Prepara o delicioasa prajitura cu cirese pentru familia ta. Un rasfat al simturilor intr-un desert cu fructe. 24.06.2010">
Pentru aluat
150 g unt
2 oua
3 linguri cu zahar
o lingura cu coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
50 ml apa
un praf de copt
400 g faina
Pentru umplutura
1 kg cirese
3 linguri zahar
4 linguri pesmet
2 linguri gris
Putem servi tarta pudrata cu zahar farin, stropita cu sirop de cirese sau cu o cupa de inghetata alaturi.
Reteta tarta cu cirese a fost preluata de pe site-ul culinar.ro
Ingrediente
Pentru aluat
150 g unt
2 oua
3 linguri cu zahar
o lingura cu coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
50 ml apa
un praf de copt
400 g faina
Pentru umplutura
1 kg cirese
3 linguri zahar
4 linguri pesmet
2 linguri gris
Mod de preparare
Batem bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale,esenta, coaja de
lamaie, apa si praful de copt amestecat cu faina. Framantam bine. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il tinem la frigider pana ne ocupam noi de umplutura.
Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii.
Le amestecam apoi cu zaharul si cu grisul.
Scoatem aluatul de la frigider si dam deoparte un sfert din el,
pentru decor. Din restul aluatului intindem o foaie rotunda pe care o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu putin pesmet.
Intindem aluatul si pe peretii formei. Il intepam din loc in loc cu o furculita apoi il presaram cu doua linguri cu pesmet.
lamaie, apa si praful de copt amestecat cu faina. Framantam bine. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il tinem la frigider pana ne ocupam noi de umplutura.
Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii.
Le amestecam apoi cu zaharul si cu grisul.
Scoatem aluatul de la frigider si dam deoparte un sfert din el,
pentru decor. Din restul aluatului intindem o foaie rotunda pe care o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu putin pesmet.
Intindem aluatul si pe peretii formei. Il intepam din loc in loc cu o furculita apoi il presaram cu doua linguri cu pesmet.
Peste aluat punem ciresele si presaram peste ele celelalte doua linguri cu pesmet. Din aluatul oprit intindem o foaie din care vom taia fasii lungi cu care vom forma un gretar deasupra tartei.
Ungem aluatul deasupra cu galbenus de ou si presaram putin mac.
Incingem bine inainte cuptorul
si coacem tarta 25-30 minute.
Ungem aluatul deasupra cu galbenus de ou si presaram putin mac.
Incingem bine inainte cuptorul
si coacem tarta 25-30 minute.
Mod de servire
Putem servi tarta pudrata cu zahar farin, stropita cu sirop de cirese sau cu o cupa de inghetata alaturi.
Reteta tarta cu cirese a fost preluata de pe site-ul culinar.ro
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro