No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Tort de morcovi poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Tort de morcovi

In Retete pentru intreaga familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

O reteta delicioasa pentru masa in familie: tortul cu morcovi. Invata copii sa manance sanatos si sa fie de ajutor in bucatarie.

27.05.2010">
Umplut cu o crema fina din morcovi rasi si ananas maruntit, acoperit cu o delicioasa glazura din branza, acest desert clasic, este metoda cea mai buna prin care copilul tau isi poate imbunatati calitatile de bucatar in devenire.

Pentru un aspect mai delicios al tortului il poti ajuta pe copil sa faca ornamente in forma de morcovi doar cu putina glazura si colorant.

Ingrediente:

• Pentru tort:

• 1-1/4 cani faina
• 1 cana de zahar
• 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
• 1/2 lingurite din fiecare: praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, si ghimbir
• 1/4 lingurite cuisoare
• 3 oua mari
• 3/4 cesti de ulei vegetal
• 1 lingurita esenta de vanilie
• 1-1/4 cani morcovi rasi fin
• 1/2 cesti de nuci si stafide tocate fin.

• Pentru crema:

• 350 grame de crema de branza normala, la temperatura camerei
• 4 linguri de unt,
• 1-1/2 lingurite esenta de vanilie
• 3 cani de zahar fin cernut
• colorant alimentar

• Glazura si ornarea

• 3/4 cesti de ananas zdrobit, bine drenat
• 1-1/2 cani fulgi de nuca de cocos (optional)

Instructiuni:

1. Pregateste doua tavi rotunde de bucatarie cu diametrul de 20 de centimetrii. Foloseste una dintre tavi pentru a trasa doua cercuri de hartie cerata pe care o sa le pui pe fundul tavii.

Unge putin tavile si aseaza cercurile din hartie pe fundul lor. Unge apoi si hartiile si tapeaza cu faina cat cuprinde, eliminand faina in exces. Incalzeste cuptorul la 350 de grade.

2. Amesteca faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si restul condimentelor intr-un castron mai mare. Fa putin loc in centru si adauga ouale, uleiul si esenta de vanilie.

3. Folosind un mixer electric la viteza mica, amesteca incet lichidele, iar apoi amesteca intregul aluat la o viteza redusa pana cand amestecul devine omogen.

4. Folosind o spatula din cauciuc, pune morcovii, nucile si stafidele intre aluat si intoarce-le cu o lingura pana cand amestecul se omogenizeaza.

5. Coace torturile pe raftul central al cuptorului pentru aproximativ 25 de minute, pana cand scobitoarea introdusa in centrul straturilor iese curata. Aseaza tavile intr-un loc unde se pot raci repede. Lasa straturile sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi cu un cutit muiat in unt taie marginile tavii pentru a desprinde tortul mai usor.

6. Scoate fiecare tort din tava sa. Aseaza o farfurie deasupra torturilor iar apoi intoarce-le si rastoarna continutul. Apoi ridica incet tava de pe tort si indeparteaza coaja de hartie cerata. Lasa torturile sa se raceasca complet (cel putin o ora) inainte sa pui crema.

7. Pregateste crema: Folosind un mixer electric, bate crema de branza si untul intr-un bol pana se omogenizeaza. Amesteca cu esenta de vanilie.

8. Se adauga zaharul pudra, pe rand, aproximativ 1 ceasca, iar apoi se bate pana se omogenizeaza si devine pufos. Pastreaza aproximativ 2/3 cesti de crema, si pune-o in 2 boluri mici. Vei avea nevoie de ea pentru ornat. Acopera si raceste bolurile.

9. Aseaza crema pe tort: Aseaza primul strat al tortului pe o farfurie. Pune un strat generos de crema peste partea de sus (in cazul in care crema este prea moale, las-o sa se raceasca pentru aproximativ 30 de minute inainte de a continua). Apoi, imprastie ananasul zdrobit.

10. Aseaza al doilea strat peste primul, apoi pune crema in partea de sus si in lateral. Ia putina nuca de cocos intr-o mana si imprastie-o usor peste tot tortul si nu uita de partile laterale.

11. La sfarsit foloseste putin colorant portocaliu si verde pentru a colora crema pe care ai pastrat-o. Fa din aceasta crema mici ornamente in forma de morcovi deasupra tortului.

Pentru copii va fi o bucurie sa te ajute. Pastreaza tortul in frigider pana cand intentionezi sa-l servesti, apoi scoate-l si lasa-l sa stea 20-30 minute la temperatura camerei inainte sa-l tai felii. Dintr-o portie ies 8-10 bucati.

Nota:

Dictionarul bucatarilor

Impaturire:
Aceasta metoda este folosita pentru a amesteca mai multe ingrediente, cum ar fi morcovi rasi sau fructe de padure intr-un aluat fara sa-i toci sau sa-i zdrobesti. In loc sa bati aluatul sau sa-l amesteci foarte tare, pur si simplu folosesti o spatula pentru a intoarce delicat ingredientele pana cand toate acestea au fost incorporate in mod egal.





Articole recomandate:

Purcelusi din martipan in butoi din Kit Kat cu Nutella

Tort simpatic pentru copii. Purcelusi in placinta de noroi ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?