Gustul copilariei: delicioasa reteta de lapte de pasare ii incanta deopotriva pe cei mici, dar si pe cei mari la un rasfat culinar. 11.11.2010">
Ingrediente:
1litru de lapte
1 baton de vanilie
6 oua
350g zahar
un varf de cutit de sare
Taie batonul de vanilie pe lungime si pune-l la fiert in lapte.
Bate albusurile spuma, adaugand treptat 50g zahar si putina sare.
Cand laptele incepe sa fiarba se ia o lingura mai mare din spuma de albusuri si se pun la fiert in lapte galuste de albus.
Pentru a nu sfarma este mai bine ca laptele sa fiarba foarte incet.
Dupa circa 2 minute galustele se intorc pe partea cealalta, fierbandu-se inca 2 minute, dupa care se aseaza intr-un castron de sticla.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul ramas pana cand acesta se topeste.
Peste galbenusuri se adauga treptat laptele in care au fiert galustele din albus, racit si strecurat.
Se pune acest amestec la bain-marie (baie de aburi) si se fierbe la foc mic pana cand incepe sa se ingroase.
Crema nu trebuie sa fie prea consistenta, ci mai mult lichida. Se lasa apoi la racit.
Se toarna crema rece peste galustele din albus, cu multa atentie insa pentru a nu se rupe.
Se tine la frigider preparatul inainte de servire.
1litru de lapte
1 baton de vanilie
6 oua
350g zahar
un varf de cutit de sare
Taie batonul de vanilie pe lungime si pune-l la fiert in lapte.
Bate albusurile spuma, adaugand treptat 50g zahar si putina sare.
Cand laptele incepe sa fiarba se ia o lingura mai mare din spuma de albusuri si se pun la fiert in lapte galuste de albus.
Pentru a nu sfarma este mai bine ca laptele sa fiarba foarte incet.
Dupa circa 2 minute galustele se intorc pe partea cealalta, fierbandu-se inca 2 minute, dupa care se aseaza intr-un castron de sticla.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul ramas pana cand acesta se topeste.
Peste galbenusuri se adauga treptat laptele in care au fiert galustele din albus, racit si strecurat.
Se pune acest amestec la bain-marie (baie de aburi) si se fierbe la foc mic pana cand incepe sa se ingroase.
Crema nu trebuie sa fie prea consistenta, ci mai mult lichida. Se lasa apoi la racit.
Se toarna crema rece peste galustele din albus, cu multa atentie insa pentru a nu se rupe.
Se tine la frigider preparatul inainte de servire.
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro