Ficat de pui cu budinca de cartofi si legume
Ficat de pui este o sursa importanta de fier, iar budinca de cartofi si legume da un plus de savoare acestei retete pentru copii peste 1 an. Suprinde-l pe cel mic cu acesta delicatesa culinara care nu e doar delicioasa, ci de asemena sustine dezvoltarea sanatoasa a copilulul tau.
Ingrediente:
400grame de ficat de pui
1/2 ardei gras rosu
1 dovlecel mic
3 fire ceapa verde
100gr unt
2 oua
3 linguri smantana
2 cartofi mari
1 lg pasta de tomate
sare
boia
piper
patrunjel
Mod de preparare:
Se spala ficatul si se aseazaintr-o forma de yena mai adanca unsa in prealabil cu unt.
Se incalzeste cuptorul si se pune ficatul acoperit cu folie alumini.
Se pun cartofii la fiert si se taie rondele partile albe de la ceapa ce apoi se calesc in unt, timp foarte scurt.
Adauga apoi ardeiul si dovlacelul cu sarea boiaua, si piperul, totul dupa gust.
Pe urma 1 cana de apa 300ml- 400 maxim si o lingurita de pasta tomate am lasat la foc mic.
Cand s-a fiert dovlecelul se adauga o lingura faina diluata cu apa si se ingrosa sosu lin alta forma de yena.
Se aseaza sosul, cartofii fierti deasupra si ouale. Albusul batut separat apoi amestecat cu smantana si galbenusurile le-am pus la cuptor alaturi de ficat, iar la ficat se adauga apa pina la jumatatea lui.
Pofta buna