No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Desert pentru Ziua Copilului: Buburuza poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Desert pentru Ziua Copilului: Buburuza

In Retete pentru copii , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Copiii indragesc dulciurile, iar de ziua lor iti propunem sa ii rasfeti cu un desert special: prajitura buburuza.

Ingrediente


Pentru blat:                                         Pentru crema:                        Pentru decor:
8 oua                                                 300 m lapte                        200 g ciocolata alba
8 linguri faina                                      150 g zahar                      50 g ciocolata neagra
8 linguri zahar                                     100 g unt                          50 g drajeuri colorate
esenta de portocale                            50 g ciocolata alba              2 bomboane de ciocolata
sare                                                   50 g zahar pudra                colorant alimentar rosu
30 g amidon                                       2 linguri ulei

Mod de preparare


Galbenusurile se freaca bine cu zaharul. Albusurile se bat spuma impreuna cu esenta de portocale si sare. Urmatorul pas este incorporarea albusurilor in compozitia de galbenusuri. Se adauga faina, amestecand usor de jos in sus.

 

desert_pentru_copii

Aluatul astfel obtinut se toarna in forma de tort unsa si tapetata in prealabil si se lasa in cuptor 30 de minute. Blatul se va lasa la racit.


Laptele se amesteca cu amidonul si cu zaharul si se fierbe la foc mic pana se ingroasa, dupa care se ia de pe foc si se adauga ciocolata rasa. Se amesteca bine si se lasa la racit. Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si apoi se adauga treptat crema de ciocolata alba.


Dupa ce s-a racit, blatul se taie in doua, iar in mijloc se pune crema de ciocolata alba. Se taie trei patrimi din tort pe jumatate, astfel incat sa se poata forma aripile buburuzei. Sfertul ramas se taie in semicerc (doar partea de sus, nu si cea de jos), formand astfel capul, peste care torni ciocolata neagra topita.


Ciocolata alba se topeste cu uleiul pe baie de aburi, dupa care se adauga cateva picaturi de colorant rosu. Glazura se toarna pe aripile buburuzei, care vor fi decorate cu drajeurile colorate. Ochii se fac din bomboanele de ciocolata, gura din glazura rosie.


Timp de pregatire: o ora si un sfert
Timp de coacere: 30 minute
Dificultate: medie


Copilul tau va fi incantat de aceasta reteta si va dori sa guste imediat prajitura.





Cuvinte cheie: Desert pentru copii



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?