Varza Calita cu Costita Afumata
In Retete pentru intreaga familie
, adaugat in
(0/
0)
14.07.2006">
Reteta trimisa de Alina
Timp preparare: 1 h
Ingrediente:
- 2 verze mari - 5-6 rosii - ulei masline (sau ulei normal ) o cana - costita afumata( cateva bucatele ) - sare, piper. - sare de lamaie sau suc de lamaie (helas)
Mod de preparare:
Se curata varza de frunzele de deasupra. Se spala si se taie marunt. Ai nevoie de un castron mare. Se freaca varza cu putina sare si putina sare de lamaie sau suc de lamaie. Separat de taie bucatele rosiile. Intr-o oala se toarna uleiul de masline (sau normal), se lasa sa se incinga si se toarna rosiile taiate. Dupa ce acestea s-au inmuiat se adauga varza (aveti nevoie de o oala mare).
Se ameseca bine rosiile cu uleiul si varza dupa care se lasa varza sa se caleasca. Amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca de oala. Se adauga 2-3 cani de apa, un praf de piper sau boabe (dupa preferinta). Se potriveste dupa gust (de sarat si acru). Dupa ce varza s-a calit se taie costita afumata care se pune deasupra verzei in oala si se baga la cuptor. Se tine la cuptor pana se rumeneste varza deasupra. Cam 30 de min sau si mai mult (dupa preferinta). Pofta buna!
Mod servire: Se serveste cu salata de rosii.
Timp preparare: 1 h
Ingrediente:
- 2 verze mari - 5-6 rosii - ulei masline (sau ulei normal ) o cana - costita afumata( cateva bucatele ) - sare, piper. - sare de lamaie sau suc de lamaie (helas)
Mod de preparare:
Se curata varza de frunzele de deasupra. Se spala si se taie marunt. Ai nevoie de un castron mare. Se freaca varza cu putina sare si putina sare de lamaie sau suc de lamaie. Separat de taie bucatele rosiile. Intr-o oala se toarna uleiul de masline (sau normal), se lasa sa se incinga si se toarna rosiile taiate. Dupa ce acestea s-au inmuiat se adauga varza (aveti nevoie de o oala mare).
Se ameseca bine rosiile cu uleiul si varza dupa care se lasa varza sa se caleasca. Amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca de oala. Se adauga 2-3 cani de apa, un praf de piper sau boabe (dupa preferinta). Se potriveste dupa gust (de sarat si acru). Dupa ce varza s-a calit se taie costita afumata care se pune deasupra verzei in oala si se baga la cuptor. Se tine la cuptor pana se rumeneste varza deasupra. Cam 30 de min sau si mai mult (dupa preferinta). Pofta buna!
Mod servire: Se serveste cu salata de rosii.
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro