No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Tort de capsuni poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Tort de capsuni

In Retete pentru intreaga familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Un desert ideal pentru vara este tortul de capsuni. Delicios si totodata racoritor, poate fi servit la ziua de nastere a copilului sau in alte ocazii.

25.08.2010">
Pentru a te bucura de o delicatesa vara alaturi de familie si copii, serveste acest tort cu capsuni si cu crema de lamaie.

trot pentru copii
Pe langa faptul ca acest tort completeaza cu succes iesirea la picnic, acest desert este bun pentru a-i invata pe copii despre lucrurile elementare despre gatit, precum batutul cremei sau folosirea blender-ului pentru realizarea aluatului.

Acest tort este perfect pentru copii la ziua de nastere a celui mic sau pentru o petrecere in familie.








Ingrediente


- 2 cesti de faina;

- 1/4 de ceasca de zahar, plus zaharul pentru pulverizat;

- 1 lingurita si jumatate de praf de copt;

- 1/2 de lingurita de bicarbonat de sodiu;

- 1/2 de lingurita de sare;

- 1/2 de lingurita de nucsoara;

- 6 lingurite de unt rece, nesarat, taiat in patratele de 0,5 cm grosime;

- 1 ou;

- 1/2 de ceasca de lapte;

- 1/3 de ceasca de smantana;

- 1/4 de lingurita de esenta de vanilie.

Capsunile cu zahar


- Capsuni proaspete, decojite si spalate, intr-un vas de 1-1,5 litri;

- 1-3 lingurite de zahar, in functie de gust;

- 1-2 lingurite de zeama de lamaie, dupa gust.

Mod de preparare


Pasul 1. Incalzeste cuptorul la 200 grade C. Aseaza hartie de pergament sau o foita de aluminiu pe tavita pe care vei gati. Pune de-o parte totul.

Pasul 2. Aseaza o sita intr-un vas mare, dupa care masurati cantitatea de faina, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare si nucsoara. Cerneingredientele in vas.

Pasul 3. Imprastie bucatelele de unt deasupra ingredientelor uscate. Folosind un blender pentru aluat sau de degetele tale, zdrobeste si amesteca untul pana cand are consistenta miezului de paine.

Pasul 4. Aseaza usor oul, intr-un vas mediu. Adauga laptele, smantana si esenta de vanilie, dupa care amesteca pana cand devine omogen. Pune de-o parte o lingurita si jumatate din acest amestec, intr-un vas mic, pentru a unge aluatul mai tarziu.

Pasul 5. Toarna oul ramas in amestecul de ingrediente uscate.

Pasul 6. Amesteca cu o lingura de lemn totul, pana cand aluatul capata forma (aproximativ 2 minute). Lasa aluatul sa stea timp de trei minute. Acest lucru va permite fainii sa absoarba lichidul, astfel, aluatul devenind mai putin lipicios.

Pasul 7. Unge mainile cu faina. Formeaza opt mingiute din aluat si aseaza-le pe tava, la aproximativ sapte centimetrii departare una de alta. Asigurate ca mainile iti sunt bine unse cu faina intreaga perioada a acestui proces.

Folosind o perie pentru aluat (sau un prosop de hartie), unge fiecare mingiuta cu amestecul de ou care ti-a ramas. Presara deasupra zaharul.

Pasul 8. Lasa-le sa stea in cuptor pana cand au capatat o culoare maronie (aproximativ 18-20 de minute), rotind tava la jumatatea perioadei. Muta tortuletele pe o alta farfurioara sau suport.

Pasul 9. Pentru a face crema cu sirop de lamaie lasa la rece un vas mare (de preferat de metal) si batatorul de la un mixer electric, timp de 10-15 minute. (Acest lucru ajuta la pastrarea rece a cremei, astfel incat aceasta sa se bata mai bine si sa isi mentina mai bine forma).

Toarna crema intr-un vas si bate-o la viteza medie, pana cand incepe sa se ingroasa. Adauga esenta de lamaie si zaharul. Continua sa bateti crema pana cand devine mai pufoasa, formand usoare denivelari.

Daca amestecul da semne ca incepe sa fie plina de cocoloase, opreste-te din batutul ei. Acopera vasul si lasa-l la frigider, pana cand urmeaza sa fie servit.

Pasul 10. Folosindu-te de un cutit, inlatura frunzulitele de pe capsuni. Taie in felii capsunile si pune-le intr-un vas mare. Presara zahar peste ele, cate o lingurita odata, agitand usor dupa fiecare adaugare si asteptand un minut, ca zaharul sa patrunda. Gusta-le inainte de a adauga mai mult zahar.

Adauga zeama de lamaie si agita din nou. Muta o treime din ele intr-un vas separat si zdrobeste-le cu o furculita. Amesteca-le cu capsunile taiate felii si agita din nou.

Pasul 11. Odata ce tortuletele s-au racit, despica-le cu o furculita, adauga capsunile si toarna zeama de lamaie deasupra. Vor forma opt portii delicoase pentru desertul copiilor, dar si al parintilor.




Cuvinte cheie: Desert pentru copii



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?