza, facem o supa simpla de pui, dintr-o bucata de piept, cativa morcovi, putina sare si niste frunze de patrunjel. Lasam carnea sa fiarba incet 40 de minute, dupa care o lasam sa se raceasca in ritmul ei.

In timp ce supa se “odihneste”, curatam dovleacul, il taiem cubulete si il punem la fiert in apa cu sare. Pentru patru portii sanatoase va sunt suficiente 600 de grame de dovleac si un litru jumatate de apa, pe care oricum o aruncam dupa ce fierbe dovleacul.

Pregatim intr-un alt vas dovleacul fiert, sarea, piperul si coriandrul, si o nuca de unt si supa de pui, pe care le lucram cu blenderul. Dupa ce obtinem crema, adaugam 3 linguri de smantana dulce, presaram cubulete de morcov fiert si piept de pui. Succes garantat!





Cuvinte cheie: Alimentatia bebelusului , Alimentatia copilului , Diversificarea alimentatiei la bebelusi


Articole recomandate:

Alimentatie sanatoasa pentru un bebe voios

Alimentatia copilului ii asigura acestuia necesarul de nutrienti si de vitamine pentru o crestere no ...

Diversificarea alimentatiei la copii

Momentul potrivit pentru a incepe alimentatia cu mancare solida difera de la un copil la altul. De o ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?