No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Tarta cu lamaie si afine poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Tarta cu lamaie si afine

In Retete pentru intreaga familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Reteta de dulciuri cu lamaie si afine. Un deliciu la desert pentru orice moment petrecut in familie.

29.06.2010">
 Un astfel de deliciu poate fi servit ca si desert la botezul bebelusului sau chiar la ziua de nastere a unuia dintre copii.


Iata mai jos modul de preparare precum si ingredientele de care ai nevoie pentru realizarea tartei.

Aluat pentru tarta:


- 280g de faina;

- 3 linguri de zahar;

- 110g unt (racit si taiat cubulete);

- 2 galbenusuri de ou;

- 30ml de apa rece.



Modul de preparare al aluatului:


Combina faina cu zaharul, adauga unt si amesteca totul cu ajutorul unui mixer sau robot de bucatarie. Intr-un alt recipient bate usor galbenusurile de ou si adauga apa rece. 

Porneste din nou robotul in care se afla amestecul de faina si toarna incet ouale combinate deja cu apa. Mixeaza pana ce aluatul se incheaga si nu este lipicios sau ud. 

Daca aluatul are cocoloase, poti sa mai adaugi apa rece. Imparte apoi aluatul obtinut in mingi de coca egale. Turteste fiecare bila si transfer-o intr-o punga de plastic. Pune pungile la frigider si lasa-le la racit cel putin o ora.

Crema de lamaie:


- 3 galbenusuri de ou;

- Coaja de la jumatate de lamaie;

- 30ml de suc proaspat de lamaie;

- 6 linguri de zahar;

- 4 linguri de unt (rece, taiat cubulete).


Mod de preparare:


Pune galbenusurile, sucul, coaja de lamaie si zaharul intr-o oala maricica. Amesteca toate ingredientele si plaseaza oala pe foc (mediu), amestecand constant cu o lingura de lemn (ai grija sa nu se lipeasca). 

Lasa oala pe foc pana ce amestecul incepe sa se ingroase (5-7 minute). Ia mai apoi oala de pe foc, adauga untul (cate o bucata) si amesteca incontinuu cu lingura de lemn. 

Dupa ce ai luat oala de pe foc iti poti ruga copilul sa te ajute la amestecat. Transfera compozitia intr-un castron mare, acopera-l cu o folie din plastic, lasa-o sa se raceasca bine si pune-o la frigider pentru cel putin o ora.

Tarta cu lamai si afine

- Aluat (vezi mai sus);

- Crema de lamaie (vezi mai sus);

- 110g de frisca;

- 1 lingura de zahar;

- 110g afine;

- 3 linguri de gem de piersici;

- Putina faina.

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul.

Plaseaza pe suprafata de lucru putina faina. Intinde fiecare bucata de aluat bine (subtire) si adauga-le in formele pentru tarte. Pune-le la cuptor si scoate-le cand sunt gata, adica crocante si aurii.

Amesteca intr-un castron crema de lamaie cu o lingura de zahar. Apoi umple cu grija fiecare forma de tarta cu compozitia obtinuta mai sus.
Incalzeste gemul de piersici intr-o cratita adaugand putina apa (maxim doua linguri). Lasa oala pe foc timp de 3-4 minute.

Adauga sosul mai sus obtinut peste afine si amesteca bine.

Decoreaza fiecare tarta cu un "mot" de frisca si pune peste el afinele "imbracate" in gem de piersici. Aici te poate ajuta si copilul tau, scotand la iveala micul artist.

Decoreaza cu coaja rasa de lamaie.




Cuvinte cheie: Botezul copilului



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?