Reteta trimisa de Elena
Timp preparare:
35 min
Ingrediente:
morcovi, cartofi, praz, mazare, dovlecei, ardei gras, unt (sau margarina), sare, piper alb sau negru
Mod de preparare:
Curatati 3 cartofi potriviti de coaja, apoi spalati bine prazul si taiati-l in asa fel incat sa ramana si din culoarea verde a prazului. Pregatiti o cana de mazare. Curatati de asemenea doi morcovi potriviti si taiati-i in rondele, cat si ardeiul gras. Pregatiti dovleceii (2) curatandu-i de coaja (o fasie da, una nu). Aparte, pregatiti o oala relativ maricica, cu apa deja incalzita pana la clocot pe aragaz. Plonjati legumele la un loc adaugand sare dupa gust (nu e o problema daca nu ati pus sare de ajuns, se rezolva la final)! Lasati legumele sa fiarba timp de 20 - 25 min. , neacoperite. Apoi luati-le de pe foc si pregatiti un castron astfel incat sa incapa toate legumele fierte si sa mai ramana spatiu. Separati legumele de apa une au fost fierte, lasand intr-o cana zeama de legume pe care puteti, cu toata convingerea, sa o adaugati peste legume. Luati mixerul si mixati aceste legume moi si proaspete. Adaugati un pic de piper alb sau negru, sare dupa gust. Continuati mixarea legumelor pana ce devine o pasta omogena! Gustati, totul e gata! Pofta buna! Excelenta in hrana celor mici si rapid pentru mamici.
Mod servire:
Se serveste cu smantana, presarata cu patrunjel sau usturoi.
Timp preparare:
35 min
Ingrediente:
morcovi, cartofi, praz, mazare, dovlecei, ardei gras, unt (sau margarina), sare, piper alb sau negru
Mod de preparare:
Curatati 3 cartofi potriviti de coaja, apoi spalati bine prazul si taiati-l in asa fel incat sa ramana si din culoarea verde a prazului. Pregatiti o cana de mazare. Curatati de asemenea doi morcovi potriviti si taiati-i in rondele, cat si ardeiul gras. Pregatiti dovleceii (2) curatandu-i de coaja (o fasie da, una nu). Aparte, pregatiti o oala relativ maricica, cu apa deja incalzita pana la clocot pe aragaz. Plonjati legumele la un loc adaugand sare dupa gust (nu e o problema daca nu ati pus sare de ajuns, se rezolva la final)! Lasati legumele sa fiarba timp de 20 - 25 min. , neacoperite. Apoi luati-le de pe foc si pregatiti un castron astfel incat sa incapa toate legumele fierte si sa mai ramana spatiu. Separati legumele de apa une au fost fierte, lasand intr-o cana zeama de legume pe care puteti, cu toata convingerea, sa o adaugati peste legume. Luati mixerul si mixati aceste legume moi si proaspete. Adaugati un pic de piper alb sau negru, sare dupa gust. Continuati mixarea legumelor pana ce devine o pasta omogena! Gustati, totul e gata! Pofta buna! Excelenta in hrana celor mici si rapid pentru mamici.
Mod servire:
Se serveste cu smantana, presarata cu patrunjel sau usturoi.
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro